Na hradbách Písku triumfálně vlají modro-bílé zástavy, derby znovu ovládl Tábor

26.11.2016 23:17, autor: Pavel Šácha

Táborští hokejisté zůstali vládci a jejich písečtí soupeři poddanými. Také čtvrtý vzájemný střet na novodobém druholigovém bojišti skončil triumfem Kohoutů. Tentokrát donutili svého rivala ke kapitulaci na jeho vlastním ledě a díky vítězství 4:1 se poprvé v sezoně vyhoupli na průběžnou třetí příčku v tabulce.

Na hradbách Písku triumfálně vlají modro-bílé zástavy, derby znovu ovládl Tábor

IHC Králové Písek - HC Tábor

1:4 (1:2, 0:0, 0:2)

Sobota, 26.11.2016 17:30 - Muži

 

Branky a nahrávky: 5. Urbanec (Hřebíček, Vlček) - 4. Krätzer (Blažek, Pechánek), 15. Mrkvička (Kellner, Točík), 46. Krátoška (Březina), 54. Pechánek, Krätzer).

Rozhodčí: Hodač - Vavruška, Oudes.   Vyloučení: 3:7   Využití: 1:0   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 0:1, 1:1, 1:4   Střely: 27:33   Diváci: 838

IHC KRÁLOVÉ PÍSEK: Kadlec (Brož) - Procházka, Hřebíček, Koutenský, Pokorný, Červinský, Suda, Kozák - Urbanec, Vlček, Suchan - Slavík, Šuhaj, Sýbek - Kepka, Koupal, Drda - Rod.

HC TÁBOR: Novák (Klestil) - Havran, Liška, Hlaveš, Tesař, Duben, Dvořák, Raiterman - Kellner, Mrkvička, Točík - Severa, Matušík, Seidl - Kýhos, Krátoška, Březina - Blažek, Pechánek, Krätzer.

 

 V zahajovacím dějství písečtí hráči jasně ukázali, jak jsou hladoví po skalpu rivala a ukončení své výsledkové mizérie. Už v úvodních minutách měla táborská defenzíva čele s brankářem Novákem hodně práce, aby zůstala bez poskvrnky. Pranic na tom nezměnila ani situace z konce 3. minuty, kdy před píseckou brankou zaúřadovala čtvrtá táborská formace a Krätzer poslal hosty do vedení - 0:1. Na konci 4. minuty totiž usedl na trestnou lavici Hlaveš a domácí toho využili k vyrovnání, o které se dorážkou do odkryté části branky postaral Urbanec – 1:1. Jeho trefa ještě posadila mužstvo Písku ještě pevněji do sedla a v obranném pásmu Kohoutů bylo často pořádně horko. Pozorný gólman Novák ovšem svou klec proti důrazným výpadům soupeře uhájil, a tak uhodilo na druhé straně. V 15. minutě se dostala do přečíslení dvojice Kellner – Mrkvička a odvedla svou práci znamenitě; druhý jmenovaný neomylně přetavil přesnou přihrávku svého parťáka v opětovné vedení Tábora. Stav 1:2 poté zůstal na tabuli až do první sirény.

Prostřední dějství otevřela nepovedená přesilová hra táborského týmu, který zodpovědnější hrou otupil písecké ostří a působil na ledě vyzrálejším dojmem. Vítr do domácích plachet vrátila až velká příležitost Urbance ze 30. minuty. Domácí forvard sice v koncovce selhal, ale nastartoval nový písecký nápor. Tentokrát z něj ovšem další výrazné příležitosti nevytryskly a závěrečné minuty druhé třetiny už se hrály víceméně podle táborských not.

Poslední dějství se mělo odvíjet ve znamení úporné domácí snahy o vyrovnání, ale s výjimkou Kepkovy šance už na ledě úřadovali výhradně táborští hokejisté. V čase 45:47 se po chybě domácích hráčů zmocnil puku Krátoška a nedal brankáři Kadlecovi ani tu nejmenší šanci zasáhnout – 1:3. Další ryzí táborské příležitosti zůstaly ležet ladem, až v úvodu 54. minuty se blýskl povedenou střelou pod vyrážečku píseckého gólmana Pechánek a stanovil konečný výsledek jihočeského derby.

 Divákům naservíroval zápas rušnou partii s několika emotivními střety na ledě a slovními přestřelkami mezi oběma fanouškovskými tábory, ty ale s výjimkou pivní spršky při odchodu hostů do kabin nezabředly do extrému. Podstatné je, že choreo táborských fandů adresované domácím barvám a nesoucí nápis „Sen skončil – přijelo HCT“ došlo svého naplnění… Tři cenné body se přestěhovaly k Jordánu!

Slovo trenéra

Tomáš Matušík: „Jsme samozřejmě rádi za vítězství. Kluci to dnes fakt vydřeli a byla to týmová práce. Výborně navíc zachytal David Novák. Už před zápasem jsem upozorňoval, že to tady bude těžké, a ani nás nepřekvapilo, že hrál Písek hlavně v první třetině výborně. V zápase jsme si prožili několik krizových momentů, ale důležité je, že jsme to zvládli.“

     

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality