Táborský tým ozdobil úvodní zápasovou prověrku proti Kolínu vítězstvím

15.08.2017 21:52, autor: Pavel Šácha

Hokejisté táborského HC mají zdárně za sebou premiérové zápasové vystoupení v nové sezoně. V oboustranně užitečné herní prověrce si na domácím ledě poradili s mužstvem Kolína.

Táborský tým ozdobil úvodní zápasovou prověrku proti Kolínu vítězstvím

HC Tábor - SC Kolín

5:1 (1:0, 3:1, 1:0)

Úterý, 15.8.2017 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 14. Matušík (Březina, Raiterman), 21. Březina (Heřman, Pípal), 36. Heřman (Kadilák), 37. Pechánek (Škrdleta, Košař), 46. Seidl (Tesař, Matušík). - 32. Kysela

Rozhodčí: Urban - Deim, Kubíček.   Vyloučení: 6:7 - navíc Paramonov (Kolín) 5+OK.   Využití: 1:0   Góly v oslabení: 1:1   Průběžné skóre: 2:0, 2:1, 5:1   Střely: 34:18   Diváci: 350

HC TÁBOR: Klestil (M. Novák) - Tesař, Pípal, Raiterman, Hlaveš, Košař, Duben, Bouška - Blažek, Kadilák, Heřman - Březina, Matušík, Seidl - Fencl, Pechánek, Škrdleta.

SC KOLÍN: Liulchuk (31. Hermann) - Skokan, Barták, Havelka, Tvrdík, Sladký, Procházka - Kysela, Pilný, Černý, Paramonov, Prokop, Kedršt, Netušil, Veselý, Hyšpler, Kozák.


Hostující kouč Petr Martínek nechal doma u Labe řadu stálých opor týmu a svůj výběr poskládal vesměs hráčů, kteří se ucházejí o místo v druholigovém kádru. Také domácí triumvirát Tomáš Matušík – Arpád Györi – Zdeněk Šťastný byl zvědavý na výkony řady mladíků, kteří bojují pro změnu o táborský dres.

 Zahajovací třetina celé sezony nabídla podle očekávání živelný, leč nepříliš urovnaný hokej. Domácí hráči byli od začátku aktivnější ve střelbě a nakonec svou snahu přetavili v jednobrankový náskok, který si odnášeli do šaten. Ve 14. minutě nezkrotil ukrajinský testovaný gólman Liuchuk střelu obránce Raitermana a důraz Březiny a skórujícího Matušíka slavil úspěch – 1:0.

 Druhé dějství začalo pro táborský celek znamenitě. Jen pár vteřin po nevyužité přesilovce našel novic Heřman ideálně hůl Březiny, a ten už si se zakončením věděl rady – 2:0. Další změny doznalo skóre až v době, kdy se utkání zlomilo do své druhé poloviny. Tentokrát se o ni postarali Středočeši, navíc při vlastním oslabení. Nešťastný odraz od nerovného mantinelu zmrazil útočící táborskou pětici, do úniku po něm pláchl Kysela a přesně mířenou střelou překonal strážce táborské klece Klestila - 2:1. O čtyři minuty později se vrátilo veselí na táborskou střídačku, to když Kadilák narýsoval křížnou přihrávku na hokejku Heřmana, a ten bravurně zvedl kotouč mimo dosah vystřídavšího brankáře Hermanna – 3:1. Kolínský gólman si smutnou chvilku jen o minutu později zopakoval – po vyhrané buly v útočném pásmu nasměroval obránce Košař puk na branku hostů, kde svědomitě operovali Škrdleta s Pechánkem  a druhý jmenovaný zvýšil už na 4:1. V samém závěru třetiny se museli Kohouti minutu a půl bránit ve třech, ale těžké chvíle přestáli bez úhony.

 V poslední dvacetiminutovce stihl táborský soubor připravit solidní návštěvě v ochozech ještě jednu brankovou odměnu. Po pěti minutách hry vyrazil v oslabení na zteč Matušík, počkal s přihrávkou na najetého obránce Tesaře a po střele mladičkého obránce se z dorážky prosadil Seidl – 5:1. A protože velmi pozorný Klestil ani jeho protějšek Hermann už ve zbylých patnácti minutách neinkasovali, vešel v platnost výsledek 5:1. Pro domácí není klíčovou položkou, ale rozhodně představuje milé povzbuzení do další tréninkové dřiny.    

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality