Kohouti obstarali fanouškům královskou zábavu, vedoucí Kolín skončil na lopatkách

01.02.2020 19:30, autor: Pavel Šácha

Táborští hokejisté i bezmála jejich příznivců v ochozech prožili mimořádně příjemný sobotní večer. Sebevědomému lídrovi tabulky z Kolína přibalili na cestu domů porážku 6:1. Narodila se z nadšeného a kvalitního výkonu celého týmu, který se stal mimořádně povedeným reparátem za předchozí domácí porážku a prodloužil velice úspěšné období kohoutů.

Kohouti obstarali fanouškům královskou zábavu, vedoucí Kolín skončil na lopatkách

HC Tábor - SC Kolín

6:1 (1:1, 4:0, 1:0)

Sobota, 1.2.2020 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 7. Blažek (Matušík, Černý), 22. Černý (Březina), 26. Dančišin (Havran, Skočovský), 33. Havelka (Matušík, Seidl), 36. Blažek (Šulek, Dančišin), 54. Matušík (Heřman, Černý) - 15. Pýcha (Semirád, Březina).

Rozhodčí: Horáček - Žídek, Hradil.   Vyloučení: 4:5   Využití: 2:0   Góly v oslabení: 0:1   Průběžné skóre: 1:0, 1:1, 5:1,   Střely: 38:19   Diváci: 1731

HC TÁBOR: Šorf (D. Novák) - Havran, Hajič, Černý, D. Havelka, Skočovský, Radoš - Dančišin, Trummer, Řepík - Seidl, Matušík, Heřman - Prášek, Zayml. J. Březina - Blažek, Šulek.

SC KOLÍN: Sejpal (Hermann) - Pýcha, Hanzl, Jelínek, M. Březina, L. Havelka, Barták - Procházka, Šafránek, Malý, Němec, Zumr, Jankovský, Semirád, Martínek, Kysela, Kozák.

 


Domácí tým se na příjemně naladěného vládce soutěže vyřítili s velkým elánem a brzy ho dokázali proměnit v první zápis do gólové kolonky střetnutí. Na konci 5. minuty se kolínský Jelínek provinil na Zaymlovi a nabídl kohoutům první přesilovku. Právě v jejím závěru sklepl Matušík na útočné modré čáře puk do jízdy Blažkovi a jeho pohotová střela našla skulinu mezi betony brankáře Sejpala – 1:0. O dvě minuty později se poprvé výrazněji osmělil i celek od Labe, ale jeho kapitán Malý mířil z ideální střelecké pozice vysoko nad. Na konci 10. minuty se Táborští podruhé ocitli v početní výhodě, paradoxně největší šanci si ale vytvořili kozlové. Jejich rychlý únik zakončil kanonýr Stehlík, Šorf mu ale bleskovým přesunem k pravé tyči zkazil radost. V 11. minutě si vysloužil potlesk příznivců obou stran domácí obránce Skočovský, jenž odvolal původně odpískaný faul na svou osobu. Téměř vzápětí se Středočeši po krásné kombinační akci už už radovali z gólu, ale nešťastný Stehlík před zcela odkrytou brankou selhal. Tento moment ovšem zažehl ve hře silného kolínského týmu novou jiskru a zbylých zhruba devět minut si vzal pod svou režii. Po několika varováních pro domácí defenzívu se v polovin 15. minuty dostavil spravedlivý trest a zdánlivě nevinná, leč skrytá střela z hole Pýchy proklouzla mezi Šorfovými betony do branky – 1:1.

Prostřední dějství zahájili kolínští hokejisté náporem a po necelé minutě hry z něj vytěžili přesilovou hru za faul Hajiče. Právě v ní ale utržili direkt, který očekávaný zápas nasměroval jinam, než by si asi představovali. Hlavní role se chopil obránce Černý – v oslabení svého týmu vyvezl puk z obranného pásma, předal ho Březinovi a odvážně pokračoval v jízdě před Sejpalovu klec, kde následně uklidil za záda kolínského brankáře přesný pas svého spoluhráče – 2:1. V pokračující početní výhodě si sice zaskočení hosté vytvořili obrovskou příležitost, ale brankář Šorf před jejich náporem svou branku dokázal uhájit. V tu chvíli mu ale služba v podstatě skončila. Povzbuzené táborské mužstvo se následně pevně chopilo zápasových otěží a bavilo diváky směsí příkladného nasazení a pohledných hokejových momentů. Ve 26. minutě – při své třetí přesilové hře – uzamkli kohouti soupeře v jeho třetině a vytěžili z toho třetí gól, o který se pohotovou tečí Havranovy střely postaral Dančišin 3:1. Na začátku 33. minuty zatáhl Matušík puk až před kolínskou klec, v následné nepřehledné situaci si ho jako první našel D. Havelka a chladnokrevným blafákem zvýšil náskok Tábora na rozdíl tří gólů – 4:1. Jen o dvě minuty později jásala většina diváků v ochozech znovu. Postarala se o to krásná akce po ose Dančišin, Šulek, Blažek, kterou zakončil posledně jmenovaný hráč pohotovou střelou do pravého horního rohu Sejpalovy svatyně – 5:1. Bezradného lídra skupiny Střed osvobodila ze spárů táborského nadšení až siréna oznamující konec druhé třetiny.

Do závěrečné dvacetiminutovky vyslali hosté do branky náhradníka Hermanna a toužili po bleskovém úderu, který by je přiblížil případnému výsledkovému obratu. Hokejisté Tábora si ale tentokrát nehodlali svou cestu za cenným vítězstvím nikterak komplikovat a nadšeným výkonem plynule navázali na hru z předchozí periody. Domácí gólman Šorf obohatil své zápasové statistiky o pouhé tři zákroky, zatímco jeho protějšek Hermann měl práce nad hlavu. S řadou dalších brankových příležitostí táborské družiny si dokázal poradit, ale v jednom případě byl i on bezmocný. V čase 53:46 našel Heřman zpoza branky Matušíka, a ten odměnil rekordní diváckou návštěvu této sezony gólem, který zpečetil lichotivé a naprosto zasloužené vítězství kohoutů v poměru 6:1.

Slovo trenéra

Arpád Györi, HC Tábor: „Prvních deset minut jsme odehráli velmi dobře byli jsme aktivní a šli do vedení. Potom nás ale bohužel dostaly ze hry tři poměrně smolné momenty, kdy jsme nabídli soupeři šance a nechali ho vrátit se do hry. Výsledek 1:1 po první třetině odpovídal jejímu průběhu. Zlomovým momentem zápasu se stal ve druhé třetině náš gól v oslabení, který nás nakopl k velkému náporu. Důležité bylo, že jsme z něj přidali další góly. Druhou i třetí třetinu jsme každopádně odehráli výborně; každý hráč odvedl maximum a je zásluhou celého mužstva, že bereme tři body. Rozhodně je potřeba poděkovat i divákům za jejich podporu. Máme teď déle než týden volno a věřím, že se dobře připravíme na další těžký zápas v Příbrami, který bude znovu důležitý pro vývoj v tabulce.“

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality