Startujeme! K Jordánu ve středu dorazí první druholigový soupeř: David Servis

11.09.2018 12:28, autor: Pavel Šácha

Ve středu o šesté hodině večerní se v Táboře rozhrne opona nového ročníku druhé hokejové ligy. Domácí tým si to na úvod sezony rozdá o mistrovské body s David Servisem České Budějovice.

Startujeme! K Jordánu ve středu dorazí první druholigový soupeř: David Servis


Vizitka soupeře

Hosté pod vedením trenérského tria Milan Kupka, Jiří Fedur a Tomáš Vak vyrukují do nového ročníku s podstatně smělejšími plány než v předchozích dvou ligových sezonách. Už v té minulé se ale dokázali prodrat do vyřazovací části a pozdějšímu účastníkovi baráže o WSM ligu z Havlíčkova Brodu rozhodně nedali nic zadarmo, byť mu nakonec v osmifinálové sérii podlehli 0:3 na zápasy.

 Před novou sezonou prošel kádr servismanů změnami a některé z nich se týkají klíčových pozic v mužstvu. Na jedné straně ho opustil jeden ze členů mimořádně úderné elitní formace Jakub Marek, tuto mezeru ovšem zacelil Jakub Šuhaj, písecký hráč, který trávil minulý druholigový ročník v Havlíčkově Brodě. Bezesporu nejvýraznější posilou českobudějovické družiny je ovšem velezkušený centr Tomáš Vak, který se chopí role lídra týmu nejen jako hráč, ale také coby asistent trenéra. Když se k tomu připočte i zřetelná přízeň prvoligového Motoru a s ní související možná pomoc, má tento soubor zaděláno na velmi kvalitní složení.  

Mimořádně zajímavá rošáda se udála na brankářském postu. Ocelovým článkem sestavy David Servisu byl v minulé sezoně Milan Dudáček, který se ovšem po jejím skončení přestěhoval právě do služeb HC Tábor. Místo jedničky ovšem u týmu z Pouzar centra dlouho volné nezůstalo. Novou výzvu v těsné blízkosti svého bydliště vyslyšel Tomáš Klestil, několikaletá opora táborských kohoutů, která původně zvažovala konec aktivní činnosti. Středeční souboj tak může být právě pro tyto dva muže velice pikantní záležitostí.

 Hokejisté z Českých Budějovic odehráli v přípravě sedm zápasů. Po dvou výhrách si připsali v zápasech s juniorkou Motoru (5:3, 6:1) a se Strakonicemi (6:3, 9:3), naproti tomu Písku dvakrát podlehli (3:5, 2:4) a další porážku si zapsali do statistik v atraktivním duelu se silným Irtyšem Pavlodar (1:5).

Z táborské šatny

Také táborské mužstvo ukončilo uplynulý druholigový ročník po třech porážkách v osmifinálové sérii s Moravskými Budějovicemi. Odrazila se v tom mimořádná obměna kádru, který rok předtím opustilo třináct hráčů základní sestavy.

Na prahu letošní sezony nedorazili do týmu avizovaní zkušenější navrátilci, ale o slovo se v několika případech slibně přihlásili další mladíci. Nový hlavní kouč Arpád Györi i jeho asistenti Miloslav Čech a Zdeněk Šťastný se tak vydávají na přece jen delší pouť při práci s týmem, než jakou by vyžadoval zkušený a konsolidovaný kádr.

Podklady pro ni jim poskytlo devět přípravných utkání s bilancí tří výher (z toho jedna v prodloužení) a šesti porážek (dvě v prodloužení, resp. po nájezdech). Tyto duely odkryly celou řadu nedostatků, na jejichž odstranění nemají Táborští příliš času, ale zároveň s nimi také potěšitelná pozitiva. Právě od nich se chce celek od Jordánu do sezony odrazit.

Jisté je, že do sestavy pro zahajovací středeční duel nemohou trenéři využít hned několik hráčů. V obranných řadách bude chybět hříšník Martin Havran, jenž si odpykává třízápasový distanc za zkrat v Moravských Budějovicích, a také Marcel Dvořák, který ještě není po zranění stoprocentně fit. Ofenziva musí oželet dravost Dominika Točíka, který musí plnit pracovní povinnosti, tréninkové manko na ledě pak musí dohnat Patrik Zayml. Na marodce zůstává mladík Radim Škrdleta, kterého vzápětí po vyléčení boreliózy vyřadilo ze hry zranění.

Ti, kteří nastoupí, jsou ale připraveni vsadit do hry maximální nasazení a porvat se s českobudějovickým rivalem o první tříbodovou porci. Zároveň věří, že je ani v této sezoně nenechají věrní fandové táborského hokeje na holičkách. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality