PŘÍPRAVKA A: Táborští čtvrťáci excelovali na turnaji v Pelhřimově, neporažení převzali vítězný pohár

05.09.2015 15:41, autor: Pavel Šácha

Hráči táborské čtvrté třídy si zpestřili přípravu na sezónní boje účastí na kvalitně obsazeném turnaji v Pelhřimově. A výsledek? Zasloužené prvenství bez ztráty kytičky!

PŘÍPRAVKA A: Táborští čtvrťáci excelovali na turnaji v Pelhřimově, neporažení převzali vítězný pohár

 Ke dvoudenním bojům se na Vysočinu sjelo šest mužstev. Vedle táborského týmu a domácích Ledních medvědů přijali pčast na turnaji celky jindřichohradeckých Střelců, Spartaku Choceň, Rytířů Kladno a Dukly Jihlava. Jednotlivá utkání se odvíjela na celém kluzišti a bylo jim vyhrazeno 2 x 20 minut.

 Pevné základy pozdějšímu triumfu položily táborské naděje už v programu prvního turnajového dne. Takticky výborně připravený soubor nedal svým soupeřům z Jindřichova Hradce, Pelhřimova a Chocně ani tu nejmenší šanci na úspěch a doupě Ledních Medvědů opouštěli se třemi výhrami a impozantním skóre 33:6.

 Vítěznou euforii si Kohouti přivezli do dějiště turnaje také o den později. V úvodním střetnutí deklasovali čtrnácti brankami kladenské Rytíře. Poslední souboj s jihlavskou Duklou se proměnil v opravdový vrchol turnaje. V zápase, který servíroval hokej nahoru dolů, se táborští hráči po první dvacetiminutovce ujali vedení 3:1 a v následujícím dějství už se tento výsledek nezměnil. Vítězná trofej se tak naprosto po zásluze přestěhovala k Jordánu. Individuálního ocenění se dočkal Martin Šťastný, který byl vyhlášen nejlepším obráncem celého turnaje.

HC Tábor - Střelci Jindřichův Hradec 9:4 (6:2, 3:2)

Branky Tábora: P. Pospíchal 3, Eremiáš 3, Křepelka 2, Bačo, asistence: Sochůrek, Křepelka, Jirášek.

HC Tábor - Lední medvědi Pelhřimov 12:0 (5:0, 7:0)

Branky Tábora: Eremiáš 4, P. Pospíchal 2, Křepelka 2, Jirášek 2, Šťastný, Lukeš, asistence: P. Pospíchal 4, Sokol, Vlček.

HC Tábor - Spartak Choceň 12:2 (6:2, 6:0)

Branky Tábora: Eremiáš 4, P. Pospíchal 2, Křepelka 2, Vlček 2, Sochůrek, Lukeš, asistence: Eremiáš 2, Vlček 2, Jirášek, Sochůrek.

HC Tábor - Rytíři Kladno 14:1 (7:0, 7:1)

Branky Tábora: J. Pospíchal 3, Sokol 2, Křepelka 2, Eremiáš, Vlček, Lukeš, Anděl, Bačo, Mohyla, Jirášek, asistence: Šťastný 2, Vlček, Jirášek, Eremiáš.

HC Tábor - Dukla Jihlava 3:1 (3:1, 0:0)

Branky Tábora: P. Pospíchal, Sokol, Bačo, asistence: Sokol. 

 Sestava táborského týmu - 1. den: Šrámek - Sokol, Šťastný, Jirášek, P. Pospíchal, Křepelka - Lukeš, Slavík, Vlček, Eremiáš, Sochůrek - Anděl, Mohyla, Bačo, Mužík. 2. den: Šrámek - Šťastný, Sochůrek, Jirášek, P. Pospíchal, Křepelka - Lukeš, Anděl, Vlček, Eremiáš, J. Pospíchal - Sokol, Slavík, Mohyla, Bačo, Mužík.

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Adam Čížek je v Písku

    St 12.06. |

    Dvaadvacetiletý obránce Adam Čížek stráví nadcházející sezonu v barvách píseckých Králů. V uplynulém ročníku figuroval na soupisce táborského týmu, za který naskočil do 20 druholigových utkání. Dalších 16 zápasů odehrál v dresu mateřského Spartaku Soběslav v krajské lize.

  • Jakub Šedivý posílil Sokolov

    St 05.06. |

    Jednadvacetiletý odchovanec táborského hokeje Jakub Šedivý (ne)mění své působiště. Kmenový hráč Bílých Tygrů z Liberce bude formou hostování působit v prvoligovém Baníku Sokolov, nadále však zůstává i na soupisce libereckého extraligového týmu. Uplynulý ročník druhé nejvyšší soutěže strávil poctivý bek s četnými zkušenostmi z mládežnických reprezentací v barvách Kolína. Kubo, hodně štěstí v novém angažmá!          

    Více...
  • HC Tábor mezi tuzemskou špičkou

    Ne 02.06. |

    HC Tábor se zařadil do společnosti klubů, které získaly status jedné z akademií. Na pomyslné mapě ledního hokeje rozdělené do tří kategorií jich nově figuruje celkem 31. Podrobnosti přináší článek na hokej.cz.

    Více...
  • Dominik Pavlát míří do Finska

    Po 20.05. |

    Čtyřiadvacetiletý klenot táborské brankářské líhně Dominik Pavlát se chystá na své první zahraniční angažmá. Letošního finalistu extraligy s úspěšnou reprezentační zkušeností z turnajů Euro Hockey Tour zlákal do svých řad přední finský tým Ilves Tampere. Dominiku, přejeme hodně štěstí a spokojenosti v novém působišti      

      

    Více...
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

Starší aktuality