Sobotní duel na kráse šetřil, ale to podstatné se podařilo - Táborští zbohatli o tři body

13.12.2014 22:13, autor: Pavel Šácha

Druholigoví hokejisté Tábora jsou po sobotním večeru bohatší o další potřebné tři body, to když na domácím ledě udolali soupeře z Děčína.

Sobotní duel na kráse šetřil, ale to podstatné se podařilo - Táborští zbohatli o tři body

HC Tábor - HC Děčín

4:2 (2:0, 1:2, 1:0)

Sobota, 13.12.2014 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 5. Zayml (Kellner), 10. Krätzer (Kanov), 27. Krätzer (Kanov), 53. Mařík (Matušík) - 22. Hašek (Bačák, Kment), 40. Volráb (Kment, Hašek).

  Vyloučení: 6:5 - navíc Černý (Tábor) 10 minut.   Využití: 1:0   Góly v oslabení: 1:0   Diváci: 965

HC TÁBOR: Panec - Černý, Havran, Kanov, Hlaveš, Heršálek, Dvořák - Kolomý, Mrkvička, Seidl - Krätzer, Matušík, Mařík - Kellner, Zayml, Blažek.

HC DĚČÍN: Šticha - Filipovský, Molnár, Kaltenböck, Hříbal, Málek, Klement - Hašek, Volráb, Kment - Faigl, Bezpalec, Fojt - Bačák, Strnad, Chovanec.

.

Oba soupeři postrádali v prvním odvetném střetnutí základní části své elitní centry. S hosty nepřicestoval Michal Oliverius, na domácí straně nepustily zdravotní potíže do hry Jana Boháče.

1. třetina

Úvod střetnutí převedl v reliktu předzápasové  přání Táborských získat brzy uklidňující náskok. Už v polovině 5. minuty se jejich třetí formace nastěhovala do útočného pásma, Kellner našel mezi kruhy Zaymla a děčínský gólman Šticha (dostal přednost před více vytěžovaným Lavingerem) byl na zakončení táborského mladíka krátký – 1:0. Když pak o pět minut později dorazil Kanovovu přesilovkovou střelu do sítě kanonýr Krätzer, vypadalo to, že se domácí hokejisté konečně dostanou do potřebné pohody. Opak byl ale pravdou. Pod taktovkou Kohoutů se odehrálo ještě několik příštích minut, ale pak už se dostali ke slovu i hosté od Labe. V úvodu 14. minuty se dopustil útočného faulu Zayml a o minutu později si k němu na trestnou lavici přisedl Hlaveš. Více než minutovou početní převahu pěti proti třem strávila děčínská pětice v táborském pásmu a vytěžila z ní hned tři stoprocentní šance, místo hostující radosti ovšem ovládl stadion bouřlivý potlesk na adresu domácího brankáře Pance. Především jeho zásluhou přežil dvoubrankový náskok Tábora první přestávku.

2. třetina

Co se Děčínským nepovedlo v posledních minutách první části, to stihli už po sedmdesáti sedm vteřinách druhé periody. Jen těsně poté, co se vrátil na led vyloučený domácí obránce Dvořák, změnil před Pancem směr kotouče Hašek a víceméně šťastně snížil na 2:1. Téměř vzápětí dostali Severočeši další výhodu přesilové hry za Pancovo vyhození puku mimo led, tentokrát si však namísto hřejivé lázně stoupili pod ledovou sprchu. Už ve středním pásmu zažehla svůj motor táborská raketa jménem Krätzer a na konci její individuální akce stálo vskutku parádní zakončení – 3:1. Bohužel pro táborské barvy si nejlepší střelec Jihočechů při následném pádu na mantinel poranil rameno a zápas pro něj skončil. Nepříliš strhující partie se pak po nádherném gólovém okamžiku znovu ukryla do neprostupné šedi a okamžiků, které by dostaly diváky do varu, bylo jako šafránu. Ve 37. minutě se pokoušel pozvednout táborské kanonýrské žezlo Seidl, ale z ideálních střeleckých pozic mířil hned dvakrát mimo. Poslední dvě minuty druhé části hry si Kohouti za rámeček nedají. Nejprve se po jejich hrubce řítil sám na Pance Faigl, ale pod tlakem netrefil branku. Jen o chvíli později se ocitl tváří v tvář táborskému brankáři Kment, a rovněž neuspěl. Třetí tutovkou, kterou Táborští Děčínu zbytečně nabídli, už ale soupeř nepohrdl a Volráb vrátil do hostující šatny optimismus – 3:2.

3. třetina

Ani závěrečná dvacetiminutovka nemohla necelou tisícovku platících diváků nikterak nadchnout. Na hráčích Tábora byla sice patrná ohromná snaha dovést utkání k důležité výhře, ale na druhé straně působili nebývale křečovitým dojmem. Úvod 53. minuty jim přesto přinesl vytouženou úlevu – Matušík se dobře zorientoval za brankou, našel svého parťáka Maříka, a ten hned z první po ledě usměrnil puk k tyči Štichovy svatyně – 4:2. Tento náskok už si Jihočeši nenechali vzít. Gólman Panec úspěšně vyřešil tři nebo čtyři ožehavé okamžiky před svou brankou, na druhé straně nestihl domácí obránce Černý zakončit svůj elegantní výpad kolem mantinelu. V posledních desítkách vteřin se hosté přece jen dostali ke hře bez brankáře, ale kýžený nápor si v ní nevytvořili. Naopak pátý táborský gól měl na hokejce Mrkvička, ale tak trochu symbolicky puk do opuštěné děčínské klece nedopravil.

Z táborské šatny

Arpád Györi, asistent trenéra HC Tábor: „Do zápasu jsme dobře vstoupili a poměrně brzy jsme dali dva góly. Bohužel jsme te´d v situaci, kdy nám ani vedení o dvě branky nestačí k tomu, abychom hráli v klidu. Soupeř dost šťastně snížil na 2:1 a z naší strany už to pak zase byla křeč. To samé se v zápase v podstatě ještě jednou opakovalo. Musíme říct, že tenhle zápas byl z naší strany vítězstvím vůle a bojovnosti, což nás spolu s výsledkem těší. Právě to je totiž faktor, od kterého bychom se měli pro další průběh sezony odrazit.“

 

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality