Soupeři od Labe Kohoutům nesvědčí, po Kolínu si odvezl dva body i Nymburk

21.10.2017 21:47, autor: Pavel Šácha

Táborští hokejoví fandové prožili v sobotu večer malé déja vu. Stejně jako před týdnem zavítal k Jordánu soupeř od řeky Labe a opakoval se rovněž konečný výsledek. Nymburští hráči na táborském ledě napodobili svého kolínského rivala, a také oni si domů odvezli dva body za vítězství 2:3 po prodloužení. A aby toho nebylo málo, další velice nepříjemnou zprávou je pro příznivce Kohoutů odchod elitního útočníka Tomáše Andrese do francouzského Nice.

Soupeři od Labe Kohoutům nesvědčí, po Kolínu si odvezl dva body i Nymburk

HC Tábor - NED Hockey Nymburk

2:3p (1:1, 0:1, 1:0 - 0:1)

Sobota, 21.10.2017 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 6. Andres (Prokeš, Havran), 52. Pechánek (Andres) - 11. Arnošt (Stehlík), 22. Eis (Josefus, Planý), 63. Stehlík.

Rozhodčí: Čáp - Mertl, Šimánek.   Vyloučení: 5:8   Využití: 2:0   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 1:0, 1:2, 2:2 - 2:3   Diváci: 1242

HC TÁBOR: Klestil (D. Novák) - Košař, Havran, K. Černý, Duben, T. Černý, Dvořák, Pípal - Heřman, Prokeš, Andres - Březina, Matušík, Seidl - Blažek, Pechánek, Urbanec.

NED HOCKEY NYMBURK: Formánek (Skuhrovec) - Hierman, Kříž, Hofman, Rittig, Mašek, Parrish - Šťastný, Smejkal, Arnošt, Stehlík, Eis, Kuzďas, Josefus, Král, Planý.


Domácí tým vlétl do utkání jako uragán a během několika minut si vytvořil dostatek šancí na to, aby získal zápas pod kontrolu. K lítosti táborských fandů i samotných hráčů se však ujala jen krásná přesilovková akce ze 6. minuty, kterou po přihrávce Prokeše zakončil do okryté branky loučící se Andres – 1:0. Nápor táborské družiny v dalších minutách přece jen ochabl a v nejméně očekávanou dobu uhodilo na druhé straně ledové plochy. V početní převaze Tábora se narodil rychlý brejk dvou nymburských hráčů a Stehlíkovu přihrávku přetavil exsparťanský mladík Arnošt ve vyrovnávající trefu – 1:1. Po druhé brance střetnutí se hra vyrovnala a Středočeši ukazovali, že jejich předchozí výhry nad Havlíčkovým Brodem a v Moravských Budějovicích nebyly náhodné. Stejně jako nymburský Formánek, tak i domácí Klestil ale všechny nebezpečné situace před svou brankou vyřešil a smírný stav 1:1 si aktéři utkání přenesli do druhé části hry.

Start do druhé třetiny si táborští hokejisté za rámeček nedají. Už po dvaasedmdesáti vteřinách hry nechali ve svém pásmu luxusní manévrovací prostor Eisovi, jenž bravurně zvládl i zakončení a posla nymburský tým do vedení – 1:2. Od tohoto okamžiku dostal zápas zřetelný a v podstatě i trvalý obraz. Táborské mužstvo usilovně, leč místy křečovitě svíralo svého protivníka v kleštích, ale ten díky obětavé obraně i několika výtečným zásahům brankáře Formánka odolával. Z domácí úmorné dřiny navíc tu a tam vyplavaly chyby, na které brejkově založený soupeř číhal. Díky tomu si také on vytvořil několik příležitostí. Tu největší měli v polovině 26. minuty, kdy v oslabení postupovali ve dvou sami na Klestila, ale táborský gólman vytáhl ze svého arzenálu zákrok zápasu. O pár minut později měl na druhé straně blizoučko ke gólu Urbanec, ale už překonanému Formánkovi pomohla levá tyč jeho branky. A protože také na druhé straně zvonila po vydařené střele hostů jen konstrukce branky, zůstal po druhé siréně v platnosti průběžný výsledek 1:2.

V poslední třetině pokračovalo sveřepé, ale nepříliš efektivní obléhání nymburské tvrze. Domácím hokejistům při něm ovšem viditelně chyběla munice a řada střel mířila buď mimo branku, nebo do výstroje bránících protihráčů. Ve 49. minutě mohli hosté táborské bojovníky definitivně odzbrojit, ale v téměř jistém skórování jim zabránila obětavost domácího obránce Dvořáka. Jen o pár desítek vteřin později konečně ukázala hokejová spravedlnost Kohoutům vlídnější tvář. V jejich sedmé přesilové hře si za brankou hostů otevřel kancelář Andres, z ní adresoval skvěle načasovanou přihrávku Pechánkovi a zkušený táborský útočník pohotově procedil puk za Formánkova záda – 2:2. Radost spojená s úlevou dodala táborskému celku čerstvou porci sebevědomí a v následujících minutách se hned několikrát ocitl blízko vítězné brance. Vinou chabé produktivity se jí ale nedočkali a stejně jako před týdnem proti Kolínu dospěl zápas do prodloužení.

Nastavení hry se třemi hráči na obou stranách bývá pro jednoho ze soupeřů vždy kruté a táborskému týmu přineslo zklamání už podruhé v řadě. Rozhodla o tom jeho obrovská chyba při rozehrávce v čase 62:33, po které se řítil Stehlík sám na Klestila a neomylně potvrdil pověst jednoho z nejobávanějších druholigových kanonýrů – 2:3.
V zápasové anketě Srdcař utkání byli vyhodnoceni domácí útočník David Blažek a nymburský gólman Michael Formánek.

Arpád Györi: Naše nepohoda v koncovce se promítla do celého zápasu

HODNOCENÍ TRENÉRA – Arpád Györi, as. trenéra HC Tábor: „Výsledek zápasu nás opravdu hodně mrzí. Chtěli jsme v něm odčinit porážku s Kolínem, ale dopadlo to vlastně úplně stejně. Podstatný vliv na vývoj utkání měl jeho začátek, kdy jsme už v prvních pěti minutách mohli v podstatě utkání rozhodnout. Svoje šance jsme bohužel neproměnili a ta naše nepohoda v koncovce se bohužel promítla do celého zápasu. Soupeř to vycítil a hodně nás zlobil z rychlých protiútoků. Věděli jsme, že má výborné brejkové hráče, a v utkání se to několikrát potvrdilo. Nám chybí větší četnost střelby, což se samozřejmě odráží v produktivitě.“ 


.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality