Parádní návštěva, strhující bitva a radost domácí party - takový byl sobotní šlágr

11.01.2020 21:04, autor: Pavel Šácha

Táborští hokejisté si jednatřicátý večer v tomto druholigovém ročníku náramně užili. Po šedesáti minutách lítého boje udolali ambiciózní tým Příbrami a vystřídali ho na druhé příčce tabulky skupiny Střed. Cestu k pátému vítězství v řadě sledovala suverénně nejvyšší návštěva této sezony: 1632 diváků.

Parádní návštěva, strhující bitva a radost domácí party - takový byl sobotní šlágr

HC Tábor - HC Baník Příbram

4:3 (0:0, 2:2, 2:1)

Sobota, 11.1.2020 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 31. Radoš (Matušík, Heřman), 40. Trummer (Skočovský), 44. Seidl (Černý, Matušík), 46. Havelka. - 29. Josefus (Panna, Hlaváček), 39. Šinágl (Gengel, Panna), 48. Tlačil (Josefus)

Rozhodčí: Velčovský - Hradil, Maňák.   Vyloučení: 7:5   Využití: 1:2   Góly v oslabení: 1:0   Střely: 29:27   Diváci: 1632

HC TÁBOR: Šorf (M. Novák) - Havran, Bouška, Černý, Havelka, Skočovský, Radoš - Šulek, Trummer, Bárta - Seidl, Matušík, Heřman - Řepík, Zayml, Březina - Pejchal, Prášek.

HC BANÍK PŘÍBRAM: Čech (Mičán) - Saňa, Hlaváček, Straka, Kutlák, Grubner, J. Rittig, Holý - Šinágl, Rohlík, Káník, Kolouch, Tlačil, Josefus, Panna, Gengel, Jindra, Sirotek.

.
První střídání očekávaného duelu si vzali pod patronát hráči z města uranu a před domácí brankou hájenou Šorfem bylo několikrát pořádně rušno. Táborské mužstvo ovšem včas procitlo a stalo se pro příbramského gólmana Čecha nebezpečným, ale na druhé straně ho nadále sužovaly přímočaré a nebezpečné protiakce Středočechů. Ani jeden z brankářů nakonec v úvodní části hry změnu skóre nepřipustil, a to i přesto, že se kohouti dvakrát bránili přesilové hře hostů a následně sami neproměnili svou početní výhodu.

První velkou příležitost druhé části si vypracovala domácí dvojice Matušík – Heřman, ale zakončení prvně jmenovaného vychýlil hostující obránce mimo požadovaný cíl.  Čekání na gól se i proto protáhlo až do 29. minuty a ke smutku většiny z téměř sedmnácti stovek diváků padl do táborské branky. Stalo se tak při hře čtyř proti čtyřem, kdy příbramští obsadili útočné pásmo a puk nečekaně proplul táborským brankovištěm až k Josefusovi, který ho bez potíží uklidil do odkryté části branky – 0:1. Radost hostující družiny ovšem neměla dlouhého trvání. Jen minutu a půl po jejich přesném zásahu vmanévroval do příbramské třetiny Matušík, předložil kotouč Radošovi a za jeho tvrdou střelou nad ledem se brankář Čech jen smutně ohlédl – 1:1. Vytoužený okamžik vrátil do táborských řad patřičný elán a v následujících minutách byl domácí celek důraznějším i nebezpečnějším z obou soupeřů. Navzdory tomu se krátce před druhou sirénou opakovala gólová posloupnost z předchozího průběhu třetiny. Od závěru 37. minuty se kohouti bránili početní převaze soupeře a dlouho si počínali výtečně, avšak krátce před návratem vyloučeného Černého na led se puk šťastně odrazil na hůl Šinágla a zkušený forvard nabídnutou „lahůdkou“ nepohrdl – 1:2. Když už to vypadalo, že si domácí hokejisté přenesou do poslední periody nepříjemné manko, vybral si ostřílený hostující brankář Čech slabou chvíli a v čase 39:43 propustil za svá záda střelu Trummera z téměř nulového úhlu – 2:2.

Závěrečná dvacetiminutovka měla podivuhodný začátek. Po minutě a půl hry fauloval aktivního Havelku hostující bek Rittig a jen o patnáct vteřin později se k němu na trestnou lavici přidružil dlouhán Haváček. Táborští hráči naložili s luxusní početní výhodou prachbídně a málem za to zaplatili. Brzy po jejím začátku jim totiž pláchl Josefus, ale jeho únik stihl uhasit domácí kapitán Heřman ještě předtím, než si stihl příbramský forvard seřídit mířidla. Když už se zdála být přesilová situace pro táborské barvy ztracená, vyslal obránce Černý od modré puk do klubka hráčů před Čechem
a Seidlova teč katapultovala Jihočechy poprvé do vedení – 3:2. A nezůstalo je u toho – co se v oslabení nepovedlo hostujícímu Josefusovi, to mu názorně předvedl táborský obránce Havelka; také on se v početní nevýhodě svého týmu ocitl za zády obránců a neomylným zakončením zvýšil na rozdíl dvou gólů – 4:2. Dobojováno ovšem ještě zdaleka nebylo. Jen dvě minuty po čtvrtém zásahu kohoutů totiž Tlačil junior v přesilovce propálil Šorfa a dostal Příbram na dohled bodovému zisku – 4:3. Od tohoto okamžiku se obraz hry výrazně proměnil. Táborští jakoby zpanikařili, kupili fatální chyby, prohrávali souboje, a otevřeli tak hostům cestu k drtivé ofenzívě. V tu chvíli ovšem úřadoval brankář Šorf, který zlikvidoval šanci Rohlíka, lapačkou vychytal Koloucha a uhasil i další velký závar před svou brankou. V úvodu 58. minuty při vyloučení Březiny už byl táborský gólman překonaný, na brankové čáře ho ovšem skvěle a obětavě zastoupil Bárta. Minutu před třetí sirénou odvolala příbramská střídačka Čecha z branky. Následná hra bez brankáře se ale k úlevě domácích příznivců i hráčů minula účinkem a tři body se přestěhovaly
na konto HC Tábor.

Slovo trenéra

Miloslav Čech, asistent trenéra HC Tábor: „Do obvyklého rytmu přípravy na utkání nám vstoupil čtvrteční zápas s čínským soupeřem a neděli jsme, co to s mužstvem udělá. Na začátku utkání byla na naší hře patrná nervozita, ale postupem času se kluci do zápasu propracovali a naše hra se zlepšila. I tak jsme po vyloženě laciných gólech dvakrát prohrávali, ale důležité bylo, že jsme na oba dovedli rychle odpovědět. Důležité bylo, že jsme neztratili víru ve vítězství. To se nakonec podařilo a celý tým si zaslouží pochvalu. Myslím si, že si vítězství zasloužil. Skvělí byli diváci. Trochu jsme čekali, že jich může přijít hodně, ale tohle bylo opravdu příjemné. Bylo by hezké se dostat až za hranici dvou tisícovek diváků.“     

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality