K Jordánu ve středu přiletí stále silnější čínský Zlatý drak. Naposledy...

03.12.2019 03:36, autor: Pavel Šácha

Zápas, ve kterém lze jen ztratit… Přesně tak vnímají všichni účastníci druholigové Střed konfrontaci s týmem China Golden Dragon. Při vší úctě k cizokrajnému soupeři je k tomu dosavadní vystoupení čínského hosta ve třetí nejvyšší soutěži plně opravňuje. Na druhé straně se ale za druholigovým horizontem tu a tam objeví velký vykřičník varující před podceněním zlepšujícího se Zlatého draka. A právě tímto směrem nyní musejí hledět táborští hokejisté, kteří si to rozdají s asijským soupeřem už ve středu od 18 hodin na domácím ledě.

K Jordánu ve středu přiletí stále silnější čínský Zlatý drak. Naposledy...


Vizitka China Golden Dragon

Protivník z daleké země má před sebou už jen necelé dva měsíce svého působení na české druholigové scéně. Z dosavadních čtyřiadvaceti odehraných utkání vyškrábl soubor vedený českými internacionály Jiřím Šejbou a Josefem Zajícem jediný bod za prohru po prodloužení
na píseckém ledě (4:5). Dosáhl na ni senzačně v době, kdy od ostatních protivníků fasoval jeden gólový příděl za druhým. Od té doby už si čínská družina s několika českými pomocníky v sestavě na bodový zisk nesáhla.

Ale pozor! Výsledky a výkony dračí letky se stále výrazněji přibližují možnému překvapení. V úvodních deseti zápasech soutěže sice získala onen zmiňovaný jediný bod, ale na druhé straně ji „zdobilo“ skóre 14:110. V zatím posledních deseti střetnutích čínský celek dokázal stlačit brankový poměr na podstatně přívětivější údaj 25:77. Právě v tomto časovém úseku prohráli hokejisté z kladenského azylu dva zápasy o jediný gól. Po porážce 3:4 s Pískem Golden Dragon pořádně vystrašil aktuálně vedoucí Příbram; minutu před koncem zápasu snížil na 4:5 a následně se Středočeši ocitli ve třech proti pěti, a později i proti šesti. Těsnou výhru sice nakonec uhájili, ale jejich úlevné vydechnutí dolétlo do kabin všech ostatních účastníků soutěže.

Dominantní roli hrají v červeno-žlutých barvách útočníci Michal Kučera a Mingju Zheng. Český forvard s prozatím nejlepším čínským útočníkem stihli shodně nastřílet 13 branek a přidali k tomu 2 asistence. Za zmínku stojí i bilance kapitána China Golden Dragon Xudonga Xianga, jenž posbíral 6 branek a 8 gólových přihrávek. Ve velmi dobrém světle se navzdory četným inkasovaným brankám umějí ukázat i brankáři čínského výběru.

Dosavadní vzájemné zápasy

Táborské mužstvo se s exotickým protivníkem stihli potkat už čtyřikrát. V zahajovacím sezónním střetnutí ho ve Slaném porazili 7:0. Domácí „čínský“ dvojzápas v první půli října otevřeli nesmlouvavou výhrou 16:0, aby se jen o tři dny později spokojili s podstatně milosrdnějším triumfem v poměru 7:1.
V tu chvíli ještě netušili, že se čtvrtým vzájemným utkáním vysloveně protrápí a ještě ve 47. minutě bude stav zápasu nerozhodný 3:3. Koncovku duelu nakonec kohouti přece jen zvládli a vítězství 7:3 nakonec sklouzlo do kategorie hladkých.

Z táborské šatny

Na ošidnou cestu za „povinným“ tříbodovým ziskem se Táborští nevydávají v ideální dobu. Za sebou mají hořce ztracený domácí zápas s Kolínem a před sebou utkání na ledě prvního týmu tabulky v Příbrami. Ve středu tak políčí na několik kořistí najednou – potřebné vítězství, reparát v očích svých fandů a posílení sebedůvěry před zmíněným sobotním vystoupením u lídra skupiny Střed.

Žádné čerstvé zdravotní strasti prozatím nejsou z tábora kohoutů hlášené. Útočník Lukáš Prášek, jenž sobotní souboj s Kolínem po souboji u mantinelu nedohrál. Do přípravy na ledě se vrátil i obránce Marcel Dvořák a brusle už měl znovu na nohou také útočník Jan Trummer. Každopádně se dá předpokládat, že se do jednotlivých formací promítnou trenéry naplánované změny. A jak se ujmou, to naznačí právě středeční zápas. Poslední, ve kterém mohou hokejoví fanoušci u Jordánu sledovat v akci tým China Golden Dragon.                                            

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality