Modrobílé peklo dotlačilo Tábor k vítězství!

20.10.2013 14:34, autor: Jiří Jelínek

HC Tábor - L. Medvědi Pelhřimov

5:2 (2:0, 1:1, 2:1)

Sobota, 19.10.2013 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 1. Seidl (Hájek, Kanov), 20. Seidl (Kanov), 31. Mařík (Havran), 48. Mařík (Heršálek), 60. Seidl (Klíma) - 32. Kubát (Kopic) 44. Plachý (Tecl)

Rozhodčí: Dvořák - Štětina D., Štětina J.   Vyloučení: 8:9   Využití: 1:0   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 3:0, 3:2, 5:2   Střely: 42:19   Diváci: 1325

HC TÁBOR: Panec (Klestil) - Havran, Heršálek "A", Kanov "A", Černý, Klíma, Ošmyk, Hlaveš, Liška - Kellner, Krätzer, Kolomý - Hájek, Matušík "C", Seidl - Drda, Pechánek, Mařík, Kratochvíl

L. MEDVĚDI PELHŘIMOV: Brabec (Čekal) – Mečiar, Pavlík, Jelínek A., Adam, Beneš, Veselý, Žůček, Kasalý D. – Tec l "C", Plachý, Hadrava, Kubát "A", Bezděk, Votápek, Vylíčil, Svoboda, Brychta, Kopic, Kasalý F., Jelínek Z.

Souhrn

Souboj s lídrem tabulky začal pro Tábor přímo pohádkově. Hned v první minutě šli domácí do vedení zásluhou Radka Seidla, jenž se prosadil dorážkou na brankovišti – 1:0. O minutu později to mohlo být o dvě branky, situaci dna na jednoho řešil Radek Pechánek střelou po ledě a brankář Brabec jen se štěstím udržel puk pod betony. I Pelhřimov měl svou vyloženou příležitost. Libor Bezděk prohodil puk na Kopice a ten byl tváří v tvář Pancovi, ale ten jeho střelu vykopl betonem. Vzápětí dostali Medvědi přesilovou hru, ale byli bez výraznější šance. Po návratu z trestné lavice se objevila dálnice před Tomášem Černým a ten jel od poloviny hřiště sám, ale byl faulován. Všichni byli v očekávání trestného střílení, ale hlavní rozhodčí překvapivě pouze vylučoval. Tábor početní výhodu nezužitkoval a tak stejnou příležitost dostali Lední Medvědi. Největší příležitost měl obránce Adam, jehož tvrdá rána byla tečována, ale Michael Panec byl znovu na místě. Táborský brankář pak vychytal i šance Kubáta, Bezděka a Plachého. A tak udeřil Tábor. V přesilovce vypálil Jan Kanov od modré čáry, jeho střelu brankář jen vyrazil a Radek Seidl neměl problém – 2:0. To se událo v poslední minutě první periody.

Ve dvacáté druhé minutě hrál Pelhřimov další přesilovou hru a zaskvěl se znovu Panec. Domácí brankář tygřím skokem zastavil skákající puk na brankové čáře. V oslabení našel Jakub Matušík Michala Klímu a ten svou pumelicí rozzvonil horní tyč za brankářem Brabcem. Po oslabení ujížděl jeden na jednoho Mařík. Nepříjemně vystřelil mezi betony brankáře a ten nevěděl, kde je puk. Na poslední chvíli jej odpálili až obránci Medvědů před dotírajícími kohouty. Kohouti v těchto chvílích své soupeře přehrávali, vytvářeli si šance a fauly. Tábor hrál i krátkou přesilovku proti třem soupeřům, ale neúspěšně. I když šancí bylo jako máku. Tu největší měl Michal Klíma, na brankovišti ho našel Kolomý, ale střele do prázdné brány zabránil skokem Brabec, krásný zákrok brankáře. Po dlouhém vyšívání se ke střele z kruhu odhodlal i Jakub Matušík, ale trefil jen spojnici břevna a tyče. Stadion vybuchl nadšením až při hře čtyři na čtyři. Martin Mařík jel sám proti dvěma soupeřům, jedinou kličkou z obou udělal diváky a postupoval sám na brankáře. Maříkova svižná střela pak zapadla přesně za pravou tyč – 3:0. O minutu později už to znovu bylo o dva góly. Na útočné modré čáře propadli táborští obránci a hostující Kubát jel sám na Pance. Zkusil střelu na vyrážečku a ta se taktak převalila do branky – 3:1. Ve třicáté páté minutě chyboval Michal Klíma, jenž namazal Votápkovi, ten přihrál před prázdnou branku Bohumilu Svobodovi a ten ji trestuhodně minul. V posledních pěti minutách si ještě oba týmy vyzkoušeli přesilovou hru, ale bez kýženého úspěchu.

Úvod poslední třetiny se nesl v duchu častých vyloučení. Hosté z toho vytěžili početní výhodu čtyř proti třem, ta se jim příliš nepovedla, ale při návratu táborského hráče na led se přeci jen radovali. Teclovu křížnou přihrávku poslal pod horní tyč nekrytý Plachý – 3:2. A bylo zaděláno na drama. Jenže Tábor neponechal nic náhodě. Vybojoval přesilovou hru a s jejím koncem se prosadil Mařík. Ten projel téměř celé hřiště a puk pověsil neomylně do šibenice – 4:2. Od této chvíle bylo na ledě jen jedno mužstvo, Pelhřimov už na obrat neměl síly. V 51. minutě se prosadil Jakub Matušík, který zametl puk do branky z pozice na brankovišti. Jenže touš vylétl okamžitě ven, což zřejmě zmátlo hlavního sudího a nechal pokračovat ve hře. Vzápětí byl téže muž vyloučen a kohouti byli v oslabení. Pelhřimov si už vyloženou šanci nevytvořil a Matušík po návratu z trestné lavice znovu pelášil sám na brankáře. Zkusil forhandový blafák, ale ten Brabec pokryl. Tábor ale stále v poklidu kontroloval hru a sám přidal ještě jednu branku. Michal Klíma našel mezi kruhy Radka Seidla a ten se střelou pod horní tyč prosadil již potřetí v utkání – 5:2.

Ohlasy z táborské kabiny

Hlavní trenér Tomáš Matušík

Dnes jsme podali špičkový týmový výkon, na rozdíl od zápasu v Nymburce. Ale podali jsme i kvalitativně dobrý výkon, myslím, že jsme celý zápas byli lepší. Ale proti týmu jako Pelhřimov jsme letos ještě nehráli. Oni byli šikovní, velcí, rychlí. Vážně to bylo těžké, mám z toho radost. Dneska určitě rozhodli využité přesilovky a týmový výkon.

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality