Poslední test v Havlíčkově Brodě vítěznou notu nenaladil, výhru slavili Bruslaři

07.09.2016 23:56, autor: Pavel Šácha

Hokejisté táborského HC se vrátili ze středeční generálky na mistrovské boje s nepořízenou. V nečekaně ostrém duelu na ledě Havlíčkova Brodu zůstali na štítě domácího favorita druholigové skupiny Střed.

Poslední test v Havlíčkově Brodě vítěznou notu nenaladil, výhru slavili Bruslaři

BK Havlíčkův Brod - HC Tábor

3:1 (2:1, 0:0, 1:0)

Středa, 7.9.2016 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 2. Kuchta (Kozlík), 17. Endál, 49. Chlubna (Duben) - 20. Blažek (Pechánek).

Rozhodčí: Kukeně, Doležal - Krejčí, Křivohlavý.   Vyloučení: 8:9 - navíc Liška (Tábor) 10 minut OT   Využití: 0:0   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 2:0, 2:1, 3:1   Střely: 37:23   Diváci: 308

BK HAVLÍČKŮV BROD: Panec (Č. Novák) – T. Semrád, Kulhánek, Duben, Vala, Bušek, Lacina, M. Semrád – Přidal, Třetina, Endál – Voříšek, Michálek, Chlubna – Kuchta, Kozlík, Beneš – Ludvík, Cejpek, Navrátil.

HC TÁBOR: Klestil (D. Novák) – Havran, Hlaveš, Kanov, Tesař, Dvořák, Košař, Liška – Kellner, Kýhos, Vaniš – Březina, Matušík, Seidl – Blažek, Krätzer, Pechánek.


Zahajovací dějství si vzali od úvodních vteřin pod svůj patronát domácí hokejisté. Už po necelých sto dvaceti vteřinách se ve druhé vyložené šanci Bruslařů zjevil Kuchta a k radosti zhruba tří stovek diváků pohodlně otevřel skóre – 1:0. Táborští hráči tahali i v příštích minutách za kratší konec provazu. Hostující gólman Klestil byl v neustálé permanenci, zatímco jeho někdejší táborský parťák Panec zaznamenal jen několik zahřívacích zákroků. Střelecký výčet první části sedmnáct ku pěti hovoří za všechno. Na další gól se přesto čekalo až do 17. minuty. Při hře čtyř proti čtyřem se způsobem sobě vlastním prosadil před branku domácí Endál, a také s koncovkou si poradil znamenitě – 2:0. Pouhou sekundu před koncem mírně vyžehlil vrásky na tvářích táborských trenérů Blažek, jenž zůstal osamocený u levé tyče Pancovy klece a zkorigoval stav zápasu na 2:1.

 Možná i díky tomuto impulsu vstoupili hosté do druhé periody velice svěží a v prvních střídáních dokázali zatlačili havlíčkobrodského soka do defenzívy. Postupem času se hra vyrovnala a na obou stranách přinesla nečekané výrazné množství brankových příležitostí, skóre z první části ale setrvalo v nezměněné podobě. S domácími šancemi si zpravidla poradil pozorný Klestil, Kohouti zase ve většině případů žehrali na nepřesné zakončení. V jedné z těch největších mířil Seidl tváří v tvář Pancovi vysoko nad a o pár minut později hasili Havlíčkobrodští výpad Kýhose faulem, který však zůstal neodpískaný.

 Závěrečná dvacetiminutovka měla podobný začátek jako ta předchozí. Počáteční aktivita se usadila na táborských holích, ale k vyrovnání nevedla. Nejprve Kýhos brankáře Pance jen vystrašil a vzápětí nasměroval Pechánek svou pohotovou ránu do tyče. Zhruba po pěti minutách se v obranném pásmu Bruslařů rozjasnilo a diváci sledovali vcelku rovnocenný hokej, v němž ale havlíčkobrodští hráči prokazovali přece jen více klidu. Ten navíc v úvodu 49. minuty umocnil Chlubna, jenž využil mizerného dozoru táborských obránců a krásně vymetl pravý horní růžek Klestilovy klece – 3:1. V závěru sáhla lavička Jihočechů ke hře bez brankáře, ta se však minula účinkem a stav utkání se zapsal do statistik jako konečný.

  Nutno podotknout, že se celým zápasem proplétala niť rozmíšek, tvrdých zákroků a drobných konfliktů, která mu vtiskla velmi peprný ráz. V závěru se dokonce schylovalo k bitce mezi brodským lídrem Endálem a Kellnerem, ale aktéři konfliktu si nakonec vyměnili jen několik štouchanců a ostřejších slov.

Slovo trenéra

Tomáš Matušík, trenér HC Tábor: „Pro nás to byl hrozně moc užitečný zápas, který nám mnohé ukázal. My jsme do něj měli špatný nástup. Zbylé dvě třetiny už byly z naší strany přece jen lepší, ale celkově jsme udělali hodně chyb, které předcházely i domácím gólům. Nelíbilo se mi, že na přátelák bylo utkání zbytečně vyhrocené.  Havlíčkův Brod zvítězil zaslouženě. Někteří naši hráči prostě musejí přidat.“     

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality