Kořist ohromné hodnoty! Táborská parta skolila v líté bitvě domácí Příbram

17.10.2019 01:01, autor: Pavel Šácha

Jakkoliv sladký byl dvojí triumf nad čínským soupeřem z minulého týdne, pro opravdu lahodné vítězství si táborské mužstvo dojelo až ve středu do Příbrami. V urputném a napínavém souboji s ambiciózním nováčkem hájilo od začátku slibný náskok. Po sedmi minutách hry ve třetím dějství sice vzal za své a domácí celek se hnal za dokonáním obratu, kohouti ale v pravý čas povstali z popela a vysloužili si za to královskou odměnu: zisk tří bodů, který posílil jejich pozici na čele tabulky skupiny Střed.

Kořist ohromné hodnoty! Táborská parta skolila v líté bitvě domácí Příbram

HC Baník Příbram - HC Tábor

3:6 (1:2, 1:1, 1:3)

Středa, 16.10.2019 18:30 - Muži

 

Branky a nahrávky: 20. Rohlík (Šinágl, Straka), 40. Brzák (Káník, Josefus), 47. Saňa (Tlačil, Havláček) - 7. Heřman (Dančišin, Skočovský), 17. Šulek (Jan Bárta, Seidl), 39. Seidl (Hajič), 48. Hajič (Seidl), 58. Prášek, 59. Prášek.

Rozhodčí: Škrobák - Kučera, Hradil.   Vyloučení: 6:7 - navíc Březina a Šulek (oba Tábor) 10 minut OT.   Využití: 1:1   Góly v oslabení: 0:1   Střely: 38:24   Diváci: 270

HC BANÍK PŘÍBRAM: Čech (Mičán) – Holý, Hlaváček, Saňa, Mašek, Straka, T. Rittig, J. Rittig – Brzák, Pejsar, Svoboda – Josefus, Chlouba, Šinágl – Rohlík, Tlačil, Kolouch – Panna, Káník, Jindra – Kuluris.

HC TÁBOR: Šorf (M. Novák) - Černý, Havelka, Hajič, Havran, Radoš, Skočovský - Prášek, Dančišin, Heřman - Šulek, Jan Bárta, Seidl - Jiří Bárta, Zayml, Březina - Matějka, Kadilák, Pejchal.


První šanci střetnutí si po několika zahřívacích minutách vytvořili hosté z Tábora, ale Šulek chybnou rozehrávku Středočechů nepotrestal. Na konci 6. minuty vzplály na ledě poprvé vášně a z potyčky před brankou hostujícího Šorfa vzešla přesilovka kohoutů. A ti jí nepohrdli – po půlminutovém pobytu v útočném pásmu se z první opřel do přihrávky Dančišina Heřman a zkušený gólman Čech se za jeho ranou jen smutně ohlédl – 0:1. Poměrně rychlou odpověď na vedoucí gól hostů měl na hokejce Rohlík, z ideálního střeleckého prostoru ale na Šorfa nevyzrál. V úvodu 13. minuty zasáhl příbramský J. Rittig vysokou holí Dančišina a byla z toho čtyřminutová početní výhoda Jihočechů, paradoxně nejnebezpečnější situaci ale musel řešit jejich brankář Šorf. Na konci 17. minuty si Táborští počínali důrazně v boji o střední pásmo, což vyústilo v přečíslení, parádní přihrávku Jana Bárty a neomylné zakončení jeho parťáka z útoku Šulka – 0:2. Když už zbývalo do první sirény pouhých šest vteřin a zdálo se, že si bílo-modří odnesou do kabin zasloužený dvoubrankový náskok, odhodlal se k pohotové střele od pravého mantinelu Rohlík a táborský gólman na ni nebyl dostatečně připravený – 1:2.

Ve druhé části hry se aktivita a nadšení z velké míry přestěhovaly na příbramské hole a táborské defenzívě v čele se Šorfem bylo v řadě případů pořádně horko. Na tutovku Josefuse z 24. minuty, kterou výtečně zneškodnil Šorf, hledal o necelé čtyři minuty později odpověď Dančišin, ale tváří v tvář Čechovi měl příliš málo času na efektivnější zakončení. S příchodem druhé poloviny střetnutí utlumila ofenzivní choutky Příbramských více než čtyřicetisekundová přesilovka Tábora pěti proti třem, víc než potřebné chvíle oddechu z ní ovšem hosté nevytěžili. Ve 46. minutě obsadil na čtyři minuty trestnou lavici kohoutů Hajič a domácí hokejisté se mocně natahovali po vyrovnání. V první velké příležitosti své přesilovky ale orazítkovali jen horní tyč táborské klece a v následné šanci rozesmutnil Pannu skvělý zákrok Šorfa. S trestem za prohýřené šance soupeře přispěchali hosté téměř okamžitě. Navrátivší se hříšník Hajič skvěle načasoval přihrávku na rozjetého bojovníka Seidla a ten – ač tísněn obráncem – procedil kotouč přes Čechův pravý beton do branky – 1:3. Podobně jako v úvodním dějství ovšem hostující tým nezvládl samotný závěr třetiny; jen osmadvacet vteřin před přestávkou prohrál buly v obranném pásmu a násldně nechal domácímu Brzákovi příliš prostoru k pohotové teči - 2:3.

V úvodu třetí periody měli sice domácí znovu opticky navrch, ale dlouho naráželi na soustředěný odpor táborské družiny. Na začátku 47. minuty se ale provinil proti pravidlům Březina, dostal trest 2+10 minut a před Příbramí vyrostla další početní výhoda, se kterou její hráči naložili svědomitě. Půlminutový tlak v útočném pásmu korunoval produktivní obránce Saňa ranou od modré čáry, která měla dostatečnou přesnost i razanci – 3:3. Na domácí lavičce zavládlo bujaré veselí a kouč Tlačil hnal své ovečky za dokonáním výsledkového obratu. Jenže uplynulo pár vteřin a vlastní nahozený puk, který ledabyle vyrazil gólman Čech, doklepl do branky Tomáš Hajič - 3:4. Vzápětí dostali domácí darem další přesilovku, tu ovšem Táborští v čele se Šorfem přečkali. To jim vlilo do žil nový elán  a závěr utkání si vzali pod svou režii, jenže gól jistoty nepřicházel. Nejprve kohouti neobstáli v další početní převaze a po následné  Dančišinově střele pomohla Čechovi horní tyč. Utkání spělo do dramatické koncovky, ale právě tu chvíli se z táborské nejistoty vynořil spasitel: mladý útočník Prášek. V úvodu 58. minuty se prohnal kolem levého mantinelu do útočného pásma, natlačil se až před brankáře Čecha s koncovkou si k nadšení táborských fandů v hledišti poradil mazácky – 3:5. Ještě v téže minutě vykázal sudí Škrobák na lavici hanby táborského Jana Bártu, k němuž navíc v témže čase přisedl s osobním desetiminutovým trestem za řeči Šulek  Namísto oživení svých nadějí na bodový zisk ale Příbramští znovu nechali uniknout rychlíka Práška, jenže tentokrát zvolil střelu mezi Čechovy betony a v souboji s ostříleným extáborským brankářem znovu obstál – 3:6. Po závěrečném hvizdu se tak po příbramském ledě projela hodně veselá táborská lodička...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality