Lední Medvědi v premiéře kousali, ale nakonec první ligové body spočinuly v táborské pokladnici

13.09.2017 21:28, autor: Pavel Šácha

Druholigoví táborští hokejisté vykročili do nové sezony vítězně. Lední Medvědi z Pelhřimova sice neprodali svou kůži lacino a byli pro domácí partu těžko polapitelnou kořistí, přesto se nakonec cenné tři body přestěhovaly na táborské konto.

Lední Medvědi v premiéře kousali,  ale nakonec první ligové body spočinuly v táborské pokladnici

HC Tábor - L. Medvědi Pelhřimov

6:3 (2:2, 2:0, 2:1)

Středa, 13.9.2017 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 7. Matušík (Urbanec, K. Černý), 16. Prokeš (Andres), 29. Andres (Prokeš), 32. Heřman (Matušík), 53. Heřman (Andres, Prokeš), 59. Matušík. - 2. Martin Hadrava (Adam, Kamenski), 20. Plachý (Kopic, Vysloužil), 46. Kamenski (Martin Hadrava, Marek Hadrava).

Rozhodčí: St. Mertl - Vavruška, J. Mertl.   Vyloučení: 7:6   Využití: 2:1   Góly v oslabení: 1:0   Průběžné skóre: 0:1, 2:1, 2:2, 4:2, 4:3, 6:3   Diváci: 1358

HC TÁBOR: Klestil (D. Novák) - Kachyňa, Tesař, K. Černý, Raiterman, Dvořák, T. Černý, Duben - Heřman, Prokeš, Andres - Seidl, Matušík, Urbanec - Blažek, Pechánek, Březina.

L. MEDVĚDI PELHŘIMOV: Hamalčík (Šoustal) - Adam, Kohút, Hájek, Svoboda, Port, Kubát, Kalenda - Martin Hadrava, F. Kasalý, Marek Hadrava, Plachý, Kopic, Vysloužil, Kamenski, Votápek, Šulák.


První sezónní souboj o druholigové body měl pro táborské mužstvo strašidelný start. Už po půlminutě hry usedl na trestnou lavici domácí útočník Heřman a hosté z Vysočiny brzkou nabídkou nepohrdli - střela Adama od modré čáry dostala pro táborského brankáře Klestila neviditelnou trajektorii, a navíc ji z původního směru vychýlila šikovná teč Martina Hadravy - 0:1. Hra v početní převaze posloužila o několik minut později také domácímu týmu. První přesilovou hru ještě navzdory trvalému tlaku nevyužil, ta druhá už většina diváků v ochozech rozjásala. Na konci 6. minuty se do Urbancovy přihrávky opřel Matušík a mladičký Hamalčík v brance Pelhřimova poprvé kapituloval - 1:1. Také zbytek úvodního dějství rozbila četná vyloučení. Nebezpečnějším z obou mužstev byli v početní výhodě Lední Medvědi, ale pozorný Klestil zneškodnil hned několik jejich šancí. Další gólový moment se tak narodil až v 16. minutě a k radosti táborských barev se o něj postaral Prokeš, jenž zakončil povedené střídání celé první formace - 2:1. Cenný těsný náskok si ovšem Kohouti do šatny neodvezli. V čase 19:23 se dopustili zbytečné chyby v obranném pásmu a zkušený Plachý zamířil neomylně nad Klestilovo rameno - 2:2.

Do druhé třetiny nastoupil táborský soubor bez obránce Kamila Černého, kterého v průběhu první části vyřadilo ze hry zraněné rameno. V počátečních minutách představovaly větší hrozbu pro defenzívu soupeře výpady pelhřimovských hráčů, jenž naštěstí pro domácí postrádaly gólové vyústění. Zlom v rozložení sil nastal až na konci 29. minuty, kdy se blýskla povedenou přesilovkovou souhrou dvojice Prokeš - Andres a druhý jmenovaný pohotově přetavil milimetrovou přihrávku svého parťáka ve vedoucí gól Kohoutů - 3:2. Od té chvíle byli domácí hokejisté při chuti a Hamalčík si nemohl ani na okamžik vydechnout. Svůj náskok nabuzení Jihočeši paradoxně navýšili až při vlastním oslabení ze 32. minuty, kdy se po Matušíkově přihrávce před Hamalčíkem výtečně zorientoval Heřman a zasunul puk k pravé tyči pelhřimovské klece - 4:2. Klestilovi v táborské brance v průběhu druhé periody přece jen ubyla práce; necelé dvě minuty před koncem si přesto musel přivolat na pomoc štěstí, to když nenápadnou střelu soupeře po vyhrané buly zastavila pravá tyč jeho svatyně.

Dvoubrankový náskok měl do táborských řad vnést potřebnou dávku klidu, ale bylo tomu přesně naopak. Úvodní minuty zastihly domácí hráče v nedbalkách a jejich četné chyby otevíraly Pelhřimovu cestu do ofenzívy. Problémy si Táborští přidělali v polovině 45. minuty, kdy sice Klestil třikrát výtečně zasáhl, ale na čtvrtou dorážku důsledného Bělorusa Kamenskiho už zareagovat nemohl - 4:3. V nejistotě strávili táborští fanoušci ještě několik dalších minut, přestože žádný ze soupeřových pokusů nespadal do kategorie gólových šancí. Vysvobození ze zajetí nervozity a obav o výsledek přinesla až 53. minuta hry. Manévry první formace Tábora vyústily v příležitost Andrese, jenž sice Hamalčíka nepřekonal, ale jeho dílo mazácky dokonal Heřman - 5:3. Když pak mužstvo z města rekordů a kuriozit pohrdlo další přesilovou hrou, museli jeho trenéři vložit poslední naděje do závěrečné hry bez brankáře. Ta ovšem neměla dlouhého trvání, a naopak stvrdila hostující porážku. V čase 58:18 zamířil z velmi těžké pozice do opuštěné soupeřovy klece táborský kapitán Matušík a vtiskl vítězství své družiny konečnou podobu - 6:3. 

Slovo trenéra

Tomáš Matušík: „Jsme samozřejmě rádi, že se nám podařilo zvítězit a klukům jsme za to poděkovali. Také šest vstřelených gólů nás potěšilo. Naprosto jednoznačně ovšem nejsme spokojeni s obrannou hrou.  Ta byla z naší strany hrozná a některé chyby, kterých jsme se dopustili, byly fatální a nepochopitelné. To, že jsme dostali jen tři góly, považuju za zázrak a zásluhu Tomáše Klestila, který opět chytal výborně. Pravdou je, že soupeř ukázal svou kvalitu a hrál hezký hokej. Hodně nás mrzí zranění Kamila Černého, uvidíme, jak dlouho nám bude chybět. Jedeme dál, ale máme před sebou práce jako na kostele.“

 

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality