Frýdek-Místek prokázal svou sílu a slaví postup, zasloužené ovace ovšem sklidili i Kohouti

07.04.2016 23:35, autor: Pavel Šácha

Opona jde dolů, zní potlesk a ve městě nad Jordánem právě začalo hokejové léto… Táborští druholigoví hokejisté uzavřeli další skvostnou sezonu kvalifikačním zápasem s Frýdkem-Místkem. Ambiciózní hosté v něm potvrdili svou sílu a vítězství 5:3 spustili očekávané postupové oslavy. Ani táborští hráči ovšem neopouštěli kolbiště se svěšenými hlavami, přestože si přáli udělat za sezonou udělat vítěznou tečku.

Frýdek-Místek prokázal svou sílu a slaví postup, zasloužené ovace ovšem sklidili i Kohouti

HC Tábor - Frýdek-Místek

3:5 (2:1, 1:3, 0:1)

Čtvrtek, 7.4.2016 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 13. Vaniš (Boháč), 16. Kellner (Boháč, Černý), 34. Kolomý (Boháč, Vaniš) - 4. Franek (O. Kovařčík), 26. Káňa, 26. Franek (Kowalczyk, Piecha), 31. O. Kovařčík (Franek, Cienciala), 48. Klimša (Dresler).

Rozhodčí: Pražák, Doležal - Jindra, Zíka.   Vyloučení: 7:8 - navíc Jaroš (Frýdek-Místek) 10 minut.   Využití: 1:1   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 0:1, 2:1, 2:4, 3:4, 3:5   Střely: 26:30   Diváci: 3421

HC TÁBOR: Klestil (Novák) - Černý, Havran, Klíma, Kolomý, Heršálek, Dvořák, Kanov, od 41. navíc Liška - Vaniš, Boháč, Polodna - Kellner, Matušík, Seidl - Blažek (24. Pechánek), Zayml, Březina.

FRÝDEK-MÍSTEK: Šimboch (Daneček) - Dresler, Krutil, Foltýn, Kowalczyk, Fišera, Matyáš, Adámek, Adámek, Polák - Franek, Piecha, Sonnek, Klimša, O. Kovařčík, Samiec, Chmielewski, Káňa, Cienciala, Luka, Jaroš, Christov.

 

I. třetina

Hostující tým vyrukoval do zápasu o poznání klidnější než Táborští a v úvodních minutách byli pro domácí klec hodně nebezpeční. Na začátku 3. minuty mířil Piecha tváří v tvář Klestilovi mimo a v úvodu 4. minuty poskakoval puk po horní tyči táborské klece. Jen o chvíli později už v táborském pásmu udeřilo. Slezané postupovali dva na jediného obránce a s velkou dávkou štěstí dopravili puk za brankovou čáru (gól byl připsán Franekovi) – 0:1. Po úvodní trefě soupeře se táborské mužstvo paradoxně uklidnilo a gólmanovi Šimbochovi výrazně přibyla práce. Z vyrovnaného průběhu hry se na konci 13. minuty narodil krásný hokejový moment. Postaral se o něj domácí útočník Vaniš, který prolétl přes střední pásmo a kolem soupeřových obránců až před branku a překonal jejího strážce perfektně provedeným blafákem – 1:1. O necelé tři minuty později propukla v ochozech táborského stadionu nová euforie. Po Boháčově přihrávce se dostal ke střele zpoza obránce Kellner a jeho projektil zapadl k pravé tyči Šimbochovy klece – 2:1. V závěru si ještě domácí celek zahrál přesilovou hru, ale další zásah frýdecko-místeckým ambicím už neuštědřil. Navíc později přišel o mladého útočníka Blažka, který v úvodu druhé třetiny odstoupil s otřesem mozku a putoval do táborské nemocnice.

II. třetina

Začátek prostředního dějství, které vinou častých vyloučení pozbylo plynulosti, patřil hostům. Po třech minutách hry usedl na trestnou lavici domácí obránce Černý a favorit se nastěhoval do útočného pásma. Tutovku Luky ještě stihl reflexivně vytěsnit Klestil, jenž ovšem vzápětí neutěsnil prostor u levé tyče a nahození Káni z nulového úhlu si našlo cestičku za brankovou čáru – 2:2. O čtyřicet osm vteřin později už hráči s rysem na prsou vedli – při vyloučení Kolomého tečoval Kowalczykovu střelu od modré Franek a bylo to 2:3. Brzkou odpověď měl na hokejce Seidl, který postupoval sám na Šimbocha; hostujícího gólmana sice blafákem přelstil, ale zakončení do odkryté branky chybělo to podstatné: přesnost. O pár minut později ho neproměněná příležitost mohla mrzet dvojnásob. Bezprostředně po nepříliš nebezpečné táborské přesilovce zůstal na druhé straně kluziště neobsazený Kovařčík a z prostoru mezi kruhy nedal Klestilovi možnost zasáhnout – 2:4. Dvoubrankový rozdíl vydržel na světelné tabuli jen necelé tři minuty. V čase 33:27 se po předchozí Boháčově střele odrazil puk na hůl Kolomého, a ten zachoval při zakončení chladnou hlavu – 3:4. Tímto výsledkem také druhá třetina skončila, přestože měli Kohouti ještě další výhodu přesilové hry.

III. třetina

Do závěrečné dvacetiminutovky letošní sezony vstupovali táborští hokejisté s touhou vydat ze sebe všechno a pokusit se proti vyzrálému a mimořádně kvalitnímu soupeři otočit výsledek. Po oboustranně nevýrazném začátku ovšem bylo zřejmé, že to bude těžko splnitelný úkol. Frýdecko-místečtí hráči sice nedokázali potrestat vyloučení Vaniše, bezprostředně po jeho návratu na led se však uklidnili pátým gólem. Při jejich obrovském tlaku se třikrát zaskvěl Klestil, na čtvrtou dorážku z hole Klimšy už ale dosáhnout nemohl – 3:5. Následná nevyužitá přesilovka Jihočechů definitivně nasměrovala vítězství do náruče ambiciózního slezského celku. Alespoň dílčím triumfem potěšil v 51. minutě skvělé diváky útočník Seidl, který dominoval v šarvátce s hostujícím forvardem Jarošem. Ve zbytku střetnutí už Rysi nepřipustili žádné komplikace a bez starostí kormidlovali svou loď vstříc ohromné radosti z postupu do WSM ligy.

 Také táborským hokejistům ovšem byla dopřána velmi příjemná tečka za další výbornou sezonou. Skandovaný potlesk a vzájemná „děrovačka“ se staly důkazem, že si drtivá většina příznivců táborského hokeje váží práce, kterou Kohouti v sezoně vykonali. A naopak – všichni členové týmu HC Tábor jsou vděční fanouškům za neutuchající podporu, kterou v celé sezoně svým oblíbencům plnými doušky rozdávali, a to nejen doma, ale i na stadionech soupeřů.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality