Táborský tým zůstává v zajetí nepohody, šestá porážka v řadě přišla na Vysočině

20.01.2018 01:30, autor: Pavel Šácha

Série bolestných porážek táborského týmu se protáhla už na šest zápasů. Tentokrát si jeho skalp přivlastnilo mužstvo Pelhřimova, které v utkání vedlo už 5:0. Snižující gól ze 47. minuty sice Kohouty posunul do zcela jiné herní dimenze a na led se po dlouhé době vrátil onen obávaný Tábor, na výsledkový zvrat už ale bylo pozdě.

Táborský tým zůstává v zajetí nepohody, šestá porážka v řadě přišla na Vysočině

L. Medvědi Pelhřimov - HC Tábor

6:3 (3:0, 2:0, 1:3)

Sobota, 20.1.2018 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 10. Vysloužil, 12. Martin Hadrava (Kohút), 16. Vysloužil (Plachý, Kopic), 22. Kasalý (Rudy), 34. Votápek (Martin Hadrava), 60. Plachý - 47. Pechánek, 47. Blažek (Doktor, Heřman), 59. Blažek (Šulek).

Rozhodčí: Ondráček - Křivohlavý, Klouda.   Vyloučení: 6:5 - navíc Kachyňa (Tábor 10 minut OT, domácí neproměnili trestné střílení   Využití: 2:0   Góly v oslabení: 0:1   Průběžné skóre: 5:0, 5:3, 6:3   Střely: 25:35   Diváci: 450

L. MEDVĚDI PELHŘIMOV: Hlaváč – Kohút, Rudy, Oščádal, Port, Kasalý D., Kalenda, Votápek, Kopic, Plachý, Kasalý F., Hadrava Marek, Hadrava Martin, Kaminsky, Šulák, Vysloužil, Siřiště.

HC TÁBOR: Klestil (D. Novák) - Tesař, Havran, K. Černý, Kachyňa, Dvořák, T. Černý, Duben - Blažek, Heřman, Seidl - Březina, Doktor, Šulek - Škrdleta, Pechánek, Mařík (21. Kadilák).

 

V úvodních minutách bylo na táborském týmu zřetelně vidět, jak moc chce prolomit už pět zápasů trvající šňůru neúspěchů. Důsledné napadání a důraz přiváděl domácí hráče do nesnází a brankář Hlaváč měl podstatně více práce, než jeho protějšek Klestil. Z několika slibných, byť ne vyložených příležitostí ale Kohouti gól nedali a v úvodu 10. minuty je to mohlo mrzet dvojnásob. Fatální hrubka v obranném pásmu propustila před Klestila hned dva volné hráče a Vysloužil zajistil Pelhřimovským z jejich první střely na branku vedení 1:0. O necelé dvě minuty později se táborské sebevědomí propadlo další příčku níž, to když se po další chybě ocitl za zády obránců Martin Hadrava a povedeným blafákem zvýšil na 2:0. Ve 14. minutě hráli zaskočení hosté přesilovku, ale jejich největší příležitost v podání Kachyni zmařil Hlaváč. Naopak Lední Medvědi, kterým dvě vstřelené branky vlily bouřlivou krev do žil, následně naložili se svou první početní převahou výtečně a Vysloužil umocnil euforii domácí části publika – 3:0.

 V oslabení strávila táborská družina také úvod druhé části hry a znovu za to tvrdě pykala. Už po necelých dvou minutách potrestal vyloučení Blažka ze závěru první periody F. Kasalý a neblaze tak přivítal na ledě Nováka, který v táborské brance vystřídal parťáka Klestila – 4:0. Táborské mužstvo se prostředním dějstvím doslova protrápilo. Důkazem toho se stal i pátý gól v jeho síti, který obstaral Votápek dokonce v oslabení svého týmu – 5:0. Tento stav setrval na světelné tabuli až do konce druhé třetiny, když navíc Novák vychytal samostatný únik F. Kasalého.

Také v závěrečném dějství patřil první potlesk táborskému brankáři, jenž bleskurychlou lapačkou ukradl téměř jistý gól Plachému. Možná právě v tu chvíli se z černých mračen táborské beznaděje vynořil první sluneční paprsek. V čase 46:06 si totiž Pechánkovo prudké nahození z rohu kluziště srazil domácí hráč do vlastní branky a bylo to 5:1. Tímto okamžikem dostal obraz hry úplně jiný rozměr. Jen o půl minuty později se před brankou Pelhřimova prosadil Blažek, snížil na 5:2, a od té chvíle Táborští sevřeli pelhřimovského soupeře do mocných ofenzivních kleští. Ve zbytku střetnutí se rozevřeli jen dvakrát, ale pokaždé to bylo pro Jihočechy hodně nebezpečné. V době obrovského tlaku hostů ujel Martin Hadrava a po faulu Dvořáka následovalo trestné střílení, které ale Novák zlikvidoval. Ve druhém případě orazítkoval Plachý tyč hostující klece. Jinak ale byly zraky diváků upřeny téměř výhradně do pelhřimovského obranného pásma, o čemž svědčí celkový poměr střel ve třetí části 5:15. Na začátku 59. minuty se táborský soubor po vyloučení domácího hráče odhodlal k odvolání brankáře a při hře šest na čtyři brzy snížil zásluhou Blažka na 5:3. Téměř vzápětí se ocitli v dalších šancích Seidl a novic Šulek, ale Hlaváč drama odmítl. Poslední slovo nakonec patřilo pelhřimovskému forvardovi Plachému, který trefou do opuštěné klece stanovil konečný výsledek 6:3.

Táborští hokejisté tak prožili na Vysočině další pochmurný druholigový večer. Na jeho konci se ale vyjasnilo, a pokud si úsilí, se kterým se pustili do boje s nepřízní osudu přenesou do dalších utkání, mohlo by být u Jordánu zase veseleji...

Slovo trenéra

Tomáš Matušík, HC Tábor: „Do zápasu jsme vstoupili relativně dobře, ale pak jsme po individuálních chybách dostali ze čtyř střel tři góly a v podstatě jsme tím znovu utkání ztratili. Ve druhé třetině to byla z naší strany křeč a hráli jsme opravdu hrozně. Ve třetí části to bylo podstatně lepší a pozitivní je, že jsme dali tři góly. Jestliže to pro nás ale má být světýlko na konci tunelu, tak je hodně slabé, a budeme mít pořádnou práci s tím, abychom ho rozfoukali. V Pelhřimově jsme si vzhledem k těm dvěma třetinám bodovat nezasloužili.“   

 

 

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality