Táborský tým splnil povinný domácí úkol, tentokrát se spokojil se sedmi zásahy

12.10.2019 16:43, autor: Pavel Šácha

Už podruhé v pěti dnech si to mužstvo HC Tábor rozdalo o body s čínským účastníkem druhé ligy, týmem Golden Dragon. V úvodním střetnutí utržil exotický soupeř šestnáctibrankový debakl, při své druhé návštěvě se ale držel velmi statečně.

Táborský tým splnil povinný domácí úkol, tentokrát se spokojil se sedmi zásahy

HC Tábor - Golden Dragon

7:1 (3:1, 2:0, 2:0)

Sobota, 12.10.2019 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 3. Březina (Skočovský, Jiří Bárta), 4. Havelka (Dančišin), 13. Kadilák (Prášek, Pechánek), 23. Radoš (Skočovský, Zayml), 31. Prášek (Jan Bárta, Havelka), 45. Beran (Prášek, Dančišin), 56. Matějka (Havran). - 13. Zheng (Ma).

Rozhodčí: Pokorný - Křivohlavý, Klouda.   Vyloučení: 4:6   Využití: 2:0   Góly v oslabení: 1:0   Střely: 61:13   Diváci: 752

HC TÁBOR: M. Novák (D. Novák) - Černý, Havelka, Havran, Pechánek, Skočovský, Radoš, Beran - Pejchal, Dančišin, Heřman - Šulek, Jan Bárta, Seidl - Jiří Bárta, Zayml, Březina - Prášek, Kadilák, Matějka.

GOLDEN DRAGON: P. Han (Xia) - Si, Xiaodong Wang, Chang, Y. Han, Xihan Wang, J. Kučera, Zhou, Chu, Xudong Wang, Xiang, Husárik, M. Kučera, Zhang, Yao, Song, Li, Zheng, Ma.


Táborský tým nasadil poprvé v mistrovské sezoně do hry uzdraveného obránce Václava Berana, zatímco mimo hru zůstali zdravotně indisponovaní beci Tomáš Hajič a Marcel Dvořák. Také hosté přijeli s obměněnou sestavou, do které se mimo jiné vrátili čeští forvardi Michal Kučera s Husárikem.

Už úvodní střídání naznačila, že to nebudou mít Táborští v cestě za očekávanou výhrou stejně lehké jako v úterním utkání. Domácí hráči přesto brzy zaplnili první gólovou kolonku, to když se v úvodu 3. minuty trefil Březina po hezkém uvolnění a přesné přihrávce Skočovského - 1:0. O necelou minutu později posloužila kohoutům k navýšení skóre přesilová hra, ve které našel Dančišin mezi kruhy Havelku a ten nedal Hanovi v brance Zlatého draka šanci zasáhnout - 2:0. Na další přesný zásah v podání táborského celku si diváci museli počkat do 13. minuty, kdy si při signalizovaném faulu našel brankářem vyraženou střelu Pechánka Kadilák a přehodil puk přes ležícího Hana - 3:0. Základy k další kanonádě byly položeny, ale bezprostředně po třetí brance je navrtal Xiang, který se i s dalším hostujícím hráčem ocitl za zády obránců a s koncovkou si poradil na výbornou - 3:1. K lítosti diváků byl touto trefou čínského hráče gólový účet první třetiny vyčerpán.

Výrazná a trvalá herní nadvláda táborského celku našla podle očekávání své pokračování i ve druhém dějství, ale obsahovala až příliš nedodělků, či naopak zbytečných fines navíc. I proto se příliv brankové radosti zastavil na dvou trefách. Po nevyužité tutovce Šulka z první minuty se proti pravidlům provinil hostující Husárik a domácí mužstvo díky důslednému obránci Radošovi zvýšilo na rozdíl tří branek - 4:1. Druhý gólový moment se rovněž narodil při neúplném počtu hráčů, tentokrát však pobýval na trestné lavici domácí Matějka. Při jeho vyloučení se dostali Táborští k výpadu dva na jednoho, Prášek vzal koncovku na sebe a přesně mířenou střelou po ledě roztleskal diváky popáté - 5:1. Další četné příležitosti zůstaly ležet ladem, a protože na druhé straně hřiště panovalo až na jednu ostrou střelu Xianga trvalé bezvětří a brankář Novák si jen třikrát sáhl na puk, setrval stav 5:1 na světelné kostce až do druhé sirény.

Závěrečná dvacetiminutovka nabídla bezmála osmi stovkám diváků zřejmě nejzajímavější partii ze všech tří sobotních dějství, byť se i v í pohnulo skóre jen dvakrát. Táborské mužstvo, jehož sestava se během utkání několikrát proměnila, přidalo ve snaze vtisknout výsledku výraznou podobu na důrazu a vsadilo na kolektivnější herní pojetí. Také Asiaté se ale častěji než v obou předchozích třetinách prodrali do koncovky a gólman Novák rozšířil svou sbírku úspěšných zákroků o dalších sedm položek. Ve 44. minutě mu pomohlo i štěstí, to když Husárikovi sjel před odkrytou částí branky puk z hole a svůj blafák ke druhému úspěchu nedotáhl. O minutu později naopak udeřilo na druhé straně, to když se pohotovou střelou švihem zapsal mezi střelce debutant Beran - 6:1. Ve 46. minutě se brankoviště Číňanů proměnilo ve vroucí kotel a Šulek s Janem Bártou už už zvedali ruce nad hlavu, hrdinou okamžiku se však stal hostující brankář Han, který chytil i nemožné. Druhý jmenovaný se poté pustil do šarvátky s obráncem Si a k radosti fanoušků ji ověnčil dílčím triumfem. Konečnou podobu dostal výsledek v čase 55:11, kdy převzal dlouhou nahrávku od Havrana Matějka a ukázkovou ranou zpoza obránce ke vzdálenější tyči překonal brankáře Hana posedmé - 7:1. V 58. minutě ještě zneškodnil Novák šanci Zhenga, ale víc už se do scénáře utkání nevešlo.

Slovo trenéra

Miloslav Čech, asistent trenéra HC Tábor: „Kombinace dvou takových zápasů není ideální, protože nás neprověří v důležitých herních situacích. Po hráčích jsme chtěli, aby se snažili držet některých určených taktických věcí, ale asi všichni viděli, že ten drive v naší hře přece jen chyběl. Přispělo k tomu i to, že jsme znovu další dva rychlé góly. V takové chvíli je jasné, že můžete tento zápas jen těžko ztratit, a hráči už to mají v hlavách nastavené jinak. Soupeři navíc velmi dobře zachytal brankář. Jsme rádi, že jsme obě utkání zvládli. Hned od pondělí budeme pracovat na tom, abychom znovu přepnuli na ten správný mód a připravili se co nejlépe na Příbram i další soupeře.“      

  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality