Parádní práce! Táborské mužstvo sklidilo v Příbrami body i slova uznání

08.12.2019 01:46, autor: Pavel Šácha

Na trase Příbram – Tábor bylo v sobotu večer hodně veselo. Hokejisté z jihu Čech i jejich fanoušci si na cestu domů přibalili radost z mimořádně cenného vítězství i z výkonu, kterým k němu kohouti v šedesáti minutách ostrého boje dokráčeli.

Parádní práce! Táborské mužstvo sklidilo v Příbrami body i slova uznání

HC Baník Příbram - HC Tábor

1:5 (0:2, 0:1, 1:2)

Sobota, 7.12.2019 17:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 41. Straka (Šinágl, Rohlík - 5. Černý (Řepík, Heřman), 9. Matušík (Heřman, Řepík), 32. Zayml (Černý), 54. Dančišin (Radoš, Zayml), 54. Heřman (Matušík, Hajič).

Rozhodčí: Kraval - Juránek, Hnát.   Vyloučení: 11:9   Využití: 0:1   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 0:3, 1:3, 1:5   Střely: 27:38   Diváci: 420

HC BANÍK PŘÍBRAM: Mičán (Čech) – Straka, Hlaváček, Havlín, Mašek, Grubner, Saňa, Rittig – Chlouba, Rohlík, Káník, Čurda, Kolouch, Šinágl, Josefus, Panna, Brzák, Jindra, Gengel.

HC TÁBOR: Šorf (M. Novák) - Havran, Beran, Havelka, Hajič, Černý, Radoš - Prášek, Bárta, Šulek - Dančišin, Zayml, Seidl - Řepík, Matušík, Heřman - Pejchal.

 

Táborští trenéři nemohli do svých zápasových plánů zařadit předem omluveného útočníka Jana Březinu ani nemocného beka Davida Skočovského, naopak úspěšný comeback prožil „novic“ v sestavě HC Tábor Jakub Matušík.

Zahajovací dějství zápasu odehráli hokejisté Tábora ve velkém stylu a litovat mohli snad jen toho, že si do šatny neodnesli podstatně výraznější náskok. První velké příležitosti Matušíka a Řepíka ještě domácí brankář Mičán zlikvidoval, ale o dvě minuty později jen bezmocně rozhodil rukama, to když mu mezi betony prosvištěla dobře mířená a cloněná střela Černého od modré čáry – 0:1. Nadšená hra kohoutů poté vygenerovala ještě další slibné příležitosti, ale druhý gól do statistik nezapsali. Na konci 10. minuty se krátce po sobě provinili proti pravidlům hostující Šulek s Dančišinem, ale z více než minutu a půl dlouhé příbramské přesilovky pěti proti třem vzešla jediná šance, ve které mířil Gengel jen do náruče připraveného Šorfa. Následně se Táborští obětavě vypořádali s vyloučením Seidla. Paradoxně největší příležitost měl v přesilovce Středočechů uniknuvší Heřman, ale poskakující puk mu znemožnil lepší koncovku. V závěru první třetiny se hosté znovu ujali vlády nad utkáním a dokázali se za to patřičně odměnit. Jejich kratičká přesilovka pěti proti třem ještě vyzněla do ztracena, ale v čase 18:20 se ujala kombinace po ose Heřman – Řepík – Matušík, kterou posledně jmenovaný přetavil v navýšení skóre a hned při své obnovené premiéře za Tábor oslavil gól – 0:2. O chvíli později mohl ambicióznímu nováčkovi zlomit vaz Bárta, ale Mičán jeho zakončení samostatného úniku vystihl.

Stejně jako skončila první část, začala i ta následující. Rychlík Bárta se znovu řítil sám na Mičána, ale i jejich vzájemný souboj vyhrál pozorný gólman Příbrami. V úvodu 25. minuty se do sebe pustili Mašek s Havelkou a subtilnější táborský obránce nakonec v bitce svého soka předčil. O minutu později táborská střídačka právem jásala po střele Šulka pod horní tyč, ale žádný ze sudích puk za Mičánovými zády neviděl a dotázaný brankový rozhodčí vykonal pro domácí celek víceméně očekávanou práci: „no goal!“. V příštích minutách prošpikovalo rychlý duel několik ostřejších zákroků a emotivních momentů. Z četných vyloučení vzešla mimo jiné i minutu a půl dlouhá početní výhoda hostů pět na tři, ale přes trvalý zámek se v ní neprosadili. Zasloužené veselí ovládlo táborskou hráčskou lavici až ve 32. minutě, kdy sice Mičán zastavil další projektil z hole Černého, ale na dorážku důsledného Zaymla už nestačil – 0:3. V samém závěru třetiny se vyznamenal táborský gólman Šorf, jenž v početní výhodě úspěšně čelil dvěma tutovkám Příbrami.

Začátek poslední periody dodal příběhu sobotního střetnutí dramatickou zápletku. Už po osmačtyřiceti vteřinách hry zasvištěla Šorfova lapačka proti střele Straky naprázdno a domácí celek snížil na 1:3. Po tomto okamžiku narostla Příbramským křídla a zaskočený táborský tým dostali pod mohutný tlak. Modro-bílá směs ovšem tentokrát obsahovala dostatečné množství obětavosti i herní odpovědnosti, a navíc se zaskvěl brankář Šorf, který několikanásobně napravil své zaváhání z úvodu třetiny. Důležitý byl především jeho zákrok z úvodu 52. minuty, kdy zlikvidoval samostatný únik Josefuse. Také díky dvěma výtečně zvládnutým oslabením táborští hokejisté znovu nabrali dech a v 54. minutě položili do té doby vedoucí tým tabulky definitivně na lopatky. Nejprve si Dančišin šikovně poradil s dorážkou Radošovy střely a zvýšil na rozdíl tří gólů, O pouhých třináct vteřin později vyrobil dlouhý pas Hajiče situaci dva na jednoho pro Matušíka s Heřmanem a oba zkušení borci to provedli jako z učebnice – 1:5. Závěr utkání už si kohouti bez nesnází pohlídali, a nebýt štěstí na straně Mičána, mohl Bárta z dalšího výpadu završit půltucet branek v příbramské síti. Stínem na posledních vteřinách hry bylo nezaviněné zranění příbramského obránce Rittiga; pro výrazně otřeseného hráče musela na příbramský stadion přijet záchranka.

Slovo trenéra

Miloslav Čech, asistent trenéra HC Tábor: „Takový zápas se samozřejmě hodnotí velice dobře. Věděli jsme, do čeho jdeme, na utkání jsme se těšili a chtěli jsme v Příbrami odvést poctivý výkon. To se nám podařilo. Rychle jsme se dostali do tempa, měli jsme dobrý herní rytmus a každý hráč dokázal na ledě odvést kvalitní práci. To se nakonec promítlo do celého utkání, během prvních dvou třetin jsme se dostali do vedení 3:0 a mohlo to být ještě výraznější. Na začátku druhý třetiny nás poznamenal laciný inkasovaný gól. Naše mladé mužstvo začalo panikařit v obranné činnosti, ale nedá se říct, že bychom se vyloženě báli o výsledek. S výjimkou této krátké pasáže jsme totiž po celý zápas předváděli vysokou kvalitu a v závěru jsme potvrdili zasloužené vítězství dalšími dvěma góly. V Příbrami mám hodně přátel a všichni nás za výkon chválili, což samozřejmě potěší.“

.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality