MLADŠÍ DOROST: Táborští zkrotili Bílé Tygry, zdolali Třebíč, a rázem vedou ligu o sedm bodů!

01.11.2015 23:59, autor: Pavel Šácha

V ligových bojích mladších dorostenců se skloňuje jméno táborského týmu s obrovskou úctou. Aby také ne, když jeho hráči po víkendu vedou tabulku skupiny Střed už o sedm bodů! K tomuto postavení je dovedly další výhry v Liberci a doma s Třebíčí.

Bílí Tygři Liberec - HC Tábor

3:5 (1:0, 1:2, 1:3)

Čtvrtek, 29.10.2015 0:00 - Dorost

 

Branky a nahrávky: - Přívozník (Kratochvíl), Adamec (Bednář, Šafář), Masopust (Himpan), Kratochvíl, Himpan (Řezáč).

  Vyloučení: 0:0   Využití: 0:0   Góly v oslabení: 0:0  

HC TÁBOR: Baloun – Hubata, Šafář, Štekr, Pánek, Šedivý, Čížek, Volčík – Lang, Řezáč, Bednář - Masopust, Adamec, Himpan - Přívozník, Komma, Kratochvíl.

HC Tábor - Hor. Slavia Třebíč

6:3 (2:0, 2:2, 2:1)

Neděle, 1.11.2015 0:00 - Dorost

 

Branky a nahrávky: Lang (Masopust, Himpan), Adamec (Himpan), Masopust (Himpan, Pánek), Šafář (Čížek), Knobloch (Bednář), Komma z trestného střílení.

  Vyloučení: 0:0   Využití: 0:0   Góly v oslabení: 0:0  

HC TÁBOR: Baloun - Šafář, Čížek, Štekr, Pánek, Šedivý, Volčík, Černošek – Lang, Přívozník, Bednář - Masopust, Adamec, Himpan - Knobloch, Komma, Petřík – Domin.

 René Skalický, trenér mladšího dorostu HC Tábor - po utkání v Liberci: „Zvládli jsem nesmírně těžké utkání a vezeme si domů tři body, takže jsme maximálně spokojeni. Za soupeře nám byl kompletní ročník 2001 liberecké akademie, tedy příští extraligový kádr. A bylo to znát – výborně bruslil, dohrával souboje, skvěle kombinoval, a to dělalo našim hráčům velké problémy. Vůbec jsme se nemohli rozhýbat a dostat do utkání, všude byli Liberečtí včas. Svou lehkovážností a nedisciplinovaností jsme opět prohrávali a museli dotahovat, a domácím jsme definitivně odskočili až v samém závěru utkání. Vyrobili jsme i hodně chyb, a je vidět, že hrát pod tlakem a nadoraz dělá hráčům problémy. V zápase jsme zvítězili hlavně díky síle a zkušenostem našich dorazových hráčů. Ceníme si toho, že už podruhé jsme silou a vůlí otočili utkání po špatné první třetině i přesto, že nám to vůbec nelepilo a hodně skřípalo.“ Po utkání s Třebíčí: „Tentokrát to mělo být jasné papírově vítězství s až osmým týmem tabulky, ale realita byla jiná. Třebíč přijela s pendly z Havlíčkova Brodu a my bez Řezáče a Kratochvíla hrajících za starší dorost jsme se s ní dlouho tahali a báli o výsledek. Utkání jsme ale nakonec dokázali dotáhnout do vítězného konce. Prostor konečně dostali i někteří hráči na hraně týmů A i B, které postupně budeme do mužstva zapracovávat. Těší nás, se o góly opět podělilo šest hráčů a mužstvo působí kompaktně. Máme za sebou první čtvrtinu soutěže. Ztratili jsme v ní jediný bod, a tak jsme zatím navýsost spokojeni. Reprezentační přestávku nyní využijeme k dobití baterií a doufáme, že potom budeme pokračovat i nadále ve vítězné sérii.“

Krajská liga ml. dorostu

 

SHC Klatovy – HC Tábor B 24:0 (13:0, 4:0, 7:0)

 B-mužstvo se vypravilo na led suveréna krajské ligy do Klatov a odvezlo si odtud neskutečný příděl 24:0. „Nutno dodat, že hrát proti dvanácti hráčům ročníku 1999, tedy starším dorostencům, bylo pro naše mladíky ročníku 2001 skutečně nadlidským úkolem. Zápas absolutně nikomu nic nedal a ukázal, jak je přebor dorostu absurdní,“ poznamenal kouč René Skalický.

HC Tábor B – HC Strakonice 4:3 (3:0, 1:2, 0:1)

Branky Tábora: Knobloch 2, Harazin, Pauš.
 B-tým odehrál skvělý zápas se silnými Strakonicemi a především díky dobrému výkonu obou gólmanů nečekaně zvítězil. „Kluci se herně zvedají a starších soupeřů se nebojí,“ těší Reného Skalického.
 Sestava táborského týmu: Bartoň (30. Stibal) - Kotounová, Blafka, Staněk, Šedivý, Černošek - Domin, Petřík, Knobloch - Melichar, Barda, Bouška - Pauš, Komma, Harazin.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality