Táborští hokejisté zůstávají stoprocentní, sedmé vítězství ukořistili v Klatovech

30.08.2019 00:22, autor: Pavel Šácha

Hokejisté Tábora prošli ve čtvrtek večer již sedmou prověrkou před startem nového druholigového ročníku. Odehráli ji v Klatovech, a ani tentokrát neokusili hořkost porážky.

Táborští hokejisté zůstávají stoprocentní, sedmé vítězství ukořistili v Klatovech

HC Klatovy - HC Tábor

0:2 (0:1, 0:0, 0:1 )

Čtvrtek, 29.8.2019 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: - 7. Dančišin (Radoš), 41. Seidl (Černý).

Rozhodčí: Jílek.   Vyloučení: 6:3 - navíc Bouška (Tábor 10 minut OT   Využití: 0:0   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 35:29   Diváci: 80

HC KLATOVY: Hauser (Kolář) - Slavík, Leština, Lokajíček, Šiller, Walter, Sysel - Hanzlík, Uhlík, D. Roubal, Matiášek, J. Roubal, Hajšman, Rohla, Procházka, Hasman, Eret, Kolda, Reitspies.

HC TÁBOR: Šorf (Lekeš) - Černý, Radoš, Havran, Bouška, Dvořák, Košař - Jan Bárta, Dančišin, Heřman - Prášek, zayml, Seidl - Matějka, Pechánek, Březina, Kadilák.


Táborští trenéři přivezli do Klatov šestnáct hráčů do pole a dva gólmany. Svůj debut v dresu kohoutů si v brankovišti odbyl Dominik Šorf z pražské Slavie, a právě on měl lví podíl na pozdějším úspěchu.

Mladý domácí tým hýřil od úvodních minut zápasu elánem a výtečným pohybem, který dělal táborskému souboru poměrně velké starosti. Hned v úvodu tak musel prokazovat své kvality brankář Šorf, jenž si poradil se dvěma slepenými tutovkami klatovských hokejistů.

Ofenzivním spádům Západočechů učinili Táborští přítrž až v polovině 7. minuty, kdy Radoš vyslal dlouhým pasem na zteč Dančišina a ten navzdory dotírajícímu obránci překonal expíseckého brankáře Hausera střelou k tyči - 0:1. Od tohoto okamžiku se hra vyrovnala a domácímu týmu rázem přibyly defenzivní starosti. Mezi 9. a 12. minutou se dvakrát ocitl v početní nevýhodě, ale Jihočeši fauly na Jana Bártu a Seidla nepotrestali. Po patnácti minutách hry si naopak vybrali velké štěstí při pohotové teči Uhlíka, který jen orazítkoval pravou tyč Šorfovy klece. Na konci 16. Minuty přišlo táborské mužstvo o obránce Dvořáka, jenž inkasoval od Koldy úder do spánku a zbytek zápasu sledoval v civilu z lavičky. A protože jeho spoluhráči nechali ležet ladem i třetí přesilovku v utkání, museli se spokojit s nejtěsnějším náskokem.

Na začátku prostřední periody se celek od Jordánu úspěšně ubránil zbytku oslabení (na trestné lavici pobýval Černý), následně se ale ocitl pod viditelným tlakem klatovského protivníka. Ten ovšem lze bez okolků označit za platonický, neboť stoprocentní šanci bílo-červeným nepřinesl a další náznaky nebezpečí bezpečně likvidoval bezchybný Šorf. Se vstupem do druhé poloviny utkání hosté vybředli z defenzivního postavení a na oplátku připravili několik horkých chvil klatovskému brankáři. Ten musel prokázat své umění především při výpadu dvojice Prášek – Zayml a následně se s úlevou ohlédl po ráně Heřmana, která jen těsně minula horní tyč. Když pak domácí hráči nevyužili dvě přesilové hry a v závěru je věrně napodobili i kohouti, setrval na světelné tabuli za brankou průběžný výsledek 0:1.

V platnosti ovšem dlouho nezůstal. Už po padesáti vteřinách hry ve třetí části zavezl puk do útočného pásma Seidl a jeho zdánlivě nevinná střela překvapivě zapadla za Hauserova záda – 0:2. Tento příjemný okamžik dodal táborským hráčům (už bez dalšího odstoupivšího hráče Patrika Zaymla) více klidu na hokejky a neúnavné klatovské mladíky do souvislého tlaku nepustili. Sami si naopak vytvořili několik slibných příležitostí, ale gólem neskončil ani samostatný únik Heřmana, kterému pokazil blafák neposedný puk. V samém závěru střetnutí odvolali klatovští trenéři Hausera na střídačku a vyrukovali na hosty se šesti hráči. Ve své power play se skutečně sympaticky natahovali po kontaktním gólu, ale chladnokrevný gólman Šorf si jen vylepšil skvostnou zápasovou statistiku o další úspěšné zákroky.

Slovo trenéra

Arpád Györi, HC Tábor: „S výsledkem jsme samozřejmě spokojeni, ale náš výkon tentokrát nebyl optimální. Projevilo se, že hrajeme už sedmý zápas, a navíc v cyklu, kdy je naše příprava opravdu náročná.  Soupeř měl od začátku výborný pohyb a nám to dělalo problémy. Ve druhé části byli domácí aktivnější, ale jejich tlak byl bezzubý. Postupem času se hra znovu vyrovnala a vytvořili jsme si i poměrně dost šancí, které jsme ale neproměnili. Zápas jsme nakonec dohrávali v necelých třech pětkách, což bylo pro kluky náročné. Jsem rád, že to zvládli a dali do hry hodně úsilí. To nás těší, i když znovu opakuji, že s hrou tentokrát tak spokojení být nemůžeme. Velkou zásluhu na vítězství má Dominik Šorf, který nás v důležitých momentech podržel.“              

  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality