Nejmladší reprezentanti HC Tábor uložili do své klenotnice další turnajový triumf

26.01.2019 00:30, autor: Pavel Šácha

Táborští „prvňáčci“ sbírají herní ostruhy tím nejpříjemnějším možným způsobem. Na sklonku minulého týdne ovládli turnaj ročníku 2012 ve Veselí nad Lužnicí a už potřetí v této sezóně si pověsili na krk zlaté medaile. Za jejich úspěchem stál především poctivý týmový výkon.

Nejmladší reprezentanti HC Tábor uložili do své klenotnice další turnajový triumf


Na velmi kvalitně obsazeném turnaji byl prvním soupeřem nejmladších táborských reprezentantů tým z Českého Krumlova. Jeho hráči však na brankáře Jakuba Kačenu nenašli recept a utrpěli porážku 0:11. Také následující utkání s českobudějovickým Motorem se neslo ve znamení převahy nejmladších táborských nadějí, kterou nakonec přetavily ve vítězství 9:2. Jedinou porážku musel táborský celek strávit v utkání se Spartakem Soběslav, kterému podlehl těsně 7:8.

Tradičně napínavou bitvu přineslo utkání s domácí Lokomotivou, kterou kohouti porazili 9:7. Posledním turnajovým soupeřem benjamínků od Jordánu byl tým ze Strakonic. S ohledem na výsledky ostatních mužstev musela táborská parta svého protivníka porazit, a to výrazným rozdílem, pokud chtěla pomýšlet na nejvyšší příčku. Trenéři i přesto využili celého kádru a nechali v utkání odpočívat dvě opory týmu. Navzdory tomu Táborští deklasovali protivníka od Otavy výsledkem 20:1 a odsunuli veselskou „Lokotku“ na stříbrný stupínek.

Nutno dodat, že táborští trenéři využili širokého kádru týmu. Ten do Veselí odcestoval s třinácti hráči, a ke každému zápasu tak mohl nastoupit v obměněné sestavě. V brance se prostřídali oba gólmani a zachytali výborně.

HC Tábor – HC Slavoj Český Krumlov 11:0

Branky Tábora: Jindra 6, Pešina 3, Slaba, Soldát.
Sestava táborského týmu: Kačena - Jindra, Kolář, Slaba, Babinský, Pešina, Soldát, J. Vlk, T. Vlk.

HC Tábor – Motor České Budějovice 9:2

Branky Tábora: Zákostelecký 3, Slaba 3, Soldát 2, T. Vlk.
Sestava táborského týmu: Janovský - Babinský, Slaba, Zákostelecký, Duchoslav, Soldát, Kočí, J. Vlk, T. Vlk.

HC Tábor – OLH Spartak Soběslav 7:8

Branky Tábora: Jindra 3, Pešina 3, Slaba.
Sestava táborského týmu: Janovský - Jindra, Babinský, Kolář, Duchoslav, Pešina, Slaba, Zákostelecký, Kočí.

HC Tábor – TJ Lokomotiva Veselí nad Lužnicí 9:7

Branky Tábora: Pešina 5, Jindra 2, Soldát, Babinský.
Sestava táborského týmu: Kačena - Jindra, Duchoslav, Babinský, Kočí, Pešina, Soldát, Zákostelecký, Slaba.

HC Tábor – HC Strakonice 20:1

Branky Tábora: Pešina 7, Jindra 5, Zákostelecký 3, Soldát 2, Kačena 2, Duchoslav.
Sestava táborského týmu: Janovský - Jindra, Babinský, Kolář, Duchoslav, Pešina, Slaba, Zákostelecký, Kočí.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Jiří Novotný o spolupráci s Táborem

    Ne 21.07. |

    Sportovní manažer českobudějovického Motoru Jiří Novotný se v rozhovoru pro web www.hokej.cz rozpovídal o možné spolupráci s Táborem a zájmu jihočeského extraligisty o posun kohoutů do druhé nejvyšší soutěže.  

    Více...
  • Táborští mladíci nadchli

    St 10.07. |

    Extraligoví táborští mladíci z týmů dorostu a 9. třídy prokázali na červnových svazových testech perfektní připravenost a zařadili se v tomto směru mezi absolutní tuzemskou elitu. Sklidili tím velké uznání a v neposlední řadě zájem webu hokej.cz. Naše redakce se k testům na svazovém poli během července ještě jednou vrátí.

    Více...
  • Adam Čížek je v Písku

    St 12.06. |

    Dvaadvacetiletý obránce Adam Čížek stráví nadcházející sezonu v barvách píseckých Králů. V uplynulém ročníku figuroval na soupisce táborského týmu, za který naskočil do 20 druholigových utkání. Dalších 16 zápasů odehrál v dresu mateřského Spartaku Soběslav v krajské lize.

  • Jakub Šedivý posílil Sokolov

    St 05.06. |

    Jednadvacetiletý odchovanec táborského hokeje Jakub Šedivý (ne)mění své působiště. Kmenový hráč Bílých Tygrů z Liberce bude formou hostování působit v prvoligovém Baníku Sokolov, nadále však zůstává i na soupisce libereckého extraligového týmu. Uplynulý ročník druhé nejvyšší soutěže strávil poctivý bek s četnými zkušenostmi z mládežnických reprezentací v barvách Kolína. Kubo, hodně štěstí v novém angažmá!          

    Více...
  • HC Tábor mezi tuzemskou špičkou

    Ne 02.06. |

    HC Tábor se zařadil do společnosti klubů, které získaly status jedné z akademií. Na pomyslné mapě ledního hokeje rozdělené do tří kategorií jich nově figuruje celkem 31. Podrobnosti přináší článek na hokej.cz.

    Více...
Starší aktuality