Ligový start kohoutů se opozdí, Řisuty jsou v karanténě. Kádr hlásí posilu i odchody

16.09.2020 00:00, autor: Pavel Šácha

Hokejoví reprezentanti Tábora měli už v tomto týdnu vstoupit na druholigové bojiště, ale termín jejich první bitvy se odkládá. Nový los soutěže je původně nasměroval do Slaného, kde mají svůj domov Řisuty coby čerstvě příchozí tým do skupiny Jih. Protože se ale hráči s buldokem na dresu ocitli v karanténě a na daný termín padla i možná „náhradní zápasová varianta“, zůstanou táborští kohouti doma.

Do nové mistrovské sezony tak naskočí táborští hokejisté až ve středu 23. září. Od 18 hodin si to před zraky domácích fanoušků rozdají o první porci ligových bodů s Havlíčkovým Brodem. Souboj s tradičním protivníkem, který se vrací do skupiny Jih po ročním účinkování na východě, by měl být pro fanoušky HCT výrazným impulsem k návštěvě zimního stadionu.

Další pohyb v kádru kohoutů   

V uplynulých dnech došlo na soupisce táborského týmu k dalším změnám. O místo v brankovišti kohoutů se rozhodl dále neusilovat Michal Novák, který tvořil v dosavadní přípravě gólmanský triumvirát s Kristiánem Kolářem a Davidem Novákem. Za služby, které pro modro-bílé barvy v posledních třech sezonách odvedl, si zaslouží poděkování od klubu i od fanoušků a nezbývá než mu popřát hodně štěstí v osobním i hokejovém životě.

Změn doznaly i obranné řady mužstva. Jejich nejčerstvější posilou se stal Lukáš Kříž, hráč, kterého si mohou fandové pamatovat z jeho předchozích dvanácti startů v barvách Tábora (na snímku ze sezony 2015 – 2016). Své loňské působení rozdělil sedmadvacetiletý bek mezi českobudějovický David Servis, v jehož defenzívě měl v posledních druholigových sezonách klíčovou úlohu, a angažmá v třetiligovém francouzském klubu z Annecy. Lukáš Kříž si ve své dosavadní kariéře připsal dva extraligové starty za mateřské České Budějovice, jehož zájmy hájil i ve druhé nejvyšší soutěži. Svých 130 startů na prvoligové scéně rozmnožil ve službách Písku a krátce také v Mostě. Sezonu 2016 – 2017 strávil kompletně ve slovenské extralize, kde oblékal dres Žiliny.
V týmu HC Tábor pro nadcházející druholigovou sezonu zůstává také Vojtěch Doktor, dvacetiletý odchovanec Motoru, který se fandům od Jordánu představil už v posledním přípravném střetnutí s pražskou Slavií.

Defenzivní část táborské soupisky musela pochopitelně po příchodu obou jmenovaných beků „pustit žilou“. Do plánů pro blížící se druholigový ročník se nakonec nevešel zkušený David Skočovský, který se po svém konci v Táboře pokouší prosadit do sestavy Příbrami. Také Davidu Skočovskému patří samozřejmě dík za odvedené služby pro táborský tým.                 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality