Táborské mužstvo si ve Slaném dokráčelo pro příjemné vítězství, oslabený sok nemėl nárok

22.01.2022 11:14, autor: Pavel Šácha

Táborští hokejisté zvládli sobotní duel ve Slaném přesně tak, jak si předsevzali, a obohatili své druholigové konto o potřebné tři body. Nad početné oslabeným soupeřem z Řisut tentokrát zvítězili v pohodovém rytmu vysoko 9:1. Hattrickem se prezentoval kapitán Radek Seidl.

Táborské mužstvo si ve Slaném dokráčelo pro příjemné vítězství, oslabený sok nemėl nárok

HC Řisuty - HC Tábor

1:9 (1:4, 0:2, 0:3)

Sobota, 22.1.2022 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 16. Janeček (Kučera, Náprstek) - 2. Seidl (Šulek, Černý), 4. Seidl (Bárta, Šulek), 14. Prášek (Dančišin, Hubata), 18. Havelka (Kříž, Bárta), 35. Seidl (Černý, Šulek), 38. Havelka (Šulek, Seidl), 47. Endál (Hubata), 50. Prášek (Havelka, Černý), 56. Kříž (Hasman, Dančišin)

Rozhodčí: Pastier - Kettner, Schopf.   Vyloučení: 4:3   Využití: 0:1   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 0:3, 1:3, 1:9   Střely: 10:52   Diváci: 85

HC ŘISUTY: Stahl (Pánek) - Řepka, Malovický, Zich, Matula - Výrut, Sýkora, Petráš, Kučera, Janeček, Náprstek, Čermák, Pokorný

HC TÁBOR: Dvořák (Kolář) - Kříž, Hubata, Černý, Havelka, Pařízek, Radoš - Hasman, Dančišin, Endál - Seidl, Bárta, Šulek - Zíb, Zayml, Prášek - Chocholoušek.

Domácí celek čelil očekávanému útoku lídra tabulky jen se čtrnácti hráči včetně dvou brankářů. A protože hosté vstoupili do utkání s viditelným ofenzivním apetitem, brzy bylo zřejmé, že je tentokrát mnohdy nepříjemný soupeř trápit nebude. Už v úvodních čtyřech minutách položily pevný základ pozdější výhře dva zásahy táborského kapitána Seidla, a to ještě jeho spoluhráč Šulek hned v úvodu orazítkoval tyč - 0:2. O obrazu hry v první periodě nejlépe svědčí výčet střel směřujících na branku. Domácí gólman Stahl čelil 22 projektilům kohoutů, zatímco jeho protějšek Dvořák neměl jediný zákrok a poručil si do své láhve horký čaj. Paradoxně jediný pokus směřující na jeho klec skončil gólem, kterým Janeček z ideální pozice reagoval na předchozí trefu Práška a snížil na 1:3. Poslední slovo úvodní části si vzal Havelka, který v přesilovce potrestal faul na vlastní osobu – 1:4.

V prostředním dějství pokračoval trvalý tlak táborské družiny, který však alespoň na chvíli zmírnila vyloučení Dančišina a brankáře Dvořáka. Hostujícímu brankáři díky tomu ve druhé třetině přibyla práce a do své torby uložil hned sedm zásahů. Oběma oslabením se Jihočeši ubránili a ve druhé polovině střetnutí dovršili půltucet přesných zásahů. V polovině 35. minuty dovršil Seidl dorážkou Černého střely svůj hattrick a o tři minuty později zapadl za Stahla svižný pokus obránce Havelky1:6.

Závěrečná dvacetiminutovka postavila před hrstku diváků, z nichž většina vyznávala táborské hokejové barvy, jedinou tajenku: jak vysokou výhru si kohouti domů k Jordánu odvezou. Konečný stav se nakonec zastavil na čísle 9. Ve 47. minutě zužitkoval pěknou přihrávku Hubaty doposud dřímající střelec Endál, na konci 50. minuty se prezentoval úspěšnou tečí Havelkovy střely Prášek a v 56. minutě zapečetil výsledek obránce Kříž, kterého krásně vyzval ke skórování Hasman – 1:9.  

ARPÁD GYÖRI, trenér A-týmu HC Tábor:

„Takovéto zápasy bývají vždycky trochu specifické, ale pro nás to byly v podstatě povinné tři body. Základem k našemu vítězství byla první třetina, kdy jsme soupeři brzy odskočili. To pak určilo další průběh utkání, které jsme měli pevně pod kontrolou. Jen ve druhé třetině jsme v určitých pasážích až příliš otevřeli hru a byly z toho i nějaké šance pro soupeře, ale v poslední části už to zase bylo jednostranné. Konečný výsledek odpovídá průběhu zápasu.“

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality