Příliš hořký konec… Kohouti měli u Nisy vítězství na dosah, nakonec ale mají po sezoně

19.03.2017 03:42, autor: Pavel Šácha

Táborští hokejisté prohráli sobotní čtvrtý duel čtvrtfinálové série 5:6 v prodloužení a jejich cesta druholigovou sezonou je definitivně uzavřena. Na ledě jabloneckého soupeře ji končili v bolestech, emocích a s hořkým pocitem křivdy, přesto však se vztyčenou hlavou. A jakkoliv prokázali domácí Severočeši (byť s nestandardní podporou v zádech) bojovná srdce, díky kterým se v utkání několikrát dostali z výsledkové „klinické smrti“, lze bez okolků říci, že tentokrát nevyhrál lepší tým.

Příliš hořký konec… Kohouti měli u Nisy vítězství na dosah, nakonec ale mají po sezoně

HC Vlci Jablonec n/N. - HC Tábor

6:5p (0:1, 1:2, 4:2)

Sobota, 18.3.2017 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 38. Nevyhoštěný (Pavlů, Havlas), 41. Demel (Nevyhoštěný), 52. Nevyhoštěný (Pavlů, Bříška), 55. Havlas (Bříška, Pilař), 60. Pavlů (Bříška), 62. Pavlů (Bříška, Nevyhoštěný) - 5. Mrkvička (Hlaveš), 23. Kýhos (Březina, Blažek), 32. Kellner (Mrkvička, Vaniš), 47. Březina (Krätzer, Kýhos), 56. Vaniš (Kellner, Blažek).

Rozhodčí: Škrobák, Würtherle - Doležal, Klouček.   Vyloučení: 7:10 - navíc Zeman (Jablonec) 10 minut, Černý 10 minut + OK, trenér Matušík OK, Seidl 5+OK, Krätzer trest ve hře (všichni Tábor).   Využití: 3:0   Góly v oslabení: 0:0   Diváci: 450

HC VLCI JABLONEC N/N.: Stejskal - Moravec, Pilař, Čechura, Pavlů, Zeman, Žalud, Bílek, Hubáček - Nevyhoštěný, Bříška, Havlas, Mulač, Demel, Babec, Pulec, Homolka, Frk, Gecko, Brokeš.

HC TÁBOR: Novák - Hlaveš, Tesař, Krätzer, Pechánek, Černý, Blažek, Heršálek - Kellner, Mrkvička, Vaniš - Severa, Matušík, Seidl - Březina, Krátoška, Kýhos.

 Před dalším existenčním duelem na jabloneckém ledě si museli trenéři ze svých plánů škrtnout další dvě jména: zkušeného útočníka Jana Boháče a Marka Dubna, kterého sklátila nevolnost.

 Domácí celek zahájil střetnutí velmi aktivně, ale do první ryzí šance se v situaci dva na jednoho prosadil táborský Kellner, který však na Stejskala nevyzrál. V 5. minutě už bylo ale na střídačce Kohoutů veselo. Hlavešovo nahození od modré čáry přistálo před hokejkou osamoceného Mrkvičky, a ten našel skulinku mezi Stejskalovými betony – 0:1. Další průběh úvodní části neměl vyloženého vládce; táborský tým působil vyzrálejším dojmem, Vlci byli zase pilnější ve střelbě, ale i ty nejpeprnější pokusy s přehledem lapil Novák.

 Druhá třetina se ocitla v neochvějné moci mužstva z jihu Čech. Hodně tomu napomohla i situace z úvodu 23. minuty, kdy zpoza obránce vypálil Kýhos a domácí gólman Stejskal se stihl jen smutně ohlédnout – 0:2. Vzápětí sice museli Kohouti čelit druhému oslabení v zápase, po jeho skončení se ale znovu ujali taktovky zápasu a těšili masu svých fanoušků za jabloneckou brankou výborným výkonem. Do skóre se jejich herní nadvláda promítla v polovině 32. minuty. Na Mrkvičkův bleskový manévr u pravé tyče ještě stihl Stejskal zareagovat, ale odražený puk neomylně usměrnil do sítě Kellner a navýšil táborské vedení na rozdíl tří branek – 0:3. Po jeho zásahu se jablonecký stadion dočasně přejmenoval na „Malý Tábor“. Další útočné choutky hostujícího týmu ani jeho druhá přesilovka ale další modro-bílou radost nerozbouřily. Také domácí hokejisté dokázali být v průběhu druhé části Novákovi nebezpeční, ale táborský gólman jejich pokusy chladnokrevně likvidoval. Čisté konto si ale nakonec do šaten neodnesl. V čase 37:53 a s koncem Heršálkova vyloučení sice pokryl prvotní střelu Pavlů, ale Nevyhoštěný už si s dorážkou věděl rady – 1:3.

 Začátek závěrečné dvacetiminutovky zastihl hosty v útlumu. Už po půlminutě hry si při signalizovaném faulu nepohlídali Demela a hrající kouč Vlků dostal svůj tým na kontakt – 2:3. V několika dalších minutách dostali probuzení jablonečtí hráči Jihočechy pod tlak, ti ale přečkali horké chvíle bez úhony. Postupem času se hosté znovu nadechli a domácí nápor byl tatam. S přesilovkou za příliš mnoho domácích hráčů na ledě si ještě Táborští neporadili; ve 46. minutě se ale po Kýhosově pěkné pobídce zpoza branky prosadil Březina a opět zvýraznil domácí manko – 2:4. Téměř vzápětí měl pátý gól na hokejce Kellner, ale tentokrát na Stejskala nevyzrál. Po potyčce Pulce s táborským Seidlem se třetí dějství přehouplo do své druhé poloviny.

 A právě v tu chvíli se stali táborští hráči, fanoušci i členové realizačního týmu mnohdy jen němými diváky. Signálem něčeho „nestandardního“ se stal likvidační zákrok Demela. Neinkasoval za něj trest ve hře či pět minut a do konce utkání, ba ani dvě minuty. Hrálo se dál… A stejně tak to dopadlo i po již běžných, leč viditelných faulech na Seidla a unikajícího Vaniše. Domácí celek pochopitelně přijal všechna „nová pravidla“ s povděkem, a protože disponuje i nespornou hráčskou kvalitou a ohromnou bojovností, dokázal se vrátit do utkání. V 52. minutě Nevyhoštěný bleskově využil další přesilovku Vlků a snížil na 3:4. O necelé dvě minuty později se po dvou předchozích výtečných zákrocích Nováka trefil Havlas a k nadšení domácí části publika bylo vyrovnáno – 4:4. Téměř vzápětí se ale nálada na stadionu proměnila. V čase 55:02 předvedl skvostnou individuální akci táborský Vaniš a vrátil na stranu hostů vedení – 4:5. Naděje na vítězství plála ještě devětatřicet sekund před konce třetí části. V té době už hráli Jablonečtí bez brankáře a hosté bez svého předposledního ryzího obránce Tesaře, jenž putoval záchrankou do nemocnice. Po smyšleném zakázaném uvolnění se hra vrátila do obranného pásma hostů, kde vyhrál Bříška buly na hůl Pavlů a produktivní domácí bek propálil Nováka – 5:5! Za následné protesty putoval do šatny frustrovaný Černý. Vteřinu před sirénou skončil zápas i pro Seidla, jehož faul ve středním pásmu ocenili sudí pětiminutovým trestem a Severočeší díky tomu získali do úvodu prodloužení početní převahu i klid.

 Nastavení hry, při kterém už chyběl na táborské střídačce vykázaný trenér Matušík, nemělo dlouhého trvání. Přesně po minutě a půl hry si zopakoval gólovou ránu od modré čáry Pavlů a domácí mohli slavit. Opačné pocity se rozhodl bouřlivě ventilovat táborský Krätzer a jeho střet s rozhodčími a později i s jabloneckým realizačním a hráčským ansáblem se právem dočkal dodatečného trestu ve hře.

 Na závěr obsáhlého reportu (posledního v sezoně) dodejme, že se autobus s hráči do Jablonce později ještě jednou vrátil, aby vyzvedl z nemocnice nejmladšího člena týmu Jana Tesaře. Jeho vyšetření naštěstí neodhalila žádné vážnější potíže. Potěšitelná zpráva na závěr…                        

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality