Moravská mise přinesla táborskému týmu ohromnou radost, od Žihadel veze výhru

27.09.2017 00:43, autor: Pavel Šácha

Druholigoví táborští hokejisté udělali ve středu svým fanouškům velkou radost. Z ledu silných Moravských Budějovic si přivezli k Jordánu nesmírně cenné vítězství a adresovali tak svým fanouškům tu nejlepší pozvánku na sobotní domácí derby s David servisem.

Moravská mise přinesla táborskému týmu ohromnou radost, od Žihadel veze výhru

Mor. Budějovice 2019 - HC Tábor

3:4 (0:2, 2:2, 1:0)

Středa, 27.9.2017 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 31. Horký (Mikeš, Lupač), 34. Lupač (Mikeš, Sobotka), 51. Kusý - 13. Prokeš (Andres), 16. Heřman (Matušík), 32. Andres, 38. Kachyňa (Urbanec, Havran).

Rozhodčí: Volf - Čelechovský, Urubčík.   Vyloučení: 4:7   Využití: 0:0   Góly v oslabení: 0:1   Průběžné skóre: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3, 2:4, 3:4   Střely: 38:25   Diváci: 648

MOR. BUDĚJOVICE 2019: Brož (38. Čáp) - R. Čermák, Kabelka, Wasserbauer, Sobotka, Pelikán, Kliment, Peroutka, Pucher ml. - Pucher st., Mikeš, Horký, Rytnauer, Matějka, Lupač, Kusý, Hačecký, Niederhafner, D. Čermák, Bulín.

HC TÁBOR: Novák (Klestil) - Tesař, Kachyňa, K. Černý, Duben, Havran, Dvořák, Raiterman - Březina (41. Kadilák), Prokeš, Andres - Heřman, Matušík, Seidl - Blažek, Pechánek, Urbanec.


Středeční duel na jihu Moravy provázela vskutku elektrizující atmosféra. Postaral se o ni především početný houf znojemských příznivců. Ti přijeli vzdát hold dnes již bývalé ikoně Orlů Peteru Pucherovi, jenž hájí právě barvy sousedních druholigových Žihadel.

Táborské mužstvo rozehrálo střetnutí velmi dobře a po necelých třech minutách obstarala první změnu skóre přesně mířená střela Prokeše z hranice kruhu – 0:1. Domácí celek odpověděl na vedoucí gól Kohoutů zvýšenou aktivitou, její síla se však tříštila o kvalitně fungující táborskou defenzívu, a především o pozorného Nováka. Oč byli budějovičtí hráči pilnější ve střelbě, o to vyzrálejším způsobem působili Jihočeši. Ti mohli jen pár minut po vedoucím gólu uštědřit domácímu sebevědomí další direkt, ale šance Urbance a Matuška zůstaly ležet ladem. Téměř vzápětí předvedl táborský gólman Novák první z řady svých skvělých zákroků, když ustál samostatný výpad Mikeše. Jeho protějšek Brož si naopak v 16. minutě vybral slabou chvilku, když „namazal“ Heřmanovi, a ten už si se zakončením věděl rady – 0:2. Na konci první části mohli Táborští své hostitele dorazit, to když si domácí Matějka odpykával čtyřminutový trest za krvavý zákrok na Tesaře. Gól ale navzdory jedné šanci na obou stranách nepadl  a v platnosti zůstalo dvoubrankové vedení Kohoutů.

Začátek prostředního dějství našel lépe připravené domácí hráče. K mohutného náporu je nastartovaly velké šance při druhém táborském oslabení,  které ovšem zlikvidoval výtečně chytající Novák. Jen o chvíli později ujel v oslabení Matušík, ale za nepříjemného dozoru obránce zamířil mimo. To veterán Pucher měl na druhé straně ledové plochy přesnější mušku, avšak radost mu překazil Novák. Právě táborský gólman se stal velkým hrdinou několika následujících minut, kdy se jeho tým ocitl pod obrovským tlakem. Moravskobudějovický celek to zkoušel při plném počtu hráčů i v další přesilovce, ale skvělý Novák přiváděl jeho hráče k zoufalství. Svou auru nakonec přece jen ztratil, a to v čase 30:53, kdy ho prostřelil Horký - 1:2. Z kontaktního zásahu se ovšem domácí hokejisté radovali jen velmi krátce. Ani ne o půl minuty později napřáhl při brejkové situaci Andres a nádhernou ranou do pravého horní rohu zmrazil většinu diváků v ochozech – 1:3. Výměna brankových zdvořilostí se před druhou sirénou ještě jednou opakovala. V čase 33:33 se ocitl za zády táborských obránců Lupač a neomylně  prostřelil Nováka, aby se na druhé straně hřiště ujala Kachyňova střela od modré do skrumáže před Brožovou klecí - 2:4. Pro domácího gólmana tím utkání skončilo a své místo v brankovišti přenechal Čápovi.

Poslední periodu zvládla bojovně naladěná táborská družina s velkým herním nadhledem a na rozdíl od prvních dvou třetin předčila soupeře i v četnosti střelby. Přesto se s příchodem závěrečné desetiminutovky dostala do nesnází. Při prvním vážnějším výpadu Moravanů se Novák jen smutně ohlédl za přesnou střelou šikuly Kusého a bylo to znovu pouze o gól – 3:4. Víc už toho ale hosté budějovickému týmu nepovolili. Zbylé minuty odehráli s ohromným nasazením, bez újmy přečkali i více než minutovou power play černo-žlutých a na konci střetnutí sklidili hodně sladkou tříbodovou úrodu.

Věřím, že nás vítězství dobře naladilo na sobotní derby, říká Arpád Györi  

Arpád Györi, asistent trenéra HC Tábor: „Do zápasu jsme vstoupili velmi dobře a s ohromným nasazením, které nám vydrželo po celý zápas. Dostali jsme se do vedení, a přestože byl soupeř aktivnější ve střelbě, vyložené šance neměl. Ve druhé třetině jsme strávili hodně času v oslabení a dostali jsme se pod velký tlak. Právě v těchto chvílích nás ale výrazně podržel David Novák, který odchytal fantastický zápas, a měli jsme i trochu štěstí. Důležitým momentem se stal následný gól Tomáše Andrese v oslabení, kterým v době možná největšího tlaku soupeře zvýšil na 3:1. V poslední třetině jsme byli aktivnější, a i když nakonec dali domácí kontaktní gól, zvládli jsme ji velmi dobře. Z vítězství máme velkou radost a věřím, že nás dobře naladilo na sobotní domácí derby s David servisem.“                     

                  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality