Táborský tým bude v sobotu obhajovat sezónní neporazitelnost proti nebezpečným Plamenům od Sázavy

02.10.2015 02:12, autor: Pavel Šácha

Po úspěšné sváteční misi na severu Čech se druholigoví táborští hokejisté znovu vracejí na domácím led. V šestém pokračování soutěže přivítají v sobotu od 18 hodin mužstvo ze Žďáru nad Sázavou.

Táborský tým bude v sobotu obhajovat sezónní neporazitelnost proti nebezpečným Plamenům od Sázavy

HC Tábor - Žďár nad Sázavou

6:2 (1:1, 3:0, 2:1)

Sobota, 3.10.2015 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 19. Hlaveš (Vaniš, Heršálek), 24. Severa (Boháč, Vaniš), 25. Matušík (Seidl, Hlaveš), 40. Matušík (Seidl), 52. Matušík (Kanov, Heršálek), 56. Vaniš (Severa, Blažek) - 15. Kaňka (Štěpánek), 50. Krupka (Procházka, Staněk).

Rozhodčí: Vokřál - Ondřej, Horažďovský.   Vyloučení: 9:9 - navíc Černý (Tábor) do konce utkání.   Využití: 1:1   Góly v oslabení: 1:1   Průběžné skóre: 0:1, 4:1, 4:2, 6:2   Střely: 29:25   Diváci: 1124

HC TÁBOR: Novák (Petřík) - Semrád, Havran, Dvořák, Kanov, Heršálek, Hlaveš, Černý - Kellner, Mrkvička, Polodna - Březina, Matušík, Seidl - Severa, Boháč, Vaniš - od 21. navíc Blažek.

ŽĎÁR NAD SÁZAVOU: Blažíček (41. Sláma) - Procházka, Staněk, Pleva, L. Střecha, Smejkal, M. Vítek - Štěpánek, Kaňka, Bureš, Gregor, Kunstmüller, Krupka, T. Střecha, D. Vítek, Hron, Pazourek.

 

Vzpomínka na poslední play-off

 Vzájemné střety obou soupeřů získaly nesmírně zajímavý rozměr v posledním play-off. Kohouti se na jaře potkali se žďárskými Plameny ve čtvrtfinále a byly to bitvy jako řemen. Nakonec hladký postup táborského týmu ve třech utkáních rozhodně nekorespondoval s děním na ledě, kde se žďárský celek představil ve vynikajícím světle a favorita v každém ze zápasů ohromně potrápil. Své kvality ostatně naznačil už v předchozí osmifinálové sérii, když vypráskal silné Řisuty 3:0 na zápasy po výsledcích 7:2, 3:0 a 7:0.

Omlazený, ale stále silný Žďár

 Do nového ročníku vstoupila družina ze žďárských Bouchalek s omlazeným týmem, jeho proměna se ovšem nezdá být až tak bolestná, jak se jevilo v přípravě. Útočné řady opustili zkušený exreprezentant Aleš Padělek a kapitán Jiří Plachý, na druhé straně ovšem zůstaly další velké opory loňského kádru jako Michal Kaňka, Petr Štěpánek, Lukáš Kunstmüller nebo Lukáš Krupka.

 Obrana Plamenů se musí obejít bez úctyhodných 36 kanadských bodů Petra Beneše, který už válí za Vrchlabí a nastoupil za něj i v pondělí proti Táboru. Adekvátní náhradou za něj by se měl stát Adam Rašner, jenž v minulých letech táhl Pelhřimov a posbíral i zahraniční zkušenosti. Několik zápasů ostatně odehrál i za HC Tábor v závěru jeho posledního prvoligového působení. V obou liniích žďárské party se nově hlásí o slovo několik ambiciózních mladíků a jejich elán i motivace mohou být pro budoucí soupeře hodně nepříjemnou záležitostí.

 V brance si sobotní soupeř Kohoutů hodně sliboval od příchodu exlibereckého Robina Blažíčka, ten však chytal jen šestatřicet minut prvního utkání proti Klatovům a od té doby kryje záda stálici Jiřímu Slámovi.

Dosavadní účinkování Plamenů

 Po pěti odehraných kolech sídlí svěřenci kouče Martina Sobotky na 7. místě tabulky s devíti získanými body. Aktuální sezonu otevřeli domácí porážkou od Klatov (4:5), vzápětí si ale přivezli výhru 3:2 z Trutnova a navázali na ni vítězstvím 6:3 nad Bílinou. Poslední dva zápasy borců v červeno-bílých dresech rozhodovalo až prodloužení. V Děčíně úspěšní nebyli a vezli si domů jen bod za porážku 2:3, naopak pondělní nastavení zápasu s Nymburkem rozhodli už po několika vteřinách ve svůj prospěch.

Z domácí šatny 

Táborské mužstvo zatím prožívá parádní vstup do sezony a mrzet ho může v podstatě jen ztráta bodu v domácím zápase proti Řisutům. Plný zisk z ostatních čtyř utkání ovšem usadil Jihočechy na druhé příčce za doposud suverénním Kolínem a dodává jim dostatek klidu pro nejbližší druholigové boje.
 Současné postavení může na druhé straně svádět k sebeuspokojení, to však trenér Tomáš Matušík se svými asistenty do táborské kabiny odmítá vpustit. „Nesmíme slevit v tréninku ani o milimetr a jít do každého dalšího zápasu s maximálním úsilím a odpovědností,“ burcuje lodivod Kohoutů své hráče.

 V sestavě pro sobotní duel zřejmě opět dojde k určitým úpravám, které si vynutilo například pondělní zranění kolena u mladého útočníka Patrika Zaymla. Jeho místo by měl zaujmout zkušený Jan Boháč. Nejasnosti provází vinou zdravotních potíží některých hráčů i skladbu obranné řady Kohoutů. Ani jakákoliv rošáda se ovšem nemůže promítnou do plánu, který si hokejisté Tábora do sobotního střetnutí ponesou: zaznamenat další tříbodový zisk a prodloužit svou neporazitelnost o šestou sezónní položku. Jejich dosavadní úspěchy by měli být pro domácí fanoušky hokeje výrazným lákadlem k návštěvě zimního stadionu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality