Mladší dorost prošel na sklonku loňského roku náročnou smrští ligových bitev

05.01.2016 23:59, autor: Pavel Šácha

Ligoví mladší dorostenci táborského HC měli před Vánoci mimořádně napilno, když během necelých dvou týdnů byli nuceni absolvovat čtyři mistrovská střetnutí. Zpětně přinášíme výsledkový servis a hodnocení z úst kouče Reného Skalického.

BK Mladá Boleslav B – HC Tábor 3:2 (1:1, 0:1, 2: 0)  

Branky Tábora: Přívozník (Himpan), Přívozník (Himpan, Šedivý). 
 René Skalický, trenér mladšího dorostu HC Tábor: „Zápas se hrál v tréninkové hale Mladé Boleslavi a musím říct, že menší kluziště jsem nikde neviděl. Domácí nám už u nás doma vzali bod a tentokrát nám sebrali všechny tři, i když by zápasu slušela remíza.  Na malém hřišti nám soupeř prakticky nic nedovolil a hrálo se velice kontaktně. To nám dělalo problémy, na parády prostě nebyl čas. Po našich hrubých chybách jsme dostali ve třetí třetině dva góly, a pak už jsme se proti skvěle bruslícímu soupeři neprosadili.“
 Sestava táborského týmu: Baloun – Šafář, Hubata, Štekr, Šedivý, Čížek, Volčík – Kratochvíl, Řezáč, Bednář – Lang, Přívozník, Himpan – Petřík, Komma, Pánek.

HC Tábor – Benátky nad Jizerou 12:4 (8:0, 2:3, 2:1)  

Branky Tábora: Černošek, Pánek (Přívozník), Černošek (Bednář), Komma, Bednář (Lang), Černošek (Petřík), Černošek, Pauš (Volčík), Hubata (Bednář), Komma (Pauš), Lang (Přívozník, Harazin), Šedivý. 
 René Skalický: „Po čtvrteční prohře v Boleslavi jsme se obávali i tohoto zápasu. Benátky však působily po celý zápas naprosto odevzdaným dojmem a nám nedělalo žádné problémy se dostávat do šancí a dávat góly. Obzvlášť první třetina byla exhibiční.“
 Sestava táborského týmu: Bláhová – Černošek, Hubata, Štekr, Šedivý, Čížek, Volčík – Lang, Komma, Bednář – Harazin, Přívozník, Himpan – Petřík, Pánek, Pauš.

SC Kolín – HC Tábor 1:4 (0:1, 1:2, 0:1)

Branky Tábora: Himpan (Přívozník), Řezáč (Hubata), Harazin (Šedivý, Kratochvíl), Řezáč (Pánek, Šafář). 
 René Skalický: „V Kolíně to byl zápas de facto 'o život' a první místo v tabulce. Po kolapsu v Boleslavi jsme k němu ale přistoupili svědomitě a skvělý Kuba Baloun v bráně dodal našim obraným řadám jistoty. Po celý zápas jsme měli navrch a v pravou chvíli přidali i góly. Kolínu jsme tak zase odskočili na rozdíl šesti bodů, což nás těší.“
 Sestava táborského týmu: Baloun – Šafář, Hubata, Štekr, Šedivý, Čížek, Volčík, Černošek –Lang, Řezáč, Bednář – Pánek, Přívozník, Himpan – Kratochvíl, Komma, Harazin – Petřík.

HC Tábor – Bílí Tygři Liberec B 5:8 (2:2, 1:3, 2:3)

Branky Tábora: Řezáč, Bednář (Lang), Řezáč (Himpan), Přívozník, Řezáč (Himpan). 
 René Skalický: „Domácí zápas s Libercem se nám vůbec nepovedl. Soupeř přijel s kompletním ročníkem 2001, který bude příští rok hrát extraligu, a názorně nám ukázal, jak obrovský rozdíl mezi ligou a extraligou je. Skvělé bruslení, dohrávání soubojů, rychlý přístup, a hlavně vysoké individuální schopnosti v situacích jeden na jednoho dělalo obrovský problém všem našim hráčům včetně těch ročníku 2000. Všude jsme byli pozdě a odhazovali puky, kluky už prostě po třech zápasem v řadě boleli 'nožičky' a kousnout se proti fyzicky vyspělejšímu soupeři hodně bolí. A to tentokrát naši hráči bohužel nechtěli absolvovat. Osm gólů v naší brance je vyloženě alarmující, a to předvedli oba naši brankáři skvělý výkon. Je pro mě nepříjemným zjištěním, že budeme ve druhé půli soutěže bojovat spíš sami se sebou než s Kolínem.“
 Sestava táborského týmu: Bláhová (41. Baloun) – Šafář, Hubata, Štekr, Šedivý, Čížek, Volčík, Černošek – Lang, Řezáč, Bednář – Pánek, Přívozník, Himpan – Kratochvíl, Komma, Harazin – Petřík.

 O prvním novoročním vystoupení táborských mladíků v Třebíči informujeme v samostatném článku.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Oliver Šatný v dresu Motoru

    St 11.09. |

    Ve čtvrtečním přípravném utkání mezi Motorem České Budějovice a Škodou Plzeň bude plnit roli dvojky domácího extraligového týmu táborský brankář Oliver Šatný. Zápas se hraje od 17.30 hodin na zimním stadionu v Soběslavi, kde mladý gólman vyrůstal.  

  • Nové cesty bývalých kohoutů

    Út 10.09. |

    V minulých týdnech byly odtajněny osudy několika hráčů, kteří v minulém druholigovém ročníku oblékali dres HC Tábor. Třiatřicetiletý obránce Miloslav Jáchym si ve středu odbyl premiéru v barvách BK Havlíčkův Brod. O tři roky starší univerzální bojovník Petr Zíb vsadil na trenérskou dráhu v nynějším bydlišti v Praze a na Kobře povede žákovské výběry 7. a 5. třídy. Své obrovské hráčské zkušenosti se chystá promítnout do trenérské branže Rudolf Huna. Čtyřiačtyřicetiletý veleúspěšný slovenský internacionál zvažoval i pokračování hráčské kariéry, přednedávnem ho však v jeho domovině představil jako nového hlavního kouče třetiligový Dolný Kubín. Přejeme jim hodně úspěchů na všech frontách!

  • Hokej.cz o druhé ledové ploše v Táboře

    Po 19.08. |

    Výstavbě druhé ledové plochy v Táboře, která by mohla začít už v říjnu, se věnoval i web Hokej.cz. V článku shrnul základní informace týkající se tohoto tématu.   

    Více...
  • A-tým je znovu pohromadě

    Po 29.07. |

    Druholigoví hokejisté Tábora se v pondělí sešli k první tréninkové jednotce po třítýdenním prázdninovém odpočinku. První tři dny tohoto týdne se ještě budou připravovat na suchu, ve čtvrtek 1. srpna je čeká první trénink na ledě, a to v azylu milevského zimního stadionu. Tamtéž se vydají i v pátek, od pondělí 5. srpna budou brázdit kluziště soběslavského zimního stadionu. 

  • Jiří Novotný o spolupráci s Táborem

    Ne 21.07. |

    Sportovní manažer českobudějovického Motoru Jiří Novotný se v rozhovoru pro web www.hokej.cz rozpovídal o možné spolupráci s Táborem a zájmu jihočeského extraligisty o posun kohoutů do druhé nejvyšší soutěže.  

    Více...
Starší aktuality