Táborští hokejisté v sobotu hostí v pozici lídra Kolín. Pomohou jim v boji fanoušci?

04.10.2019 16:19, autor: Pavel Šácha

Táborští hokejisté poznají v sobotu i svého posledního soupeře z listiny druholigové skupiny Střed. Po necelých dvou letech se vracejí na jih Čech kozlové z Kolína a duel dvou tradičních obyvatel třetí nejvyšší soutěže by se mohl stát pro fanoušky velice atraktivní položkou. Zahájení zápasu je naplánováno na 18. hodinu.

Táborští hokejisté v sobotu hostí v pozici lídra Kolín. Pomohou jim v boji fanoušci?


Vizitka soupeře

Středočeský celek patří trvale k tomu nejlepšímu, co třetí nejvyšší soutěž v tuzemsku nabízí. V loňském ročníku to svěřenci Petra Martínka a Jiřího Kadlece dotáhli ke třetímu místu po základní části, aby v následném play-off jasně přehráli Klatovy 3:0 na zápasy a v cestě do finále řádně potrápili ambiciózní Vrchlabí (série 1:3).

Po šesti utkáních aktuálního ročníku skupiny Střed sídlí mužstvo od Labe na třetí příčce s bilancí čtyř výhry a dvou porážek. Ještě po třech kolech byli Kolínští stoprocentní, to když doma porazili David servis (3:1) i čínský tým Golden Dragon (10:0) a zvládli také divokou přestřelku v Příbrami (5:7). Spanilá jízda kozlů se zadrhla až v domácím zápase s Kobrou, ve kterém sice dlouho vedli, ale poslední třetinu prohráli 0:3 a celý zápas 4:6. Následně se jim nevydařil ani duel v Klatovech, kde prospěli úvodní dějství (prohráli ho 0:3) a museli se smířit s výslednou porážkou 2:5. Na vítěznou vlnu se Kolín vrátil až v tomto týdnu, kdy udolal urputně bojující hosty z Písku 3:2.

Hnacím motorem kolínského celku je několik osvědčených tahounů v jeho sestavě. K trvale nejlepším a neuznávanějším druholigovým brankářům patří Martin Sejpal. Hokejově ideální „produktivní“ věk vykazuje i tým před ním. Nejzkušenějšími členy defenzívy jsou třicátníci Jan HanzlPetrem Pýchou. Velká kvalita tryská z útočných řad kolínské družiny, a to i proto, že většina jejích členů je už delší čas pohromadě. Z úspěšného angažmá ve Slavii se možná trochu nečekaně vrátil mimořádně produktivní a šikovný centr David Šafránek. Ve stejném prvoligovém klubu působil i Václav Jankovský, který však vinou zdravotních potíží do boje ještě nezasáhl. K nejzajímavějším předsezónním událostem patřil bezesporu příchod ostříleného exnymburského snajpra Jana Stehlíka.

Posledně jmenovaný třiatřicetiletý hokejista je aktuálně třetím nejproduktivnějším hráčem Kolína; na kontě má překvapivě více přihrávek než vstřelených gólů (3+6). Role ústřední postavy útočné vozby Středočechů se podle očekávání ujal právě David Šafránek (7+2), stejný počet kanadských bodů ovšem posbíral také někdejší forvard Vrchlabí Michal Procházka (5+4).

Z táborské šatny

Kohouti si zatím nemají v soutěži příliš na co stěžovat. Po šesti odehraných střetnutích se díky pěti výhrám a pozoruhodnému skóre 23:5 usadili v čele tabulky. Navzdory tomuto lichotivému postavení zůstávají pozorní a pracují na tom, aby tato pohoda obývala jejich šatnu co nejdéle.
Dosavadní vývoj soutěže navíc ukazuje, jak vyrovnaná, a tudíž i vrtkavý může být její průběh. Zasahuje do něj mim jiné i zcela nepřínosný faktor čínského hosta ve skupině Střed, jenž v negativním slova smyslu hýbe statistikami i celým obrazem soutěže. Už podstatně zajímavějším úkazem je tažení nováčka z Příbrami, který poskládal na úroveň této soutěže mimořádně silný tým.
 A také Kolín je bezesporu týmem, který se s pouhou účastí v play-off bytem v ústraní rozhodně nespokojí a bude se rvát o nejvyšší mety.

Táborští se na zápas s ním připravují velmi svědomitě. Trenéři Arpád Györi a Miloslav Čech nemuseli ani po utkání na David servisu výrazně zahýbat svými plány, což ovšem případné dílčí úpravy sestavy nevylučuje. Z doposud dlouhodobě zdravotně vyřazených hráčů má nejblíže do sestavy obránce Václav Beran, který ovšem stále dohání tréninkové manko. Mimo hru jsou nadále brankář David Novák, univerzál Jakub Pípal i centr Jan Trummer.

Padne tisícovka?

Nepovedené loňské účinkování táborského týmu dalo řadě fanouškům (nebo spíše divákům) argument k tomu, aby zápasy z časových, finančních i jiných důvodů vynechávali. V současnosti se ovšem na táborském zimním stadionu znovu hraje hokeje, který za návštěvu rozhodně stojí.
A když se k tomu připočte aktuální umístění kohoutů i atraktivita sobotního soupeře, jsou tu najednou hodně pevné základy k tomu, aby se počet diváků v ochozech poprvé v sezoně přehoupl přes tisícovou hranici. Zda-li se tak stane či nikoliv, to se všichni dozvíme po sobotní šesté hodině večerní.                 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality