První krok vstříc čtvrtfinále udělali hráči z jihu Moravy, rozhodla produktivita

03.03.2018 23:25, autor: Pavel Šácha

Táborští hokejisté v sobotu rozehráli osmifinálovou sérii play-off proti mužstvu Moravských Budějovic. Na malém kluzišti soupeře si s domácím celkem téměř v ničem nezadali, bohužel s jedinou podstatnou výjimkou: efektivitou ve finální fázi.

První krok vstříc čtvrtfinále udělali hráči z jihu Moravy, rozhodla produktivita

Mor. Budějovice 2019 - HC Tábor

4:1 (1:0, 3:1, 0:0)

Sobota, 3.3.2018 17:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 10. Matějka (Pucher st., Juráň), 29. Juráň (Matějka, Pucher st.), 32. Juráň (Matějka, Kabelka), 37. J. Bulín (Peroutka, Salák) - 36. Blažek (Březina, Doktor).

Rozhodčí: Held - Wesley, Kučera.   Vyloučení: 2:5 - navíc Horký (M. Budějovice) 5 + OK.   Využití: 0:0   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 34:35   Diváci: 630

MOR. BUDĚJOVICE 2019: Brož - Čermák, Kabelka, Wasserbauer, Kliment, Sobotka, Pelikán, Peroutka, Pucher ml. - Pucher st., Juráň, Matějka, Rytnauer, Horký, Krutiš, Lupač, J. Bulín, Salák, P. Bulín.

HC TÁBOR: Klestil - Havran, Tesař, K. Černý, Kachyňa, Dvořák, T. Černý, od 41. Duben - Blažek, Doktor, Březina - Heřman, Severa, Seidl - Pípal, Pechánek, Kadilák.

 

Mužstvo Tábora přivezlo do Moravských Budějovic několik navrátilců do sestavy, mezi kterými překvapivě nechyběl ani kapitán Kamil Černý. Naproti tomu se muselo vypořádat s absencí Ondřeje Šulka, kterého využil Motor pro zápas v Havířově.

Zahajovací dějství odehráli Kohouti s velkým elánem. Už během úvodních pěti minut si díky výtečnému pohybu vynutili na soupeři dvě přesilovky, ale navzdory Severově šanci a četným střeleckým pokusům z nich nic nevytěžili. V úvodu 8. minuty usedl na trestnou lavici hostující Pípal. Jeho spoluhráči nebezpečnou početní výhodu soupeře přestáli, ale jen o chvíli později nasměroval Matějka z nulového úhlu puk na táborskou klec, a ten odrazem od boční tyče do brusle gólmana Klestila pronikl za brankovou čáru – 1:0. Nešťastný moment snahu Kohoutů výrazněji nepoznamenal, a také po inkasované brance se na budějovickém ledě prezentovali aktivní hrou. Z jejich střelecké převahy v první části (15:10) se narodily i slibné šance Blažka, Březiny či Severy, ale táborští hráči buď mířili mimo, anebo skončil kotouč v moci domácího brankáře Brože. Žihadla se ocitla nejvýše navýšení skóre při vyloučení Dvořáka, ale Klestil si s pokusy Horkého poradil.

Dění ve druhé části hry otevřela obrovská příležitost domácího Krutiše, ale Klestil si jeho pohotovou teč i následné dorážky Moravanů pohlídal. O čtyři minuty později se podobná situace odehrála na druhé straně ledové plochy. Dělovku Seidla vytěsnil Brož na tyč a následně vyřešil i velký závar před svou brankou. To, co se nepovedlo hostům z jihu Čech, zvládli hokejisté Moravských Budějovic podstatně lépe. Po nahození Matějky si jeho spoluhráči počínali ve skrumáži před Klestilem mimořádně důrazně a Juráň z toho pro svůj tým vytěžil uklidňující druhý gól – 2:0. S tímto okamžikem získal domácí soubor pevnou půdu pod nohama a chopil se herních otěží. Ve 32. minutě se za to odměnil třetím gólem, pod který se znovu podepsal Juráň, tentokrát coby zakončovatel přečíslení dva na jednoho – 3:0. Na konci 36. minuty svitla naděje pro táborskou družinu. Přímočará akce po ose Dvořák, Doktor a Březina dostala do úniku Blažka, jenž neomylnou střelou pod Brožovu lapačku snížil na 3:1. Jihočeši po jeho trefě očividně ožili, ale bohužel pro ně se jednalo jen o krátkou epizodu. Jen o čtyřiadvacet vteřin později ztratili puk na hranici svého obranného pásma a zcela zapomenutý J. Bulín měl před Klestilem luxusní prostor pro přesné zakončení – 4:1.

Na skóre ustanoveném ve druhé části hry už závěrečná perioda nic nezměnila. V jejím úvodu vychytal Klestil v oslabení svého týmu J. Bulína, a pak se na ledě dlouho nic podstatného nedělo. S příchodem poslední desetiminutovky se dostal dvakrát za sebou do vyložené šance táborský Severa, v obou případech ale ztroskotal na Brožovi. V čase 56:15 prožil hodně nepříjemnou chvilku hostující mladík Tesař, kterého zasáhla špička Horkého hole do choulostivých míst. Do šaten po této situaci putoval nejen obránce Tábora, ale také budějovický forvard, jenž vyfasoval trest 5 minut a do konce utkání. S prodlouženou přesilovou hrou už si Kohouti neporadili a do pondělní domácí odvety půjdou s jednozápasovým mankem.

Slovo trenéra

Arpád Györi, asistent trenéra HC Tábor: „Znovu se bohužel ukázalo, jak moc se potýkáme s produktivitou. V době, kdy máme herní převahu a potřebujeme z ní dát gól, tak nepadne a sami se zbytečně dostáváme pod tlak. Vstup do zápasu jsme přitom měli velmi dobrý. Výborně jsme se pohybovali a byli jsme v první třetině jednoznačně lepším týmem. Bohužel toho prostě neumíme využít. Hned v úvodu jsme neproměnili dvě přesilové hry v řadě. Následně jsme se dostali třikrát do oslabení, která jsme sice obránili, ale mezi nimi jsme inkasovali hodně nešťastný gól. Druhá třetina byla z obou stran dost neurovnaná. Soupeři se podařilo odskočit na dvě branky a od té doby byl aktivnější a nebezpečnější. Za stavu 3:0 se nám podařilo snížit, bohužel nás skoro hned poté srazil hloupý gól. Třetí část byla vyrovnaná a my se v ní snažili hrát nátlakově a unavit domácí pohybem. Série v pondělí pokračuje a pochopitelně ji chceme vyrovnat.“                         

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality