MLADŠÍ DOROST: Takového soupeře už nepotkáme, říká kouč Skalický po odvetě s Tampou

20.08.2015 10:20, autor: Pavel Šácha

Mimořádně užitečná hokejová škola… a jen za pár desítek minut! Táborští mladší dorostenci mají za sebou už druhou konfrontaci s americkou družinou Václav Prospala. Odvetný duel s mužstvem Tampy Bay pro ně skončil stejně jako ten první, tedy dvoucifernou porážkou. Skrývá v sobě především ohromnou porci nabytých zkušeností a výzvu k vyšší tréninkové i zápasové píli.

MLADŠÍ DOROST: Takového soupeře už nepotkáme, říká kouč Skalický po odvetě s Tampou

 

TAMPA BAY SCORPIONS – HC TÁBOR 13:2 (5:0, 6:1, 2:1)

Branky Tábora: Knobloch (Himpan), Kratochvíl (Harazin).

 René Skalický, trenér mladšího dorostu HC Tábor: „Odveta v Českých Budějovicích se nesla ve stejném duchu jako první zápas. Mladíci Tampy ročníku 2000 potvrdili, že ne nadarmo jsou vítězi amerického národního mistrovství. Na ledě si prakticky dělali, co chtěli. Pouhých pět našich kluků stejného ročníku jim nestačilo a u dvou našich dalších formací složených z hráčů 2001 to byl vždy minutový kolotoč v obranném pásmu. Kvalita soupeře je opravdu obrovská a někteří naši kluci po soubojích vysloveně létali vzduchem. Naštěstí všichni dohráli bez zranění. Hráči zjistili, že je potřeba na sobě ještě hodně pracovat, aby mohli hrát hokej na slušné dorostenecké úrovni.Oba zápasy byly poučné a ještě jednou děkujeme trenérovi Tampy Václavu Prospalovi, že byli i s námi ochotni změřit síly. Jsem si jistý, že takového soupeře už letos nepotkáme.“

 Sestava táborského týmu: Baloun (Bartoň) – Šafář, Pánek, Šedivý, Hubata, Štekr, Černošek, Čížek – Himpan, Adamec, Knobloch – Kratochvíl, Harazin, Komma – Camrda, Petřík, Přívozník – Šilháb.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Na pomoc po povodních jde z výtěžku 40 000 Kč

    Út 24.09. |

    Sobotní druholigové střetnutí mezi táborským týmem a Baníkem Příbram doprovázela charitativní akce na pomoc lidem postiženým povodněmi. Klub HC Tábor se pod záštitou hejtmana Jihočeského kraje Martina Kuby rozhodl věnovat k výše uvedenému účelu část výtěžku ze vstupného. Z tohoto počinu nakonec vzešla částka 40 000 Kč. Už před utkáním se navíc k táborskému klubu připojila i společnost Silon Sezimovo Ústí, díky čemuž se celková částka ještě znásobí. O tom, kam tyto finanční prostředky poputují, společně rozhodnou klub HC Tábor s jihočeským hejtmanem Martinem Kubou.             

  • Oliver Šatný v dresu Motoru

    St 11.09. |

    Ve čtvrtečním přípravném utkání mezi Motorem České Budějovice a Škodou Plzeň bude plnit roli dvojky domácího extraligového týmu táborský brankář Oliver Šatný. Zápas se hraje od 17.30 hodin na zimním stadionu v Soběslavi, kde mladý gólman vyrůstal.  

  • Nové cesty bývalých kohoutů

    Út 10.09. |

    V minulých týdnech byly odtajněny osudy několika hráčů, kteří v minulém druholigovém ročníku oblékali dres HC Tábor. Třiatřicetiletý obránce Miloslav Jáchym si ve středu odbyl premiéru v barvách BK Havlíčkův Brod. O tři roky starší univerzální bojovník Petr Zíb vsadil na trenérskou dráhu v nynějším bydlišti v Praze a na Kobře povede žákovské výběry 7. a 5. třídy. Své obrovské hráčské zkušenosti se chystá promítnout do trenérské branže Rudolf Huna. Čtyřiačtyřicetiletý veleúspěšný slovenský internacionál zvažoval i pokračování hráčské kariéry, přednedávnem ho však v jeho domovině představil jako nového hlavního kouče třetiligový Dolný Kubín. Přejeme jim hodně úspěchů na všech frontách!

  • Hokej.cz o druhé ledové ploše v Táboře

    Po 19.08. |

    Výstavbě druhé ledové plochy v Táboře, která by mohla začít už v říjnu, se věnoval i web Hokej.cz. V článku shrnul základní informace týkající se tohoto tématu.   

    Více...
  • A-tým je znovu pohromadě

    Po 29.07. |

    Druholigoví hokejisté Tábora se v pondělí sešli k první tréninkové jednotce po třítýdenním prázdninovém odpočinku. První tři dny tohoto týdne se ještě budou připravovat na suchu, ve čtvrtek 1. srpna je čeká první trénink na ledě, a to v azylu milevského zimního stadionu. Tamtéž se vydají i v pátek, od pondělí 5. srpna budou brázdit kluziště soběslavského zimního stadionu. 

Starší aktuality