Plameny sežehly Kohouty na popel, požár se zastavil těsně před desátým patrem

03.01.2018 23:09, autor: Pavel Šácha

Táborští hokejisté se k prvnímu střetnutí nového roku vypravili do Žďáru nad Sázavou. Duel třetího týmu tabulky se druhým našel neohroženého vládce v domácím mužstvu, které po šedesáti minutách jednostranného utkání oslavilo vítězství 9:1.

Plameny sežehly Kohouty na popel, požár se zastavil těsně před desátým patrem

Žďár nad Sázavou - HC Tábor

9:1 (5:0, 2:0, 2:1)

Středa, 3.1.2018 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 4. Gregar (Lojek, Stehlík), 5. Pytlík (Štěpánek, Krupka), 12. Stehlík (Štěpánek, Kunstmüller), 16. Beneš (Stehlík), 18. Pytlík (Peslar, Stehlík), 29. Kovářů (Štěpánek, Beneš), 34. Stehlík (Jícha, Kuřítko), 52. Štěpánek (Hort), 56. Peslar (Štěpánek, Pytlík) - 43. Heřman (Blažek).

Rozhodčí: Barek - Křivohlavý, Laczko.   Vyloučení: 7:5 - navíc T. Černý (Tábor) 10 + OK, Beneš (Žďár) a Blažek (Tábor) 5 + OK,   Využití: 1:1   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 41:28   Diváci: 662

ŽĎÁR NAD SÁZAVOU: Řehoř – Pleva, Lojek, Beneš, Hort, Peslar, Sedláček, Kolda – Krupka, Štěpánek, Pytlík, Kuřítko, Bureš, Jícha, Gregar, Stehlík, Kunstmüller, Kovářů, Dospěl

HC TÁBOR: Klestil (16. D. Novák) - Kachyňa, Havran, K. Černý, Tesař, T. Černý, Duben, Raiterman - Blažek, Matušík, Heřman - Seidl, Kadilák, Urbanec (21. T. Černý) - Březina, Pechánek, Škrdleta.

 

Táborský tým vstoupil do zápasu velmi slibně a domácí gólman Řehoř měl v prvních třech minutách poměrně napilno. V polovině 4. minuty ale vykázal sudí Barek na trestnou lavici T. Černého, a ten tam pobyl jen šest vteřin. Právě tolik totiž stačilo žďárským hráčům k tomu, aby prostřednictvím bezproblémové dorážky Gregara otevřely skóre – 0:1.
 V tu chvíli nikdo nemohl tušit, že se následujících padesát šest minut boje ocitne pod neochvějnou nadvládou domácí hokejové družiny a hosté od Jordánu odehrají na Bouchalkách truchlivou roli bezbranného sparingpartnera. Pouhých osmdesát vteřin po úvodní trefě ztrestal mladíček Pytlík hrubku táborské defenzívy za vlastní brankou a bylo to 2:0. Tento uklidňující zásah umocnil domácí dominanci, a kdy zazněla siréna oznamující konec první třetiny, bylo o osudu střetnutí prakticky rozhodnuto. Ve 12. minutě zlikvidoval táborský gólman Klestil únik Štěpánka, ale spoluhráči ho nechali na holičkách a osamocený Stehlík zvýšil pohodlně na rozdíl tří branek – 3:0. Ve 13. minutě málem uhodilo na druhé straně, ale Matušíka vychytal v přesilové hře Kohoutů Řehoř. Když si pak na druhé straně našel ideální palebnou pozici obránce Beneš a přidal čtvrtý gól Plamenů, skončila zápasová anabáze brankáře Klestila a jeho místo zaujal D. Novák. Ani jemu ovšem nebyla souzená delší „doba hájení“ a jen minutu a půl po svém vstupu na ledovou plochu musel kapitulovat při dorážce nepokrytého Pytlíka – 5:0.

Podstatné dění v prostředním dějství otevřela dvaačtyřicet sekund trvající přesilovka Tábora pěti proti třem. Ta ovšem hostům nepřinesla žádný užitek, a navíc ji zkrátil trest K. Černého. K dovršení všeho zlého Táborští při hře čtyři na čtyři pošesté inkasovali, to když vymazlenou přihrávku Štěpánka přetavil ve sladký žďárský půltucet Kovářů – 6:0. Domácí příznivci byli ve varu a v očekávání dalších ofenzivních manévrů svého týmu. V čase 29:08 musel T. Černý hasit únik Gregara a následovalo trestné střílení, které však žďárský forvard pokazil. Ve 31. minutě orazítkoval domácí obránce Hort tyč Novákovy klece, ale o dvě minuty později propuklo v ochozech bujaré veselí. Nikým neatakovaný Stehlík si opět otevřel svůj úřad před táborskou brankou a pohodlně uštědřil hostům sedmý gólový direkt. Jen o chvíli později se na druhé straně zjevil před Řehořem Blažek, ale obrovitý žďárský gólman nebezpečí zažehnal. V samém závěru třetiny si Táborští znovu zahráli v pěti proti třem, ale žádný efekt jim z toho nekanul.

V závěrečné dvacetiminutovce už se utkání v podstatě jen dohrávalo. V úvodu 43. minuty dokázal částečně zmírnit zklamání hostů Heřman, který přesnou střelou k pravé tyči vymazal nulu na kontě táborských vstřelených gólů – 7:1. V následujících minutách se měnil stav zápasu ještě dvakrát, a v obou případech se o to postaraly domácí Plameny. V 52. minutě potrestal Štěpánek i s přispěním štěstí další hrubku Kohoutů, aby se o čtyři minuty později převtělil do role nahrávače a připravil devátou brankou pro produktivního obránce Peslara – 9:1. Ještě předtím orazítkoval táborský Pechánek pravou tyč Řehořovy klece. V závěru rozehřála oba spřízněné fanouškovské tábory šarvátka mezi domácím Benešem a Blažkem; táborský hráč z ní odešel jako vítěz, ale zaplatil za to nepříjemnou daň – druhý sezónní trest do konce utkání ho vyřadil ze sobotní bitvy proti Kolínu (18), ve které mají Kohouti rozhodně co napravovat…

Ohlas trenéra

Arpád Györi, asistent trenéra HC Tábor: „Co se dá k takovému zápasu říct…?! Výsledek hovoří sám za sebe a náš výkon byl tentokrát opravdu hodně špatný. Na začátku jsme sice byli aktivní, ale pak jsme vlastními hrubými chybami dostali soupeře do hry. Domácí už potom byli jasně lepší.“ 

   

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality