Druholigová táborská parta má za sebou první trénink na suchu. Jaký je její plán?

19.05.2020 02:46, autor: Pavel Šácha

Druholigoví táborští hokejisté jsou znovu pohromadě a v pondělí konečně rozrazili brány přípravy na novou mistrovskou sezonu. Sešli se poprvé od 13. března, kdy jejich budoucí sportovní plány definitivně utnula vládní opatření spojená s pandemií koronaviru.

Druholigová táborská parta má za sebou první trénink na suchu. Jaký je její plán?


Na úvod tohoto období otevřelo dveře šatny šestnáct hráčů z loňského kádru, a navíc tři „hosté“: táborský obránce ve službách Motoru České Budějovice Jakub Suchánek a dva francouzští „krajánci“, jmenovitě další odchovanec HCT Tadeáš Dvořák a Aleš Macháček. Někteří další hráči z plánovaného kádru se budou především kvůli svému pracovnímu vytížení připravovat na suchu individuálně, Jiní naopak v maximální možné míře využijí přednosti společné přípravy, ale na pondělní první schůzku je právě pracovní povinnosti nepustily.
 „Podobné věci se samozřejmě řeší každý rok,“ podotkl Arpád Györi. „V téhle fázi musíme mít přece jen benevolentnější přístup, protože to hlavní gro uvolňování hráčů z jejich zaměstnání je samozřejmě spojené se sezonou. Pozitivní je, že ti kluci, kteří mohou, mají zájem společně trénovat,“ dodal.

 Oproti obvyklým osmi týdnům je letošní program suché přípravy vzhledem k současným okolnostem zkrácený.  „Dohodli jsme se, že přípravu rozjedeme o týden později než mládež. Tak jsme to také udělali. Zatím řešíme, v jakém horizontu a kolikrát v týdnu budeme trénovat. Všechno se odvíjí od toho, jak to mají kluci s dojížděním, zaneprázdněním v práci a podobně. V tomto týdnu budeme trénovat čtyřikrát a na dalším průběhu se ještě dohodneme. Chtěli bychom ty dávky nahustit do následujících pěti týdnů, což samozřejmě nebude snadné. Na druhé straně máme v plánu jít letos na led už 26. července,“ připustil táborský lodivod brzký start už příjemnější fáze přípravy.

 V tu dobu už by měl být celý tým pohromadě. Do letního programu se navíc zapojí i některé potencionální posily, které mají kohouti ve svém hledáčku.

 Prozatím nepříznivou zprávou pro fanoušky je, že si museli trenéři ze svých předběžných seznamů vyškrtnout jméno obránce Dominika Havelky. Ten se rozhodl, že si zkusí vybojovat místo v kádru prvoligového nováčka z Kolína. V případě, že nebude mít štěstí, by se však měl na soupisku táborského mužstva znovu vrátit.

Hráči na pondělním tréninku

David Novák, Michal Novák (Tadeáš Dvořák) – Václav Beran, Petr Bouška, Tomáš Hajič, Jan Radoš. Jan Bárta, Jan Březina, Milan Dančišin, Štěpán Kadilák, Jakub Matušík, Radek Pechánek, Lukáš Prášek, Aleš Řezáč, Ondřej Šulek, Patrik Zayml (Jakub Suchánek, Aleš Macháček).      

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality