Máme radost z toho, když je u kluků vidět herní posun, říká kouč 8. třídy Arpád Györi

12.11.2020 17:56, autor: Pavel Šácha

V ohlédnutí za účinkováním žákovských výběrů HC Tábor v zatím přerušené mistrovské sezoně pokračujeme prohlídkou šatny táborské 8. třídy. Průvodcem dosavadním průběhem bojů v jejich sdružené ligové soutěži (tzv. smíšence) je trenér mladých kohoutů Arpád Györi.

Máme radost z toho, když je u kluků vidět herní posun, říká kouč 8. třídy Arpád Györi


S bilancí čtyř vítězství a jedné remízy jsou táborští „osmáci“ v tabulce své soutěže třetí za oběma plzeňskými týmy, na rozdíl od nich ale mají zápas k dobru. V přípravě na sezonu se přitom museli vypořádat s nedostatečnou herní průpravou. „Bohužel jsme absolvovali jen několik zápasů, protože kvůli covidu se obecně těžko sháněly turnaje a pro náš ročník 2007 se nic nenaskytlo,“ vysvětlil Arpád Györi.

Ani na mistrovské scéně si Táborští příliš potřebného zápasového vytížení neužili a program soutěže před ně doposud postavil jen pět soupeřů. „Ve smíšence je sice poměrně dost účastníků, ale ne všechny mají mladší i starší žáky. S tím málem, co jsme nakonec odehráli, můžeme být spokojeni. Zápasy měly z naší strany solidní kvalitu, v podstatě až na zápas v Soběslavi, který jsme pro sebe rozhodli až v poslední minutě,“ rekapituluje táborský kouč.

Osudem soutěže sdružující více ročníků bývá samozřejmě znatelný rozdíl ve fyzických dispozicích hráčů. S tím se musel vypořádat i táborský celek. „Hokejová dovednost je ve smíšence samozřejmě také důležitá, ale po silové stránce v některých fázích ztrácíme, protože hrajeme proti starším klukům. A to je hrozně znát; nemáme tak fyzicky vyspělé mužstvo, což je v Táboře takové specifikum,“ říká s úsměvem Arpád Györi. „Na druhé straně je to ale pro kluky rozhodně dobrá zkušenost. Navíc máme snahu umožnit hráčům ročníku 2007 možnost nastoupit ve starší kategorii, tedy v té prioritní žákovské soutěži,“ dodal.

V osmé třídě už příprava mužstev nabírá směr k přechodu přes zlomový věkový bod v začínající hokejové kariéře. „Jako trenéři máme radost z toho, když je na hráčích vidět posun v jejich dovednostech. Je to stále žákovská soutěž, ale od hráčů už vyžadujeme, aby si zvykali na věci, které je později snáz přenesou do dorosteneckého věku. Naším cílem je, aby je na to co nejlépe připravili. Člověk je někdy možná tvrdší, ale o to víc ho těší, když pak vidí ten progres. S tím můžeme být určitě spokojení,“ prohlásil Arpád Györi.

Na druhé straně ovšem přiznává, že tak jako ve všech klubech se i táborští trenéři potýkají s rozdílným přístupem jednotlivých hráčů. „Vždycky je to tak, že někoho musíte tlačit k tomu, aby si plnil své povinnosti, protože ne všichni tomu odevzdávají maximum. Někdo je naopak v tomto směru naprosto spolehlivý,“ je si vědom. „Hodně se to ukazuje v této době, kdy nemůžeme trénovat, a hráči dostávají každý den úkoly na dálku. U některých je ten zájem jasně viditelný, jiní k tomu až tak stoprocentně nepřistupují. Proto se v tomhle směru snažím být náročný a chci, abych měl od kluků zpětnou vazbu, že si svoje splnili. Dal jsem jim například za úkol udělat si i jednu tréninkovou jednotku, abychom zjistili, jak přípravu vnímají. Tak jako fungujeme na ledě, měli bychom společně fungovat i mimo něj,“ uzavřel Arpád Györi téma dosavadního průběhu sezony 8. třídy HC Tábor.

Dosavadní výsledky 8. třídy

Pilsen Wolves – HC Tábor 4:4
HC Tábor – Střelci Jindřichův Hradec 7:4
Lvi ČB – HC Tábor 4:5
HC Tábor – Slavoj Český Krumlov B 15:1
Spartak Soběslav – HC Tábor 4:6  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality