Táborský tým se z vyrovnané bitvy na ledě Příbrami vrátil s nepořízenou

13.02.2020 01:18, autor: Pavel Šácha

Ve středu se táborští hokejisté představili v Příbrami a teprve podruhé z posledních deseti utkání opouštěli led se sklopenými hlavami. Prohra to byla hned z několika důvodů bolestná. Nejenže se narodila v přímém souboji o druhou příčku, ale vzešla z minimálně vyrovnané hokejové bitvy. Její zárodek navíc obstaraly dva slepené góly domácího týmu v závěru druhé části, kdy si kohouti vypracovali mocný tlak. Namísto ve vzduchu visící rozdílové branky je ale zabrzdil sporný verdikt rozhodčího, a právě po něm získali Středočeši klíčový dvoubrankový náskok.

Táborský tým se z vyrovnané bitvy na ledě Příbrami vrátil s nepořízenou

HC Baník Příbram - HC Tábor

3:2 (1:0, 2:1, 0:1)

Středa, 12.2.2020 18:30 - Muži

 

Branky a nahrávky: 13. Tlačil, 38. Brzák (Straka, Kolouch), 38. Rohlík (Gengel, Šinágl) - 34. Prášek (Březina, Zayml), 57. Blažek (Zayml, Hajič).

Rozhodčí: Velčovský - Žídek, Maňák.   Vyloučení: 6:7   Využití: 1:0   Góly v oslabení: 1:0   Průběžné skóre: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2   Střely: 21:23   Diváci: 420

HC BANÍK PŘÍBRAM: Čech (Mičán) - Saňa, Hlaváček, Kutlák, J. Rittig, Straka, Mašek, Grubner - Rohlík, Šinágl, Gengel, Josefus, Tlačil, Panna, Čurda, Brzák, Kolouch, Sirotek, Kraus, Kolda.

HC TÁBOR: Šorf (M. Novák) - Havran, Hajič, Černý, Havelka, Skočovský, Radoš, Beran - Blažek, Bárta, Dančišin - Seidl, Matušík, Heřman - Prášek, Zayml, Březina - Šulek, Kadilák, Pejchal.

V úvodu oboustranně dynamické hokejové partie se táborské mužstvo prezentovalo sympatickou aktivitou a připsalo si i první výraznější šance zápasu. Na konci 5. minuty vytěsnil Pejchalovu střelu z hranice kruhu domácí gólman Čech. O necelé čtyři minuty později se po přihrávce Práška ocitl tváří v tvář příbramskému brankáři Zayml, ale při blafáku nezkrotil neposedný kotouč. V úvodu 10. minuty si hostující Blažek vynutil faul na Kolouchovi a kohouti se chystali udeřit v přesilové hře, nakonec ale prožívali zcela opačné pocity. Na konci jejich početní výhody pokazil gólman Šorf rozehrávku za vlastní brankou, puku se zmocnil napadající Tlačil a včas stihl zasunout puk do odkryté táborské klece – 1:0. Nešťastný okamžik srazil hru hostů do průměru. V následujících minutách sehráli další zcela nevýraznou přesilovku a v závěru třetiny sami dvakrát faulovali, ani Středočeši si ovšem v početní převaze žádnou výraznou příležitost nevytvořili.

Prostřední dějství rozehráli Táborští velice slibně. Už po třech minutách hry dostala obranu Příbrami do úzkých trojice Prášek, Zayml, Březina a prvně jmenovaný forvard pohotově přetavil její nápor ve vyrovnávající trefu – 1:1. Další průběh druhé části servíroval fanouškům obou mužstev svižný hokej, kterému však dlouho chyběla významnější porce vyložených šancí. Domácí celek při svých výpadech narážel na pozornou táborskou obranu, ofenzivní snahu hostů zase často hatila viditelná nejistota na hokejkách pramenící z předchozí jedenáctidenní zápasové odmlky. Až závěr třetiny (po jedné nevyužité přesilovce na obou stranách) dodal jinak zajímavé partii potřebný žár. Dominantní byli v tomto směru táborští hokejisté, paradoxně právě oni ale opouštěli po druhé siréně led smutní. Všechno začalo parádní individuální akcí Matušíka, které ovšem vystavil stopku Čechův beton. Mohutný nápor druhé táborské formace poté pokračoval a gól visel ve vzduchu, v tu chvíli se ale ozvala píšťalka sudího Velčovského a následovalo vyloučení Heřmana za údajný nedovolený atak brankáře Čecha. Tento sporný moment se stal klíčovou položkou v dalším vývoji zápasu. Příbramští hráči se díky přesilové hře vymanili z defenzívy a k radosti svých příznivců ji dokázali proměnit v rozdílovou trefu. V čase 37:23 se o ni díky přesné střele od modré do skrumáže před táborskou brankou postaral Brzák2:1. To ovšem nebylo všechno. Ještě než hostující družina stihla tento moment strávit a zmobilizovat síly, prosadil se před Šorfovou klecí štírek Rohlík a umocnil radost příbramské části publika třetím gólem – 3:1.

První polovina třetí periody přinesl houževnatý boj bez vyloženě nebezpečných momentů před oběma brankami, a to i přesto, že měl příbramský celek výhodu přesilové hry. Těsně před dovršením deseti minut hry mířil domácí kapitán Gengel ve výborné střelecké pozici mimo, svým výpadem ale dodal zbytku střetnutí výrazný náboj. Na konci 50. Zamířil na trestnou lavici domácí Šinágl za krosček na Zaymla. Odtud sledoval asi nejpovedenější, leč nevyužitou přesilovou hru Jihočechů, ve které ale paradoxně málem inkasovali. Po jejich chybné rozehrávce se řítil sám na Šorfa Tlačil, ale táborský gólman nejlepšího příbramského střelce parádně vychytal. Na druhé straně se ocitl ve velké příležitosti Šulek, ale na zakončení do odkryté branky neměl příliš komfortní situaci. V úvodu 57. minuty diváky rozvášnila bitka lehkých vah, ve které táborský Havelka zaznamenal alespoň dílčí vítězství nad Rohlíkem. Jen půl minuty poté rozdmýchal naději kohoutů na bodový zisk Blažek, jenž zastihl Čecha v nedbalkách pohotovou střelou téměř z rohu hřiště – 3:2. Bohužel pro hosty byl ovšem tento okamžik pouze jejich labutí písní a radost z důležité výhry se po závěrečné siréně nastěhovala do příbramské kabiny.                                          

Slovo trenéra

Arpád Györi, HC Tábor: „Je škoda, že jsme tenhle zápas prohráli. Bylo vidět, že se na nás přece jen podepsal ten dlouhý jedenáctidenní herní výpadek, ale na druhé straně si myslím, že by byl určitě spravedlivější remízový výsledek. Už v první třetině jsme měli mírně navrch, ale dostali jsme nešťastný gól, který nás pak na chvíli dostal ze hry. Zápas se zlomil v náš neprospěch ve druhé třetině. Za stavu 1:1 jsme měli velký tlak, ale místo toho, abychom šli do vedení, tak jsme byli podle nás neprávem vyloučení za faul na brankáře. Soupeř bohužel přesilovku využil a hned poté přidal i třetí gól. Ve třetí části jsme se snažili vrátit do zápasu, ale v některých fázích zápasu tam byla určitá křeč. Nakonec se nám podařilo snížit, ale ten gól přišel až necelé čtyři minuty před koncem a v tak krátkém čase už se nám vyrovnat nepovedlo.“ 

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality