Táborské mužstvo u Labe šedivá mračna nerozehnalo, padlo už popáté v řadě

13.01.2018 01:28, autor: Pavel Šácha

Hokejisté Tábora zůstávají nadále spoutáni pevnou šňůrou neúspěšných druholigových vystoupení. Bez očekávaných noviců v sestavě utrpěli v sobotu na nymburském ledě už pátou porážku v řadě. Od 13. minuty navíc v sestavě Kohoutů chyběl zraněný kapitán Jakub Matušík.

Táborské mužstvo u Labe šedivá mračna nerozehnalo, padlo už popáté v řadě

NED Hockey Nymburk - HC Tábor

3:1 (3:0, 0:0, 0:1)

Sobota, 13.1.2018 17:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 6. Kolouch (Kedršt, Štěpánek), 11. Knesl (Bičiště, Josefus), 13. Kedršt (Kolouch) - 58. Blažek (Černý, Heřman).

Rozhodčí: Velčovský - Sv. Marek, P. Marek.   Vyloučení: 5:5   Využití: 1:0   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 35:28   Diváci: 216

NED HOCKEY NYMBURK: Krofta (Formánek) - Kříž, Hejda, Knesl, Loučka, Rittig, Hierman, Mašek - Smejkal, Arnošt, Stehlík, Josefus, Bičiště, Eis, Kolouch, Kedršt, Štěpánek.

HC TÁBOR: Klestil (D. Novák) - Tesař, Havran, K. Černý, Raiterman, Dvořák, do 13. T. Černý - Blažek, Matušík (13. T. Černý), Heřman - Březina, Pechánek, Seidl - Škrdleta, Kadilák, Syrovátka.

 

Oproti původnímu plánu se táborské mužstvo vypravilo do Nymburka bez avizovaného českobudějovického trojlístku Ondřej Šulek, Jakub Doktor a Ondřej Kachyňa, jehož účast padla v den utkání.

 Další nepříjemnost postihla celek od Jordánu zhruba po dvanácti minutách zápasu – nepotrestaný zákrok Středočechů za jejich brankou odnesl zraněním kapitán Jakub Matušík a zbytku utkání už jen smutně přihlížel v civilu. V tu chvíli už ale Kohouti navzdory své aktivní hře a střelecké převaze prohrávali 0:2. Na konci 6. minuty ztrestal jejich hrubku před vlastní brankou Kolouch a v polovině 11. minuty se v přesilové hře prosadil obránce Knesl – 2:0. O dvě a půl minuty později znehodnotila snahu hostů další individuální chyba v obranném pásmu, ze které tentokrát těžil Kedršt a zvýšil už na 3:0. Nymburského gólmana Kroftu během úvodní části nejvíce vystrašili již zmiňovaný Matušík, a také Pechánek, ale domácí konto zůstalo bez poskvrnky.

 V prostřední periodě se před týmem z jihu Čech otevřela poměrně solidní šance k tomu, aby se vrátil do hry o příznivý výsledek. Jeho hráči si na nymburském protivníkovi vynutili čtyři vyloučení a vedle dvou standardních přesilovek si dokonce zahráli více než minutu a půl v pěti proti třem. Zmiňovanými událostmi pozměněné pětice si ovšem potřebný tlak, natož pak ryzí tutovky nevytvořily. A protože ani Klestil žádný z pokusů Polabanu za svá záda nepustil, zůstalo skóre z první části hry beze změny.

 Úvod závěrečné dvacetiminutovky měli ve své režii hokejisté od Labe. Už ve 43. minutě se také před nimi otevřela dvojnásobná početní výhoda, ale hrdinou téměř dvouminutového obležení se stal Klestil, jenž proti domácím vytáhl několik fantastických zákroků. Také v dalších minutách byla táborský brankář zaměstnanějším z obou maskovaných mužů, přesto mohli hosté utkání zdramatizovat. Ve 46. minutě prolétl až před Kroftu Březina, ale povedenou akci včetně zakončení do zcela odkryté části branky mu zhatil neodpískaný nedovolený zákrok domácího obránce. Velmi pracovitý, leč dlouhodobě neefektivní tým z Tábora se nakonec svého gólového okamžiku přece jen dočkal, to když se na brankovišti prosadil důrazný Blažek – 3:1. Na obrat vedoucí k bodovému zisku už ale bylo příliš pozdě. V čase 58:11 sice sáhli modro-bílí ke hře bez brankáře, avšak slabounce doutnající plamínek svých nadějí už rozfoukat nedokázali.

Slovo trenéra

Arpád Györi, asistent trenéra HC Tábor: „Vstup do zápasu se nám nepovedl. Přestože jsme byli v první třetině střelecky aktivnější, hrubé individuální chyby a po nich inkasované tři góly prakticky rozhodly o celém utkání. Ve druhé části jsme se mohli vrátit do hry, měli jsme tam i přesilovku pět na tři, ale chyběla nám podstatně vyšší četnost střelby. Gól na 3:1, kterým bychom ještě mohli soupeři situaci zkomplikovat, bohužel přišel pozdě. Mužstvo utkání odmakalo, ale momentálně nám chybí střelecká pohoda a srážejí nás naprosto zbytečné hrubky. Citelná byla ztráta Jakub Matušíka už v první třetině, navíc i někteří další dohrávali zápas se sebezapřením.“

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality