Lední Medvědi zůstali u Jordánu hladoví, ale ani hokejové gurmány zápas nenasytil

06.12.2017 15:17, autor: Pavel Šácha

Táborští hokejisté vykročili do druhé poloviny základní části tou správnou nohou a jejich sezónní statistiky obohatilo domácí vítězství nad Pelhřimovem. Cesta k němu ale rozhodně nebyla ušlapaná tak, jak by mnozí při pohledu na tabulku mohli očekávat.

Lední Medvědi zůstali u Jordánu hladoví, ale ani hokejové gurmány zápas nenasytil

HC Tábor - L. Medvědi Pelhřimov

5:2 (2:0, 1:0 2:2)

Středa, 6.12.2017 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 5. Matušík (Heřman, Kachyňa), 28. Heřman (Matušík, Blažek), 29. Blažek (Matušík), 45. Havran (K. Černý, Pechánek), 60. Urbanec (Havran) - 48. Martin Hadrava (F. Kasalý), 57. Port (Kohút, Čermák).

Rozhodčí: Micka - J. Mertl, Samuel.   Vyloučení: 5:4 - navíc Vysloužil (Pelhřimov) 5 + OK.   Využití: 1:1   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 4:0, 4:2   Diváci: 812

HC TÁBOR: D. Novák (M. Novák) - Kachyňa, Havran, K. Černý, T. Černý, Dvořák, Duben, Raiterman - Blažek, Matušík, Heřman (41. Jelínek) - Seidl, Pechánek, Urbanec - Březina, Kadilák, Škrdleta.

L. MEDVĚDI PELHŘIMOV: Šoustal (Urban) - D. Kasalý, Kalenda, Port, Pospíchal, Kohút, Linhart, Rudy - Vysloužil, Votápek, Kopic, Martin Hadrava, F. Kasalý, Čermák, Kaminski, Šulák, Oščádal, Vrátný.


Podstatné dění ve středečním utkání otevřel výpad dvou hostů na jediného obránce Tábora, který ale skončil střelou mimo. Od této chvíle nabral vývoj první části hry stálý ráz. Domácí hráči byli aktivnější ve hře i ve střelbě, ale hostující tým využil každou příležitost k rychlému brejku a ohrožení táborské klece. Nebezpečné mohly být pro domácí hokejisty i dvě soupeřovy přesilovky, paradoxně výraznější šance si v nich ale vytvořili Kohouti. Ti si také nakonec zaslouženě zajistili dvoubrankový náskok. Už po necelých pěti minutách hry je poslal do vedení Matušík, jenž usměrnil do sítě Šoustalem vyraženou střelu Kachyni – 1:0. Na druhý zásah si museli diváci počkat až do 18. minuty, kdy zužitkoval spolupráci prvního útoku a přihrávku Matušíka Heřman – 2:0.

V prostřední periodě se obraz hry příliš nezměnil. Táborský celek svého soka přestřílel výrazným poměrem 20:8, rozhodně se však nedá tvrdit, že by brankář Novák řešil méně složité situace než jeho protějšek. Každopádně byl ale na konci druhého dějství spokojenějším z obou maskovaných mužů, protože na rozdíl od pelhřimovského Šoustala neinkasoval. Táborský tým se dočkal svého šťastného momentu v polovině 29. minuty, kdy využil krásnou souhru Matušíka ke skórování Blažek – 3:0. Brzy poté mohli Jihočeši uštědřit houževnatým hostům definitivní k.o. Ve 32. minutě Vysloužil nešetrně atakoval u mantinelu Heřmana, který si z tohoto nešťastného momentu odnesl několik stehů v obličeji a utkání pro něj předčasně skončilo. Sudí Micka nadělil pelhřimovskému forvardovi pětiminutový trest, ale domácí hokejisté dlouhou přesilovkou pohrdli. Ve 39. Minutě je za to mohl potrestat Port, který ovšem ve stoprocentní šanci pouze nechal vyniknout bleskurychlou lapačku brankáře Nováka. 

Závěrečné dějství nabídlo ze strany domácího týmu hodně slabý hokejový odvar. Jediné, co připomínalo obvyklé devízy táborského hokeje, byl výkon brankáře Davida Nováka. Výhradně jeho zásluhou se nakonec Kohouti vyhnuli výrazným starostem s udržením očekávaného vítězství. Na konci 45. minuty to přitom na žádné chmury nevypadalo, to když obránce Havran pohotovou dorážkou ztrestal vyloučení Kopice a zařídil pro domácí vedení 4:0. Jenže pak Táborští výrazně slevili ze zodpovědnosti i z pohybu, totálně vypadli z role a pustili Lední Medvědy na pevnou zem. Ti vycítili příležitost a brankář Novák měl najednou plné ruce a nohy práce. A když pak Kadilák netrefil z prostoru mezi kruhy zcela odkrytou branku, obrátila se střelecká Štěstěna na druhou stranu. V úvodu 47. minuty ještě nasměroval Pospíchal svou střelu do tyče, ale téměř vzápětí vyzval F. Kasalý hezkou přihrávkou ke skórování Martina Hadravu a bylo to 4:1. Na táborské mužstvo v tu chvíli dolehla ještě těžší deka a doposud vytížený gólman Šoustal měl dost času sledovat ofenzivní počínání svých spoluhráčů. Cestu k dalšímu úderu otevřela hostům z Vysočiny přesilová hra pěti proti třem. V době, kdy už se první z domácích hříšníků vrátil na led, vystřelil od modré Port a nešťastná teč táborského kapitána Matušíka nasměrovala puk mezi Novákovy betony – 4:2. Do závěrečné sirény scházely necelé čtyři minuty a pro domácí mohly být ještě pořádně dlouhé. Závěr utkání už ale táborský soubor k velké úlevě svých příznivců zvládl. Odměnou za přízeň se jim navíc stal pátý gól, o který se dělovkou z hranice kruhu postaral Urbanec – 5:2. 

Slovo trenéra

Tomáš Matušík, HC Tábor: „Tyhle zápasy jsou zrádné, Pelhřimov má poměrně šikovné mužstvo směrem dopředu, nicméně to, co jsme tady předvedli, předčilo naše nejhorší očekávání. Jsem z toho strašně smutný a zklamaný. První třetina ještě v kontextu celého zápasu snesla měřítko, ale druhá už byla špatná a všechno vyvrcholilo tou třetí částí. To, že jsme vyhráli, je na tom všem jen maličké pozitivum.“   

 

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality