Mladíci z Tampy Bay v Táboře kralovali, přesto byl zápas pro domácí tým úžasným testem

11.08.2015 14:11, autor: Pavel Šácha

Tábor – Hokejoví mladší dorostenci HC Tábor prožili pořádně ostrou zápasovou premiéru. Na úvod přípravy je v mezinárodním měření sil prověřil jeden z nejlepších týmů dorostenecké ligy v zámoří: Tampa Bay Scorpions.

Mladíci z Tampy Bay v Táboře kralovali, přesto byl zápas pro domácí tým úžasným testem

 

HC TÁBOR – TAMPA BAY SCORPIONS 1:9 (0:3, 1:6, 0:0)

Branka Tábora: Adamec (Řezáč).

 Přes apel svých trenérů měli domácí mladíci ze zámořského soupeře hned od začátku velký respekt a podle toho také jejich hra vypadala. Hosté vedeni slavným Jihočechem Václavem Prospalem na ledě nadále dominovali a navzdory sympatickému výkonu Kohoutů v dalším průběhu se narodilo vysoké americké vítězství.

 René Skalický, trenér mladšího dorostu HC Tábor: „Už v první třetině jsme po stálé převaze soupeře dostali tři rychlé góly a sami si vytvořili jen minimum šancí, u kterých byl prakticky vždycky náš jediný konkurenceschopný hráč Aleš Řezáč. Nutno ale dodat, že jsme před utkáním absolvovali jen dva tréninky bez jakékoli teorie, zatímco náš soupeř už je měsíc na ledě a odehrál tři kvalitní zápasy. Hosté měli i proto navrch ve všech činnostech jednotlivce od bruslení, střelbu, herní dovednosti až po fyzickou kondici a odolnost. Navíc měl svou sestavu kompletně složenou z hráčů ročníku 2000, zatímco my máme v kádru devět hráčů ročníku 2001, kteří se s dorosteneckým hokejem teprve seznamují. Přesto všechno podali naši kluci sympatický výkon. Američanům se snažili hrát do těla a jejich převahu co nejvíce eliminovat. Pro náš tým to bylo každopádně úžasné utkání, které mu hodně dalo. Z toho pohledu bych zápas i přes vysokou prohru hodnotil kladně. Za týden máme v Českých Budějovicích odvetu. Bohužel se hraje hned po absolvování týdenního čtyřfázového soustředění, takže to bude spíš o morálně volních vlastnostech jedinců, než o hokeji.“

 Sestava HC Tábor: Baloun (Stibal) – Šafář, Pánek, Šedivý, Hubata, Štekr, Kotounová, Volčík – Himpan, Řezáč, Adamec – Harazin, Masopust, Malý –Camrda, Komma, Bednář, Přívozník.   

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Oliver Šatný v dresu Motoru

    St 11.09. |

    Ve čtvrtečním přípravném utkání mezi Motorem České Budějovice a Škodou Plzeň bude plnit roli dvojky domácího extraligového týmu táborský brankář Oliver Šatný. Zápas se hraje od 17.30 hodin na zimním stadionu v Soběslavi, kde mladý gólman vyrůstal.  

  • Nové cesty bývalých kohoutů

    Út 10.09. |

    V minulých týdnech byly odtajněny osudy několika hráčů, kteří v minulém druholigovém ročníku oblékali dres HC Tábor. Třiatřicetiletý obránce Miloslav Jáchym si ve středu odbyl premiéru v barvách BK Havlíčkův Brod. O tři roky starší univerzální bojovník Petr Zíb vsadil na trenérskou dráhu v nynějším bydlišti v Praze a na Kobře povede žákovské výběry 7. a 5. třídy. Své obrovské hráčské zkušenosti se chystá promítnout do trenérské branže Rudolf Huna. Čtyřiačtyřicetiletý veleúspěšný slovenský internacionál zvažoval i pokračování hráčské kariéry, přednedávnem ho však v jeho domovině představil jako nového hlavního kouče třetiligový Dolný Kubín. Přejeme jim hodně úspěchů na všech frontách!

  • Hokej.cz o druhé ledové ploše v Táboře

    Po 19.08. |

    Výstavbě druhé ledové plochy v Táboře, která by mohla začít už v říjnu, se věnoval i web Hokej.cz. V článku shrnul základní informace týkající se tohoto tématu.   

    Více...
  • A-tým je znovu pohromadě

    Po 29.07. |

    Druholigoví hokejisté Tábora se v pondělí sešli k první tréninkové jednotce po třítýdenním prázdninovém odpočinku. První tři dny tohoto týdne se ještě budou připravovat na suchu, ve čtvrtek 1. srpna je čeká první trénink na ledě, a to v azylu milevského zimního stadionu. Tamtéž se vydají i v pátek, od pondělí 5. srpna budou brázdit kluziště soběslavského zimního stadionu. 

  • Jiří Novotný o spolupráci s Táborem

    Ne 21.07. |

    Sportovní manažer českobudějovického Motoru Jiří Novotný se v rozhovoru pro web www.hokej.cz rozpovídal o možné spolupráci s Táborem a zájmu jihočeského extraligisty o posun kohoutů do druhé nejvyšší soutěže.  

    Více...
Starší aktuality