Návrat! Dlouholetý kapitán Jakub Matušík se po roce vrací z brodské Kotliny domů

06.12.2019 13:20, autor: Pavel Šácha

Na soupisku kohoutů přibylo v den mikulášské nadílky další jméno. A ne jen tak ledajaké – téměř po roční odmlce se domů do Tábora vrací někdejší kapitán zdejší druholigové družiny a jedna z nejvýraznějších postav uplynulé druholigové epochy táborského hokeje Jakub Matušík.

Návrat! Dlouholetý kapitán Jakub Matušík se po roce vrací z brodské Kotliny domů


Dvaatřicetiletý útočník se v polovině prosince loňského roku rozhodl po dlouhých letech změnit dres a zamířil do kádru ambiciózních havlíčkobrodských Bruslařů. V jejich mužstvu zahájil i letošní mistrovský ročník, ale nyní se jeho hokejová cesta znovu otočila domů k Táboru. Oba kluby se v uplynulých dnech dohodly na předčasném ukončení hostování Jakuba Matušíka a v současnosti už je znovu hráčem mateřského HC Tábor.
 „Těch důvodů bylo hned několik, hlavně pak náročný program s dalekým dojížděním na tréninky a na zápasy, které šlo jen těžko skloubit s mými povinnostmi tady v Táboře. Navíc se v Brodě už na startu sezony trochu změnily plány,“ prohlásil Jakub Matušík. „Možnost návratu do Tábora byla na stole v podstatě už na začátku listopadu. V Brodě jsem prožil fajn rok, poznal jsem zase hodně nových kamarádů a budu k němu mít vždycky blízko. Tábor je ale jenom jeden. Prostě se vracím domů a těším se na to,“ dodal zkušený centr.

Dalším hráčem, jehož služby mohou táborští trenéři v nejbližší budoucnosti využít, je devatenáctiletý útočník Aleš Řezáč. Odchovanec táborského hokeje působící v juniorce českobudějovického Motoru bude mít do Tábora vyřízené střídavé starty. Fanoušci kohoutů už ho mohli v dresu svého týmu vidět ve čtyřech zápasech loňského ročníku druhé ligy. Šikovný hráč má letos na kontě 22 zápasů v juniorském Poháru DHL s bilancí 7 branek
a 4 asistencí. K jednomu utkání si odskočil do David Servisu.

Dodejme, že z hlediska kádru kohoutů je pro fanoušky připraveno ještě jedno zajímavé vánoční překvapení.

  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality