Oslabené mužstvo Tábora bude ve středu bojovat o body v hájemství David servisu

28.01.2020 23:54, autor: Pavel Šácha

Po sobotním vítězství na ledě píseckých Králů nastoupí mužstvo HC Tábor už ve středu k další bitvě na jihočeské druholigové scéně. Tentokrát budou jeho hráči bojovat o body v českobudějovickém Pouzar centru, kde je očekává velmi nepříjemný tým David servisu. Utkání začne v 18 hodin.

Oslabené mužstvo Tábora bude ve středu bojovat o body v hájemství David servisu


Vizitka soupeře

Servismani mají už řadu kol jasno o svém osudu v základní části soutěže. Na šestém místě ztrácejí propastných 20 bodů na pátou Kobru Praha, ale zároveň se nemusejí bát, že přijdou o předkolo play-off, protože je od sedmého Písku dělí rovněž těžko dostižitelných 15 bodů. Zbylé zápasy tak mohou pojmout především jako přípravu na druhou fázi sezony.

Jak už bylo několikrát zmíněno, postavení českobudějovické družiny rozhodně nekoresponduje s potenciálem jejího silného kádru, ovšem za předpokladu, že nemají trenéři Kupka a Fedur potíže s početním obsazením zápasové soupisky, jako tomu bylo v několika předchozích utkáních.

Do čela týmové produktivity už se podle očekávání prodral Roman Šulčík, který posbíral už 39 bodů (16+23).  Za ním sídlí nejlepší střelec David servisu Miroslav Tejko (22+15) následovaný matadorem Tomášem Vakem (15+21) a Jakubem Markem (12+18). Za tímto kvartetem už figurují obránci Daniel Dudáček (1+20) a Vladimír Sičák (8+12). Neohroženou jedničkou budějovického celku je po svém přesunu z Klatov Martin Hauser.

Dosavadní vzájemné zápasy

Z předchozích čtyř sezónních derby mají oba soupeři srovnané účty, což dokazuje, jak neoblíbeným protivníkem David servis pro táborské kohouty je. První vzájemný duel u Vltavy sice zvládli a přivezli si domů výhru 4:1, následně jim ale jejich sok porážku 1:4 vrátil a těsným vítězstvím 3:2 ozdobil i třetí duel na domácím ledě. Naposledy se spolu krajští sousedé potkali v sobotu 28. prosince a tentokrát slavili Táborští, kteří zvítězili 6:2.

Z táborské šatny

Současná mohutná vlna onemocnění se velice citelně dotkal i táborského souboru. Trenér Arpád Györi si musel ze svých středečních plánů vyškrtnout vinou nemoci kompletní první útočnou formaci Ondřej Šulek – Jan Trummer – Jan Bárta. K dispozici stále není ani další nemocný forvard Tadeáš Pejchal a oželet musejí také služby obránce Dominika Havelky, jehož zranění stále ještě není zahojené.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality