MLADŠÍ DOROST: Táborští mladíci si splnili předsezónní sen, jsou znovu extraligoví!

19.03.2018 22:18, autor: Pavel Šácha

Táborští mladší dorostenci to dokázali! Smělý cíl, který vyhlásili před sezonou, dotáhli v nedělním zápase na ledě Lanškrouna definitivně do zdárného konce. Po přesvědčivé výhře 10:4 slaví už dvě kola před koncem nadstavbových bojů prvenství v lize a postup do nejvyšší tuzemské soutěže.

MLADŠÍ DOROST: Táborští mladíci si splnili předsezónní sen, jsou znovu extraligoví!

HC Tábor - HC Dukla Jihlava "B"

4:3 (1:0, 2:2, 1:1)

Čtvrtek, 15.3.2018 16:25 - Dorost

 

Branky a nahrávky: 18. Slabý (Růžička, Máca), 29. Nevšímal (Kundrát, Eremiáš), 37. Slabý (Kovářík), 44. Matoušek (Duda) - 26. Mlejnek (Dýcková), 39. Růžička, 46. Buzek.

Rozhodčí: Ondřej - Lang, Macháček.   Vyloučení: 8:8   Využití: 0:1   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 17:33   Diváci: 68

HC TÁBOR: Machálek – Kofroň, Šťastný, Šrubař, Janda, Adamec, Krch – Slabý, Kovářík, Máca, Kundrát, Eremiáš, Nevšímal, Matoušek, Ent, Růžička, Sviták.

HC DUKLA JIHLAVA "B": Maláč – Buzek, Poledna, Nosek, Růžička, Vovsík, Adam – Dýcková, Melenovský, Michalčuk, Bína, Štorek, Matějíček, Mlejnek, Valach, Vranka.

HC Orli Lanškroun - HC Tábor

4:10 (2:3, 2:4, 0:3)

Neděle, 18.3.2018 0:00 - Dorost

 

Branky a nahrávky: 5. Kryulyak, 20. Šembera (Macháček), 25. Gildain (Macháček), 34. Mann - 1. Matoušek (Berka), 8. Nevšímal (Eremiáš,), 10. Nevšímal (Janda), 24. Kundrát (Nevšímal), 26. Kundrát (Eremiáš), 39. Berka (Duda, Šťastný), 40. Duda (Berka), 42. Nevšímal (Krch), 43. Kundrát (Janda, Eremiáš), 53. Kundrát (Eremiáš).

Rozhodčí: Kolář - Motálek, Vašátko.   Vyloučení: 8:7   Využití: 1:2   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 29:39   Diváci: 35

HC ORLI LANŠKROUN: Bezstarosti – Macháček, Hubálek, Bureš – Hošek, Šembera, Kubíčková, Grézl, Markytán, Gildain, Mann, Kryulyak, Šlezingr, Hrdina.

HC TÁBOR: Machálek – Kofroň, Šťastný, Janda, Krch, Adamec – Berka, Matoušek, Duda, Eremiáš, Kundrát, Nevšímal, Růžička, Sviták, Ent.


René Skalický, trenér mladšího dorostu HC Tábor – po utkání s Jihlavou B:
„Obavy ze dvou předchozích vzájemných utkání se bezezbytku naplnily. Po předchozích lehkovážných zápasech přijel soupeř, který výborně bruslil a měl dobře organizovanou hru, což na nás najednou stačilo. Nám to naopak vůbec nelepilo, a navíc nám povinnost vyhrát nad soupeřem, který nás v sezóně dvakrát porazil, svazovala ruce. Neproměnili jsme několik vyložených tutovek a naopak jsme si tři góly dali v podstatě sami při vlastních přesilovkách. Nakonec rozhodla první třetina, ve které jsme získali jednobrankové vedení. Soupeř pak vždy vyrovnal, ale my mu znovu odskočili a uhájili vedení až do konce.“
Po utkání v Lanškrouně: „Jeli jsme do Lanškrouna minimálně pro dva body a přivezli jsme si tři, takže vládne naprostá spokojenost. Lanškroun na svém úzkém hřišti porazil i Kolín, a bylo vidět, že to má doma výborně organizované. Do půli zápasu za námi soupeř zaostával jen o jeden gól a byla to bitva o každý kousek ledu. Domácí se uchýlili k ostré hře na hranici pravidel, ale kluci se zaplaťpánbůh nelekli a na ledě to pořádně jiskřilo. Stále jsme si říkali, že tak náročný hokej nemůže Lanškroun vydržet, což se v poslední třetině opravdu projevilo a my ho nakonec deklasovali desítkou. Na první pohled to byl jasný zápas, ale ve skutečnosti šedesát minut těžkého boje, protože ani za stavu 9:3 to soupeř nevzdával. Jsem moc rád, že jsme to zvládli i bez tří klíčových hráčů a můžeme s naprostým klidem a bez nervů vzhlížet k posledním dvěma zápasům nadstavby.“

 Nejbližší duel odehrají táborští mladší dorostenci v pátek od 18.15 hodin a za soupeře jim bude ještě o víkendu nejvážnější konkurent z Kolína.
 „Tímto zvu veškeré hokejové příznivce, aby si ještě přišli prodloužit sezonu a  zafandili klukům v posledním sezónním zápase. Ten už na našem postupu mezi hokejovou elitu v extralize nic nezmění,“ zve fanoušky do ochozů kouč úspěšného týmu René Skalický.


.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality