MLADŠÍ DOROST: To byl nářez! Táborští deklasovali dosud neporaženého rivala

24.12.2017 13:09, autor: Pavel Šácha

Mužstvo mladšího dorostu HC Tábor dalo v pátek všem příznivcům táborského hokeje krásný vánoční dárek. V nadstavbovém domácím střetnutí uštědřilo devítibrankový výprask „béčku“ Motoru České Budějovice. Hostům, kteří všech dosavadních šestnáct zápasů v této sezoně vyhráli, nepomohl ani příliv posil z A-mužstva. V Táboře bohužel zanechal soupeř nejen tři body, ale také nechutný dojem z chování některých svých hráčů. Pro výrostky, kteří ve čtrnácti či patnácti letech strkají do rozhodčích a zasypávají je sprškou nadávek, nemohou být omluvou ani emoce; od trenérů by si určitě zasloužili pár výchovných pohlavků. Vrcholem všeho se staly rozkopnuté dveře jejich kabiny…

MLADŠÍ DOROST: To byl nářez! Táborští deklasovali dosud neporaženého rivala

HC Tábor - Motor ČB B

9:2 (0:1, 5:0, 4:1)

Pátek, 22.12.2017 0:00 - Dorost

 

Branky a nahrávky: 21. Kundrát (Eremiáš, Janda), 23. Matoušek (Kovářík), 29. Kundrát (Nevšímal, Eremiáš), 31. Kofroň (Kovářík, Nevšímal), 32. Kundrát (Šťastný, Nevšímal), 47. Matoušek (Janda, Eremiáš), 52. Matoušek (Šrubař, Eremiáš), 54. Šrubař (Eremiáš), 57. Růžička (Sviták) - 12. Brouček (Kašpar, Dvořák), 48. Anderle (Masopust).

Rozhodčí: Urban - Deim, Maxa.   Vyloučení: 6:12   Využití: 3:0   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 43:33   Diváci: 90

HC TÁBOR: Machálek (Novák) – Kofroň, Slabý, Šrubař, Janda, Šťastný, Krch, Adamec - Kovářík, Berka, Matoušek, Eremiáš, Kundrát, Nevšímal, Růžička, Ent, Duda, Sviták.

MOTOR ČB B: Korytar – Hail, Punda, Dvořák, Dohnal, Jasečko, Kamír- Kašpar, Anderle, Masopust, Cháb, Kantor, Pouzar, Dub, Brouček, Michal, Březina.


René Skalický, trenér mladšího dorostu HC Tábor: „V první řadě bych chtěl klukům moc poděkovat za to, jak se zápasu zhostili. I přes dva hattricky našich střelců to byl obrovský kolektivní výkon celého mužstva. Pro nás trenéry je zápas s Českými Budějovicemi něco jako slavná derby pražských “S“. Výhra nad soupeřem s deseti hráči týmu, který o den dříve v extralize mladšího dorostu porazil Liberec, udělala krásnou tečku na konec kalendářního roku. Vítězství se ale nerodilo lehce. V první třetině byl soupeř lepší, lépe bruslil a zaslouženě vedl 1:0. O přestávce jsme si s klukama něco řekli a za dvanáct minut druhé třetiny to bylo 5:1. Soupeř se po našich prvních třech gólech úplně sesypal a svou nedisciplinovaností a dohady s rozhodčími nám konec zápasu úplně daroval. Poslední třetina už byla z naší strany exhibiční; prostě nám tam spadlo úplně všechno a výsledek hovoří za vše.  Radost mám hlavně z toho, že si kluci plnili taktické pokyny, budějovické 'rádobyhvězdy' k ničemu nepustili a úplně je vymazali. Byly to kroky, kterými se musíme v nadstavbě dál ubírat, a týmovým duchem s vůlí po vítězství jít za svým cílem. Ještě v euforii bych chtěl klukům ještě jednou poděkovat za krásný vánoční dárek. Dali ho nejen nám trenérům, ale doufám, že i sobě samým, rodičům a divákům. Zápas navíc zrovna viděl z 'V.I.P.ky' i celý A-tým. Musíme věřit v to, že jedině za tvrdou prací můžou být schované takové sladké odměny. Přeji všem krásné svátky. Do nového roku pak úspěšné dokončení sezony a splnění do ní vkládaných cílů, a hlavně to, aby se u všech hráčů HC Tábor obešla bez zranění.“  

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality