Paráda! Táborští vyplenili Kotlinu a slaví zasloužený postup do finálových bojů

07.03.2022 14:07, autor: Pavel Šácha

Hokejisté Tábora vybojovali v havlíčkobrodské Kotlině rozhodující čtvrté vítězství a postupují do finále druholigového play-off! Jejich poslední krok k realizaci postupového plánu byl nebývale rázný; Po přetahované v úvodní části zápasu neměli se svými hostiteli žádné slitování, a především závěrečná dvacetiminutovka byla z pohledu domácího týmu doslova strašidelná.

Paráda! Táborští vyplenili Kotlinu a slaví zasloužený postup do finálových bojů

BK Havlíčkův Brod - HC Tábor

2:10 (2:2, 0:3, 0:5)

Pondělí, 7.3.2022 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 5. Třetina (Kabelka), 18. Třetina (Čermák, Kuchta) - 4. Prášek (Zíb, Černý), 15. Hasman (Endál, Dančišin), 25. Kříž (Rousek), 29. Bárta (Kříž, Hubata), 33. Matušík (Rousek, Hubata), 44. Endál (Matušík, Hasman), 46. Matiášek (Prášek, Zíb), 51. Hasman (Endál), 59. Bárta (Endál), 60. Zíb (Prášek).

Rozhodčí: Marek - Roupec, Jiruška.   Vyloučení: 4:6   Využití: 1:0   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 24:36   Diváci: 392

BK HAVLÍČKŮV BROD: Nedvěd (Chaloupek) - Čermák, Dvořák, Kabelka, Benák, Nepokoj, Kliment, Krejčí - Kalač, Kuchta, T. Ludvík, Čejka, Mlynář, Voříšek, Bulín, Holenda, Tecl, Vacík, Třetina, J. Ludvík.

HC TÁBOR: Kolář (Dvořák) - Kříž, Hajič, Černý, Havelka, Pařízek, Hubata, Radoš - Hasman, Dančišin, Endál - Seidl, Matušík, Šulek - Bárta, Zayml, Rousek - Matiášek, Zíb, Prášek - Chocholoušek.

1. třetina

Na čtvrtou semifinálovou bitvu se domácí soubor připravil o poznání pečlivěji a v úvodní dvacetiminutovce svedl s táborským favoritem vyrovnanou partii. Svědčí o tom nejen průběžné skóre 2:2, ale také rovnocenný počet střeleckých pokusů (11:11). Pravdou je, že hosty od Jordánu mohlo mrzet několik nevyužitých příležitostí, a, hlavně dvakrát ztracené vedení. Na vedoucí gól z hole Práška dokázal už po čtyřiceti sekundách odpovědět Třetina, a právě nesmlouvavý brodský matador obstaral v 18. minutě i druhý gól bruslařů, kterým odpověděl na předchozí zásah Hasmana. Osud střetnutí tak zůstal do dalších dvou dějství zcela otevřený.

Ohlas autora druhého gólu Tábora Josefa Hasmana po první třetině: "Je to zatím poměrně vyrovnané. My musíme hrát dobře odzadu, jinak to dnes nepůjde. Každopádně je škoda, že jsme nevyužili svoje šance a Brod nechali dvakrát vyrovnat."

2. třetina

Na začátku druhé části hosté přečkali zbytek oslabení při vyloučení Hubaty a následně už se plně chopili otěží zápasu. Při hře pět na pět byli v průběhu celé druhé třetiny lepším týmem a svou dominanci dokázali vyjádřit i gólově. o celou druhou třetinu byli při hře pět na pět dominantní a dokázali to vyjádřit i gólově. Na začátku 25. minuty vyřešili učebnicově přečíslení Rousek se zakončujícím Křížem, o čtyři minuty později si proklestil cestu až před Nedvěda Bárta a zvýšil na rozdíl dvou branek a definitivní uklidnění do řad Jihočechů vnesla parádní Matušíkova rána pod horní tyč - 2:5. Zkušený hostující forvard si tak spravil chuť po neproměněném trestném střílení z 26. minuty, které sudí Marek nařídil za faul na uniknuvšího Hasmana. Domácí soubor se mohl nadechnout ke vzdoru ve druhé polovině prostřední periody, kdy táborští hráči hned třikrát pykali za své nedovolené zákroky, ti mu ale při svém oslabení vůbec nic nedovolili. Hodnotu svých postupových akcií tak před nástupem do poslední třetiny udrželi hodně vysoko. 

Ohlas obránce Tomáše Hubaty, který zaznamenal podíl na dvou brankách svého týmu: "První třetina byla z naší strany opravdu dost vlažná. O přestávce jsme si k tomu něco řekli, od druhé části už jsme hru zlepšili a podařilo se nám vstřelit i nějaké góly. Škoda našich oslabení, protože ta nás pak stojí zbytečně moc sil."

3. třetina

Ti nejoptimističtější domácí příznivci před závěrečnou dvacetiminutovkou doufali, že se jejich mužstvo ještě dokáže vzbouřit nepříznivému vývoji střetnutí a vynutit si prodloužení série, realisté věřili v důstojnou rozlučku s aktuálním druholigovým ročníkem. Svorně se však mýlili. Táborští hokejisté rázně odmítli byť jen letmé náznaky hrozící výsledkové vzpoury a proměnili poslední třetinu celé série ve své galapředstavení. Uragán vstřelených branek a dalších velkých příležitostí rozdmýchal gól Endála z úvodu 44. minuty a záhy přinesl i další zápisy do střelecké listiny. V polovině 46. minuty zužitkoval spolupráci celé čtvrté formace Matiášek, v 51. minutě obstarali osmý gól Tábora Hasman, jenž doklepl za čáru střelu Endála, minutu a půl před koncem se po lahůdkové Endálově souhře zpoza branky pohotově trefil Bárta a pouhých osmnáct sekund před koncem se blýskl čarokrásnou střelou do šibenice Zíb. Desátým gólem vypsal šek týmovému pokladníkovi a ustanovil konečné skóre 2:10. 

Jakkoliv nesmlouvavá byla celá série a rozjitřila hned několik emotivních příběhů, na konci se převlékla do přátelského hávu. Táborští přijali gratulace k postupu a přání štěstí do daších boljů nejen od domácích hráčů, ale při odjezdu také od skupinky sympatických brodských fanoušků. Pozitivní dojem nenarušil ani stupidní počin dvojice domácích mladíků, která v průběhu třetí části vhodila do sektoru určeného hostujícím fanouškům zapálenou dýmovnici.

Jihočeši si kratičce užijí radost z prolomení další sezonní mety a napjatě budou sledovat vývoj souběžně hrané série, ve které vede Příbram nad Kobrou Praha 3:1 na zápasy. 

ARPÁD GYÖRI, trenér A-týmu HC Tábor:

„Do Brodu jsme v pondělí odjeli s odhodláním celou sérii ukončit a jsme samozřejmě šťastní, že se nám to podařilo. Vstup do zápasu jsme měli poměrně vlažný, a i když jsme se dvakrát dostali do vedení, zbytečně jsme soupeři umožnili, aby zase srovnal krok. V podstatě po celou sérii potvrzoval, že pokud ho v určitých pasážích znovu pustíme do hry, umí toho využít. Sami hráči po první třetině usoudili, že je třeba přidat. Ve druhé části už jsme měli při hře pět na pět navrch, což jsme potvrdili i gólově. Za stavu 4:2 v náš prospěch ale přišla naše zbytečná vyloučení, což se nesmí stávat a neměli bychom to akceptovat. Z druhé strany nás však právě ta dobře ubráněná oslabení nakopla a zbytek zápasu už jsme měli naprosto pevně ve své režii. Promítlo se to i do konečného skóre. Sérii jsme zvládli ve čtyřech zápasech, což je určitě dobře, protože nám to umožní odpočinek a přípravu na dalšího soupeře, ať už to bude Příbram nebo Kobra. Děkujeme za podporu fanouškům, a to venku i doma. Atmosféra na třetím zápase doma byla fantastická. Věřím, že se spolu s námi těší na středu 16. března, kdy nás čeká první finálový zápas.“

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality