Extraligový dorost prošel v Jihlavě dalším turnajovým testem. Co jim ukázal?

25.08.2021 13:38, autor: Pavel Šácha

Extraligoví dorostenci mají v přípravě za sebou i další tradiční turnajovou položku: dvoudenní Memoriál Jaroslava Pitnera v Jihlavě. V rámci jeho programu změřili síly s pěti kvalitními soupeři a na konci jejich snažení bylo 4. místo.

Extraligový dorost prošel v Jihlavě dalším turnajovým testem. Co jim ukázal?


Výsledkově zdařilejší byl pro mladíky od Jordánu sobotní program, ze kterého vytěžili šest bodů za dvě vítězství nad českobudějovickým rivalem a jednu výhru z utkání proti Vsetínu. V nedělních záapsech, ke kterým s papírově silnějším „jádrem“ sestavy, jim to skýtalo příležitost zaútočit na medailové umístění. O tu je bohužel připravila střelecká impotence v duelu s Havlíčkovým Brodem (dvakrát 0:1) jim vzala vítr z plachet. Potěšitelná byla naopak výhra ve druhém dějství závěrečného utkání s Porubou.

Turnajové duely se hrály na 2 x 20 minut s tím, že každá část střetnutí se hodnotila jako samostatný zápas.

Výsledky táborského týmu

HC TÁBOR – MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE 2:0, 2:1
Branky 1. část: 9. Cícha (Eremiáš), 20. Špánek (J. Pospíchal).
Branky 2. část: 31. Bouška (Cícha, Sabiniok), 36. P. Pospíchal (Špánek) – 39. Falta.

DUKLA JIHLAVA – HC TÁBOR 2:0, 4:0
Branky 1. část: 10. Jeletz (Peš), 14. Jeletz (Kudrna, Topol).
Branky 2. část: 24. Peš (Kudrna, Bakus), 26. Vojáček (Váňa), 34. Chlubna (Vojáček), 38. Jungwirth.

HC ROBE VSETÍN – HC TÁBOR 4:1, 2:4
Branky 1. část: 2. Urge (Frolo), 6. Pejchal (Škarka, Frolo), 12. Bartoněk (Kotrla), 19. Juráň – 14. Sochůrek.
Branky 2. část: 24. Juráň, 36. Stodůlka (Zedek) – 29. Dušek (Bouška), 32. Dušek (Eremiáš), 34. Fábera (Shaklein), 40. Špánek.

HC TÁBOR – BK HAVLÍČKŮV BROD 0:1, 0:1
Branky 1. část: 15. Smetánka (Koubek, Nový).
Branky 2. část: 30. Koubek.

RT TORAX PORUBA – HC TÁBOR 3:2, 0:1
Branky 1. část: 6. Janeček (Moravec), 9. Vendelín, 16. Vendelín – 16. Ondřej (Cícha), 19. Shaklein (Seidl).
Branky 2. část: 30. Špánek (Seidl, Šindelář).

Konečná tabulka turnaje:

1. Dukla Jihlava            10     10     0        0       28:2     20
2. RT Torax Poruba      10      5       0       5       17:14   10
3. ROBE Vsetín            10      5       0       5       16:22   10
4. HC Tábor                 10      4       0       6       12:18     8
5. Motor Č. Budějovice 10      3       0       7         9:14     6
6. BK Havlíčkův Brod   10      3       0       7          5:18    6

Sestava týmu HC Tábor – sobota: Tesař, Šrámek – Cícha, Šťastný, Shaklein, Anděl, Bouška, Šíma – Špánek, Sochůrek, Křepelka, P. Pospíchal, Vlček, Eremiáš, Dušek, Fábera, Sabiniok, J. Pospíchal. Neděle: Maňas, Tesař – Cícha, Ondřej, Šíma, Bůžek, Šťastný, Shaklein – Špánek, Kofroň, Seidl, Šindelář, Kupka, Dušek, Fábera, Sabiniok, Pospíchal, Klatovský. 

TOMÁŠ MATUŠÍK, trenér dorostu HC Tábor:

„V obou dnech jsme měli na turnaj rozdílnou sestavu. V sobotu tam byli spíš kluci, kteří se momentálně o sestavu perou. Ty více 'jisté', nebo lépe řečeno 'pravděpodobné' hráče jsme nechali na neděli, hlavně kvůli tomu, že nám v neděli hrálo zápas i béčko. Z hlediska výsledků mě turnaj relativně uspokojil. Některé jsme samozřejmě mohli mít lepší, ale další byly naopak velmi dobré a dospěli jsme k nim vcelku slušnou hrou. Jestli mě ale naopak něco silně neuspokojilo, tak to byla hra v neděli, tedy od mužstva, které by asi mělo nastoupit devátého září proti Pardubicím. Neberu to z pohledu herního nasazení, to bylo v pořádku, ale spíš z hlediska taktické disciplíny. Vidím to jako velké memento, jehož odstranění se teď musíme intenzivně věnovat. Máme na to čtrnáct dní a věřím, že to zvládneme. Pokud ne, tak budeme mít v sezoně velké starosti. S týmem už jsem o tom vlastně mluvil hned v neděli. Sice jsme díky enormnímu nasazení dokázali v jedné části porazit Porubu, ale na druhé straně nedat s Havlíčkovým Brodem za čtyřicet minut gól je rozhodně k zamyšlení. Na 0:0 se samozřejmě nedá hrát ani fotbal, natož hokej." 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Oliver Šatný v dresu Motoru

    St 11.09. |

    Ve čtvrtečním přípravném utkání mezi Motorem České Budějovice a Škodou Plzeň bude plnit roli dvojky domácího extraligového týmu táborský brankář Oliver Šatný. Zápas se hraje od 17.30 hodin na zimním stadionu v Soběslavi, kde mladý gólman vyrůstal.  

  • Nové cesty bývalých kohoutů

    Út 10.09. |

    V minulých týdnech byly odtajněny osudy několika hráčů, kteří v minulém druholigovém ročníku oblékali dres HC Tábor. Třiatřicetiletý obránce Miloslav Jáchym si ve středu odbyl premiéru v barvách BK Havlíčkův Brod. O tři roky starší univerzální bojovník Petr Zíb vsadil na trenérskou dráhu v nynějším bydlišti v Praze a na Kobře povede žákovské výběry 7. a 5. třídy. Své obrovské hráčské zkušenosti se chystá promítnout do trenérské branže Rudolf Huna. Čtyřiačtyřicetiletý veleúspěšný slovenský internacionál zvažoval i pokračování hráčské kariéry, přednedávnem ho však v jeho domovině představil jako nového hlavního kouče třetiligový Dolný Kubín. Přejeme jim hodně úspěchů na všech frontách!

  • Hokej.cz o druhé ledové ploše v Táboře

    Po 19.08. |

    Výstavbě druhé ledové plochy v Táboře, která by mohla začít už v říjnu, se věnoval i web Hokej.cz. V článku shrnul základní informace týkající se tohoto tématu.   

    Více...
  • A-tým je znovu pohromadě

    Po 29.07. |

    Druholigoví hokejisté Tábora se v pondělí sešli k první tréninkové jednotce po třítýdenním prázdninovém odpočinku. První tři dny tohoto týdne se ještě budou připravovat na suchu, ve čtvrtek 1. srpna je čeká první trénink na ledě, a to v azylu milevského zimního stadionu. Tamtéž se vydají i v pátek, od pondělí 5. srpna budou brázdit kluziště soběslavského zimního stadionu. 

  • Jiří Novotný o spolupráci s Táborem

    Ne 21.07. |

    Sportovní manažer českobudějovického Motoru Jiří Novotný se v rozhovoru pro web www.hokej.cz rozpovídal o možné spolupráci s Táborem a zájmu jihočeského extraligisty o posun kohoutů do druhé nejvyšší soutěže.  

    Více...
Starší aktuality