Sobotní utkání ponese charitativní punc, táborský hokej podpoří malého Martínka

13.12.2017 22:47, autor: Pavel Šácha

V sobotu od 18 hodin se na táborském zimním stadionu odehraje utkání mezi domácími Kohouty a Havlíčkovým Brodem. Hokejoví fandové – a vlastně nejen oni – by si ho rozhodně neměli nechat ujít. Hodnotu vlastního druholigového šlágru zvýrazní předvánoční čas, ale především ji nevyčíslitelně převýší silný charitativní příběh, který klub tomuto zápasu po vzoru předchozích let vtiskl.

Sobotní utkání ponese charitativní punc, táborský hokej podpoří malého Martínka


Fanoušci by rozhodně měli zhlédnout už slavnostní zahájení, které se na potemnělé ledové ploše odehraje od 17.55 hodin. Jeho samotný úvod obstarají členky oddílu krasobruslení.

Bez střelecké soutěže, ale s losováním o atraktivní ceny

Vzhledem k nabitému programu zápasu se z časových důvodů neuskuteční tradiční střelecká soutěž, ale fanoušci rozhodně nemusejí smutnit, ba naopak! Hokejový klub si pro ně ve spolupráci se sponzory utkání – společností Mobil Tábor a ZOO Tábor – připravil na poslední domácí utkání roku 2017 velmi atraktivní ceny. Jejich držitelé budou o první přestávce vylosováni z řad fanoušků, kteří si před utkáním zakoupí zpravodaj. A o jaké ceny se bude losovat?

HLAVNÍ CENA:
mobilní telefon Huawei Y6 2017.
DALŠÍ CENY:
dvě vstupenky na šlágr WSM ligy Motor České Budějovice – Energie Karlovy Vary, chytrý náramek Lenovo Band G06, powerbank Celly 2x 2200mAh, čtyři vstupenky do ZOO Tábor.

Charitativní akce

Z ojedinělé akce před šesti lety se stala tradice a táborský hokej znovu vtiskne předvánočnímu zápasu na domácím ledě charitativní punc. Shodou okolností se v něm Kohouti stejně jako před rokem utkají s Havlíčkovým Brodem. Tehdy se táborští příznivci, činovníci i hráči (a s nimi i soupeř z Kotliny) rozhodli podpořit vážně nemocnou Teušku, tentokrát se nechali oslovit příběhem malého Martínka a jeho tety.

Martínkův příběh

V říjnu tohoto roku se stala tragická událost, kdy při autonehodě zemřela starší žena a její dcera. Bohužel na ně ve školce čekal tříletý Martínek, který přišel během jediného okamžiku
o svou maminku a babičku. Nemá bohužel ani tatínka a poslední z jeho rodiny je čtyřiadvacetiletá teta, které byl svěřen do péče. Martínkova teta není ve svém věku zdaleka zabezpečena a každá pomoc jí usnadní starosti s výchovou malého chlapce, který tak může vyrůstat v její milující a starostlivé péči. V podstatě se tím vyhne pobytu v dětském domově, kam by byl s největší pravděpodobností umístěn. V současné době se oběma snaží pomáhat nejbližší kamarádi, přátelé i zástupci obce, kde žijí, a to nejen materiálně, ale především s uspořádáním budoucnosti po tragické události.

Jak bude pomoc pro Martínka vypadat?

Start charitativní akce obstaral nedávný Čertovský rej, který na zimáku už třetím rokem uspořádal Fanshop HC Tábor, Malému Martínkovi bude věnován výtěžek z prodeje speciální edice hrnečků, a novinkou ze strany fanshopu je, že v Martínkův prospěch půjde také 10% částky z prodaného zboží od 22. listopadu do 16. prosince.
 Při zmiňovaném sobotním utkání budou stát u hlavního vstupu hokejisté a činovníci HC Tábor se zapečetěnými pokladničkami, do kterých mohou fanoušci vkládat svůj libovolný finanční příspěvek. Veškerý výtěžek z těchto akcí včetně peněžního příspěvku od hokejistů a klubu bude předán v rámci hokejového utkání o přestávce mezi třetinami.

Přestože je v dnešní době spousty smutných příběhů, letošní volba padla právě na malého Martínka. Věříme, že
s podporou fanoušků se podaří jemu a jeho tetě alespoň částečně usnadnit současnou nelehkou situaci a pomůže
mu odrazit se do zcela jiného života.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality