Junioři si téměř po roce zase zahráli hokej. V přípravě podlehli extraligovému Písku

05.08.2021 23:00, autor: Pavel Šácha

Zápasem s extraligovým sousedem z Písku otevřel svůj letní blok přípravných utkání také juniorský výběr HC Tábor. Na konci střetnutí stála těsná porážka domácího celku v poměru 2:3, a také celá řada poznatků před dalšími tréninky a herními prověrkami.

Junioři si téměř po roce zase zahráli hokej. V přípravě podlehli extraligovému Písku


Na první duel po dlouhé přestávce mělo utkání poměrně solidní tempo a táborský celek byl soupeři z vyšší soutěže zdatným sparingpartnerem. V utkání si vytvořil poměrně dost možností ke skórování, ale ujaly se jen dvě. Díky nim se sice kohoutům podařilo smazat dvoubrankový náskok Písku, ale na gól Hlaváčka z 53. minuty už nedostali příležitost odpovědět.
Na nejbližší zápasové prověrky si táborské mužstvo počká do víkendu 14. – 15. srpna, kdy se vypraví na turnaj do Přerova. Spolu s ním a domácími Zubry se na turnaji představí Vsetín, Kralupy nad Vltavou, a právě Písek.

Štěpán Kadilák, trenér juniorů HC Tábor: „Byl to pro nás první zápas téměř po roce, takže ze začátku byla vidět nerozehranost i určitá ustrašenost. Myslím si, že nás proto soupeř v první třetině předčil v pohybu a byli jsme opravdu všude později. Paradoxně jsme v ní ale možná měli více šancí než Písečtí. Bylo samozřejmě vidět, že je soupeř déle na ledě a už má nějaký zápas za sebou. Řekl bych, že ve druhé části už jsme se mu v pohybu vyrovnali, dostávali jsme ho hodně pod tlak a měli jsme spoustu šancí, ale v koncovce jsme si s tím neuměli poradit a byli jsme trochu nešikovní. Kluci sice ty situace často vyhodnotili dobře, ale nezvládli je technicky, v čemž se znovu projevuje ta dlouhá pauza bez zápasů. Na začátku třetí části se nám povedlo vyrovnat, ale pak jsme dostali poměrně smolný gól a pak už jsme to nestačili dotáhnout. Celkově jsme odehráli poměrně slušné utkání, ale žádné závěry z něj neděláme. Utkání nám ukázalo, na čem musíme hodně zapracovat, ale objevily se tam i věci, které mě mile překvapily. Loni jsme měli hrozný problém s blokováním střel, ale teď se nám to v předbrankovém prostoru dařilo. A pokud takový trend bude pokračovat, tak je to skvělé.“          

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Oliver Šatný v dresu Motoru

    St 11.09. |

    Ve čtvrtečním přípravném utkání mezi Motorem České Budějovice a Škodou Plzeň bude plnit roli dvojky domácího extraligového týmu táborský brankář Oliver Šatný. Zápas se hraje od 17.30 hodin na zimním stadionu v Soběslavi, kde mladý gólman vyrůstal.  

  • Nové cesty bývalých kohoutů

    Út 10.09. |

    V minulých týdnech byly odtajněny osudy několika hráčů, kteří v minulém druholigovém ročníku oblékali dres HC Tábor. Třiatřicetiletý obránce Miloslav Jáchym si ve středu odbyl premiéru v barvách BK Havlíčkův Brod. O tři roky starší univerzální bojovník Petr Zíb vsadil na trenérskou dráhu v nynějším bydlišti v Praze a na Kobře povede žákovské výběry 7. a 5. třídy. Své obrovské hráčské zkušenosti se chystá promítnout do trenérské branže Rudolf Huna. Čtyřiačtyřicetiletý veleúspěšný slovenský internacionál zvažoval i pokračování hráčské kariéry, přednedávnem ho však v jeho domovině představil jako nového hlavního kouče třetiligový Dolný Kubín. Přejeme jim hodně úspěchů na všech frontách!

  • Hokej.cz o druhé ledové ploše v Táboře

    Po 19.08. |

    Výstavbě druhé ledové plochy v Táboře, která by mohla začít už v říjnu, se věnoval i web Hokej.cz. V článku shrnul základní informace týkající se tohoto tématu.   

    Více...
  • A-tým je znovu pohromadě

    Po 29.07. |

    Druholigoví hokejisté Tábora se v pondělí sešli k první tréninkové jednotce po třítýdenním prázdninovém odpočinku. První tři dny tohoto týdne se ještě budou připravovat na suchu, ve čtvrtek 1. srpna je čeká první trénink na ledě, a to v azylu milevského zimního stadionu. Tamtéž se vydají i v pátek, od pondělí 5. srpna budou brázdit kluziště soběslavského zimního stadionu. 

  • Jiří Novotný o spolupráci s Táborem

    Ne 21.07. |

    Sportovní manažer českobudějovického Motoru Jiří Novotný se v rozhovoru pro web www.hokej.cz rozpovídal o možné spolupráci s Táborem a zájmu jihočeského extraligisty o posun kohoutů do druhé nejvyšší soutěže.  

    Více...
Starší aktuality