Super! Kohouti položili Příbram na lopatky šesti vstřelenými góly, sami neinkasovali

24.11.2021 17:18, autor: Pavel Šácha

Táborští hokejisté udělali ve středu svým fanouškům ohromnou radost. V utkání dvou čelních týmů tabulky přehráli Příbram přesvědčivým rozdílem 6:0 a v pořadí druholigové skupiny Jih jí unikly už na sedm bodů. Cestu k vítězství otevřel kohoutům svou premiérovou sezonní trefou univerzál Petr Zíb, z první vychytané nuly se radoval Kristián Kolář.

Super! Kohouti položili Příbram na lopatky šesti vstřelenými góly, sami neinkasovali

HC Tábor - HC Baník Příbram

6:0 (1:0, 2:0, 3:0)

Středa, 24.11.2021 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 12. Zíb (Radoš Zayml), 26. Hasman (Radoš), 27. Šulek (Matušík, Havelka), 47. Dančišin (Kříž, Havelka), 54. Dančišin (Endál, Hasman), 55. Prášek (Hubata, Zayml)

Rozhodčí: Maršálek - Kubíček, Roupec.   Vyloučení: 6:4   Využití: 1:0   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 33:39   Diváci: 934

HC TÁBOR: Kolář (Dvořák) - Kříž, Hajič, Černý, Havelka, Pařízek, Radoš, Hubata, Čížek - Zíb, Zayml, Prášek - Šulek, Matušík, Seidl - Hasman, Dančišin, Endál - CHocholoušek.

HC BANÍK PŘÍBRAM: Šorf (Jiroušek) - Sańa, Hlaváček, Jelínek, Malý, Havlín, Kutlák, Zdeněk - Tlačil, Chlouba, Furch, Seniov, Rohlík, Kolouch, Pinkas, Josefus, Panna, Káník, Gengel, Bečvář.


Začátek střetnutí si vzali pevně pod svůj patronát hokejisté z Příbrami. Na táborských hokejkách se usídlila nepochopitelná obrovská nervozita, ze které pramenilo hodně zkažených přihrávek a odskočených kotoučů. Umocnilo to i brzké vyloučení Seidla, které však hosté nepotrestali. Táborské mužstvo se dostalo do hry až s příchodem druhé desetiminutovky. Dosud odpočívající brankář Šorf měl první výraznou práci v úvodní přesilovce kohoutů, kterou ještě se svými spoluhráči ustál. Na konci 12. minuty už ale příbramský gólman jen smutně zavrtěl hlavou po parádní střele Zíba pod vyrážečku – 1:0. O minutu později si vysloužil ovace domácí brankář Kolář, jenž ukázkovým semaforem zastavil šanci Káníka. Ve zbytku první části se ocitli blíže gólové radosti. Nejprve vychytal Dančišina po pohotové souhře Havelky Šorf a v předposlední minutě při oslabení svého týmu trefil Hasman spojnici příbramské klece.

V úvodu druhé části dali domácí hráči zapomenout na vstup do předchozího dějství a zahájili ji velmi svědomitě. Z aktivní hry brzy vybrousili krásné gólové diamanty. Na konci 24. minuty ještě Seidl po Havelkově přihrávce Šorfa nepřekonal, ale už o necelé dvě minuty později se snesla do pravého horního rohu příbramské branky povedená střela Hasmana a bylo to 2:0. Potlesk více než devíti stovek diváků ještě ani nedozněl, a Táborští si pro ně přichystali další hokejovou lahůdku. Havelka vysunul na zteč Matušíka, jenž se v útočném pásmu perfektně uvolnil a namísto očekávané střely vyzval ke skórování u tyče hlídkujícího Šulka3:0. Střídačka hostů na tento okamžik zareagovala oddechovým časem a trenér Tlačil měl svým svěřencům rozhodně co povědět. Herně vyrovnanou druhou polovinu třetiny rozkouskovala čtyři vyloučení. Hned třikrát se ocitli v oslabení Jihočeši a jejich soupeři se naskytla slibná možnost vrátit se do utkání, domácí defenzíva v čele s výtečně chytajícím Kolářem však fungovala velmi spolehlivě. A protože ani táborský celek ve své početní výhodě neobstál, zůstalo průběžné skóre v nezměněné podobě.

Jiné už to bylo v nástupu do závěrečné dvacetiminutovky. Po vyrovnané pětiminutovce poslední třetiny fauloval příbramský Kolouch štírka Dančišina, a tentokrát už domácí tým přesilovou hrou nepohrdl. Křížovu střelu od modré čáry pohotově tečoval mimo dosah Šorfových končetin Dančišin4:0. V tu chvíli bylo jasné, že už se táborský celek o body připravit nenechá. Středočeši sice odpověděli na čtvrtou pohromu zvýšenou aktivitou a následně i velkou šancí Tlačila, ale brankář Kolář pro ně představoval nepřekonatelnou překážku. A přestože až do konce utkání sympaticky usilovali o překonání táborského gólmana, poslední dvě branky padly na opačné straně kluziště. V polovině 54. minuty zužitkoval Endálovu přihrávku zpoza branky Dančišin a jen o dvaačtyřicet vteřin později předvedl exkluzivní akci Prášek, který obkroužil soupeřovu branku a nechytatelně zavěsil puk pod horní tyč – 6:0. Nutno dodat, že už předtím tleskali diváci fair play gestu hostujícího beka Jelínka, jenž odvolal faul na svoji osobu. V závěru střetnutí si ještě oba soupeři vytvořili několik slibných příležitostí ke skórování, ale brankáři Kolář se Šorfem byli proti a konečný výsledek už žádné další proměny nedoznal.

ARPÁD GYÖRI, trenér týmu HC Tábor:

„Na začátku jsme byli hodně nervózní a nedokážu si vysvětlit, proč tomu tak bylo. Důležité je, že jsme to i přes nápor soupeře udrželi na 0:0. Pak jsme dali první gól a po něm už to z nás trošku spadlo. Klíčový pro vývoj utkání byl náš nástup do druhé třetiny, kdy jsme odskočili na tři góly. Od té doby už jsme byli aktivnější, a i když soupeř stále hrozil, tak jsme si šli za vítězstvím. Myslím si, že jsme vyhráli zaslouženě, i když pro Příbram je ten výsledek asi trochu krutý. V důležitých pasážích zápasu nás podržel Kristián Kolář, který chytal velmi dobře. Jsme rádi, že se nám podařilo těžké utkání takhle zvládnout a získat tři body."

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality