„Spadl z nás balvan,“ přiznal po Technice Tomáš Matušík. Pochválil celý tým

26.10.2021 14:04, autor: Pavel Šácha

Do šatny extraligového dorosteneckého týmu o víkendu po delší době proudil svěží vítězný vzduch. V nesmírně důležitém střetnutí s Technikou Brno odhodili táborští mladíci zklamání ze smutné koncovky čtvrtečního utkání v Havlíčkově Brodě a uložili na své konto cenné tři body za výhru 4:2.

„Spadl z nás balvan,“ přiznal po Technice Tomáš Matušík. Pochválil celý tým


Ohromnou tíhy související se sobotním duelem i následnou úlevu přiznal i Tomáš Matušík, trenér dorosteneckého výběru.

Vraťme se ještě ve zkratce ke čtvrtečnímu souboji v Havlíčkově Brodě. Kvalitního soupeře jste tam dokázali zahnat do kouta, ale dvoubrankový náskok se nakonec proměnil ve smutek z porážky 3:5. Jak se to seběhlo?
 V Brodě jsme odehráli velice dobrý zápas. Výborně jsme bruslili a domácí s námi měli velké problémy. V okamžiku, kdy jsme se ve třetí třetině dostali do vedení 3:1, tak to vypadalo, jak bychom se zalekli toho, že můžeme vyhrát. Nedovedu si ani pořádně vysvětlit, proč se to stalo. Soupeři jsme v podstatě darovali čtyři góly. Byl to hodně nešťastný zápas, i když Brod má samozřejmě velmi kvalitní mužstvo. My jsme s ním určitě hráli lépe než v tom domácím utkání, ale nedotáhli jsme to. Je to škoda, ještě za stavu 3:3 jsme netrefili prázdnou branku. Říkat, že to pro nás bylo smolné, ale není úplně ono… prostě jsme to pokazili.
Možná o to cennější je, že jste o dva dny později důležitý domácí souboj s Technikou dovedli k potřebnému vítězství. Rodilo se těžce?
 Především musím říct, že z nás spadl obrovský balvan, což bylo znát i po utkání v kabině. Kdybychom ten zápas nevyhráli, už by to pro nás začalo být kritické. V první třetině jsme nehráli vůbec dobře, soupeř byl lepší a v zápase nás v podstatě udržel brankář Tesař. Podle mě to souviselo i s tím, že jsme v pátek špatně trénovali, protože jsme řešili ještě jiné věci. Od druhé třetiny už jsme ale byli zase na výši bruslařsky a Techniku jsme přehrávali. Dali jsme i krásné góly po smysluplných kombinacích a pěkných nahrávkách, na druhé straně jsme inkasovali dvě takové 'šmudly'. Pozitivní je, že i za stavu 2:2 to mužstvo stále věřilo, že to zvládne, což se nakonec i podařilo. Celý tým hrál výborně, a především si zaslouží velký respekt první řada Šindelář, Kofroň, Seidl, která dala tři branky a splnila to, co se od ní čeká.
V tomto týdnu vás čekají dva mimořádně těžké venkovní zápas v Jihlavě a na Spartě. Jak zapadají do vašich plánů?
 Hlavně je škoda, že po těch dvou utkáních máme reprezentační přestávku, což se nám vůbec nehodí do plánů. Jihlavu považuju za nejlepší tým v dorostenecké extralize. Nic není nemožné, ale tam to bude opravdu hodně do kopce. Se Spartou jsme doma sehráli velice dobrý zápas a byl to takový začátek těch našich lepších výkonů, tak uvidíme. Budeme se prát. Snad se také budeme postupně dozdravovat. Teď s Brnem nám chyběli čtyři důležití hráči, což není na naše mužstvo málo. Ti kluci, co za ně naskočili, to ale zvládli úplně báječně a zaslouží si uznání. Po té přestávce k nám přijede Kobra, a to bude další 'srdíčkový' zápas, který samozřejmě budeme chtít vyhrát.              

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Na pomoc po povodních jde z výtěžku 40 000 Kč

    Út 24.09. |

    Sobotní druholigové střetnutí mezi táborským týmem a Baníkem Příbram doprovázela charitativní akce na pomoc lidem postiženým povodněmi. Klub HC Tábor se pod záštitou hejtmana Jihočeského kraje Martina Kuby rozhodl věnovat k výše uvedenému účelu část výtěžku ze vstupného. Z tohoto počinu nakonec vzešla částka 40 000 Kč. Už před utkáním se navíc k táborskému klubu připojila i společnost Silon Sezimovo Ústí, díky čemuž se celková částka ještě znásobí. O tom, kam tyto finanční prostředky poputují, společně rozhodnou klub HC Tábor s jihočeským hejtmanem Martinem Kubou.             

  • Oliver Šatný v dresu Motoru

    St 11.09. |

    Ve čtvrtečním přípravném utkání mezi Motorem České Budějovice a Škodou Plzeň bude plnit roli dvojky domácího extraligového týmu táborský brankář Oliver Šatný. Zápas se hraje od 17.30 hodin na zimním stadionu v Soběslavi, kde mladý gólman vyrůstal.  

  • Nové cesty bývalých kohoutů

    Út 10.09. |

    V minulých týdnech byly odtajněny osudy několika hráčů, kteří v minulém druholigovém ročníku oblékali dres HC Tábor. Třiatřicetiletý obránce Miloslav Jáchym si ve středu odbyl premiéru v barvách BK Havlíčkův Brod. O tři roky starší univerzální bojovník Petr Zíb vsadil na trenérskou dráhu v nynějším bydlišti v Praze a na Kobře povede žákovské výběry 7. a 5. třídy. Své obrovské hráčské zkušenosti se chystá promítnout do trenérské branže Rudolf Huna. Čtyřiačtyřicetiletý veleúspěšný slovenský internacionál zvažoval i pokračování hráčské kariéry, přednedávnem ho však v jeho domovině představil jako nového hlavního kouče třetiligový Dolný Kubín. Přejeme jim hodně úspěchů na všech frontách!

  • Hokej.cz o druhé ledové ploše v Táboře

    Po 19.08. |

    Výstavbě druhé ledové plochy v Táboře, která by mohla začít už v říjnu, se věnoval i web Hokej.cz. V článku shrnul základní informace týkající se tohoto tématu.   

    Více...
  • A-tým je znovu pohromadě

    Po 29.07. |

    Druholigoví hokejisté Tábora se v pondělí sešli k první tréninkové jednotce po třítýdenním prázdninovém odpočinku. První tři dny tohoto týdne se ještě budou připravovat na suchu, ve čtvrtek 1. srpna je čeká první trénink na ledě, a to v azylu milevského zimního stadionu. Tamtéž se vydají i v pátek, od pondělí 5. srpna budou brázdit kluziště soběslavského zimního stadionu. 

Starší aktuality