Kolaps ve druhé části Plameny rozfoukal, a ty pak sežehly táborské naděje na popel

31.10.2018 16:41, autor: Pavel Šácha

Táborští hokejisté se v rámci 14. kola druhé ligy utkali na domácím ledě se Žďárem nad Sázavou. Výsledek? Osmibrankový příděl v domácí síti a další kupa nepříjemných starostí.

Kolaps ve druhé části Plameny rozfoukal, a ty pak sežehly táborské naděje na popel

HC Tábor - Žďár nad Sázavou

2:8 (0:1, 0:5, 2:2)

Středa, 31.10.2018 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 57. Zayml (Matušík, Černý), 57. Heřman (Černý, Zayml) - 3. Tlačil (Kovářů, Půža), 24. Wasserbauer (Pleva), 24. Stehlík (Prokš, Peslar), 25. Bureš (Jícha, Wasserbauer), 28. Čermák (Stehlík, Kolda), 33. Franek (Kunstmüller, Kolda), 53. Franek, 55. Kališ (Lojek).

Rozhodčí: Micka - Svoboda, Šimánek.   Vyloučení: 5:7   Využití: 2:2   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 0:8, 2:8   Střely: 38:31   Diváci: 732

HC TÁBOR: Řehoř (25. Dudáček) - Havran, Duben, Černý, Hajič, Dvořák, Košař - Blažek, Matušík, Heřman - Březina, Zayml, Hrala - Kadilák, Pechánek, Točík - Prášek.

ŽĎÁR NAD SÁZAVOU: Sláma - Kolda, Půža, Koželuh, Lojek, Pleva, Hort, Peslar - Tlačil, Kovářů, Prokš, Kunstmüller, Bureš, Čermák, Jícha, Kuřítko, Franek, Stehlík, Kališ, Wasserbauer.


Pro domácí celek měl zápas hodně nepříjemný úvod. Už v čase 2:11 hosté zatáhli puk do třetiny a instinktivně nasměrovali křížný pas na vzdálenou tyč, kde už čekal na bezproblémové zakončení nikým nepokrytý Tlačil - 0:1.
Od té chvíle se hrál poměrně svižný a vyrovnaný hokej. V polovině 8. minuty Plameny špatně střídaly a pykali za to oslabením. V něm nejprve domácí gólman Řehoř včasným vyjetím zažehnal únik soupeře, a poté se potil jeho protějšek Sláma, který čelil nebezpečným střelám Hraly a Březiny. V čase 10:02 se táborské mužstvo ocitlo vyrovnání nejblíže, ale Košař ve stoprocentní střelecké pozici minul branku. Od té doby se Jihočeši ujali aktivity a byli pro soupeřovu branku nebezpečnějším týmem. Ve 14. minutě jejich snahu přibrzdilo vyloučení Březiny, následnému oslabení se ale domácí soubor příkladně ubránil. Ve zbytku první třetiny si oba soupeři zahráli v početní převaze ještě jednou nejtěsnější vedení Žďáru ale zůstalo v platnosti.

Velmi solidní výkon z první části sliboval zajímavý průběh druhé třetiny. Jenže... Namísto vzdoru velkému favoritovi přišel totální kolaps v defenzivní činnosti, který žďárský tým s klidem a povděkem přijal. Už po necelých pěti minutách hry prohrával domácí celek 0:4; nešťastný brankář Řehoř se po třech brankách, se kterými mohl sotva něco dělat, poroučel z branky a bylo jasné, jakým směrem se utkání vydalo. Připomeňme jen autory gólů, kterými byli z ideálních střeleckých pozic nikým nerušení střelci Wasserbauer, Stehlík a Bureš. Do táborské branky se postavil Dudáček a z neposkvrněného konta se radoval pouze tři minuty. V čase 27:51 znovu ožil obraz z předchozích gólových situací a Čermák neměl s navýšením skóre na hrozivých 0:5 žádné starosti. Ve 29. minutě se pokusili zastavit hrůzostrašnou lavinu žďárských gólů členové třetí formace, ale Hralu i dorážejícího Práška vychytal Sláma. A když se pak neujaly ani další slibné střely Tábora v přesilové hře, přihlásili se znovu o slovo hráči od Sázavy. Konkrétně se ho ujal Franek, který rovněž bez výraznějšího odporu dovršil půltucet hostujících zásahů - 0:6.

Závěrečná dvacetiminutovka oboustranně otevřenější hokej. Ve 45. minutě se po přihrávce Matušíka ocitl tváří v tvář Slámovi Točík, ale v koncovce si na brankáře hostů nepřišel. Téměř vzápětí si jeden ze žďárských forvardů nabruslil mezi dva táborské obránce, ale Dudáček jeho pokus vytěsnil. Ve 39. minutě se dravě natlačil až před hostující branku hostů Blažek, ani on ale Slámu o nulu nepřipravil. Vzápětí nevyužili kohouti přesilovou hru a záhy znovu pykali za hrubou chybu ve své obranné třetině a přečíslení dva na jednoho přetavil ve svou již třináctou sezónní trefu Franek - 0:7. Jen minutu a půl poté usedl na trestnou lavici domácí Točík a jeho prohřešek ztrestal nekompromisní střelou od modré čáry Kališ - 0:8. V 57. minutě rozřízly hustá černá mračna nad táborským mužstvem dva slabé paprsky světla, která přece jen donutily diváky k potlesku a přinesly jim dílčí radost. Domácím k tomu dopomohla dvojnásobná početní výhoda po vyloučeních Kovářů a Plevy. V čase 56:40 připravila Slámu o čisté konto vydařená blesková kombinace po ose Černý - Matušík - Zayml a jen o devatenáct sekund později neměl žďárský brankář šanci při pohotové dělovce Heřmana - 2:8. Tento stav se stal konečným a táborští příznivci znovu opouštěli ochozy hodně skleslí.    


.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality