Táborští hráči se stali v Kotlině osmou obětí bojovných Bruslařů v řadě za sebou

30.01.2016 01:13, autor: Pavel Šácha

Program druholigového 30. kola postavil před táborské hokejisty momentálně zřejmě nejtěžšího soupeře ve skupině Západ: sedmkrát neporažené mužstvo BK Havlíčkův Brod. Jeho hráči na ledě jasně ukázali mimořádnou pohodu, ve které se aktuálně nacházejí, a poslali aktuálně druhé Kohouty domů s nepořízenou.

Táborští hráči se stali v Kotlině osmou obětí bojovných Bruslařů v řadě za sebou

BK Havlíčkův Brod - HC Tábor

5:2 (1:2, 1:0, 3:0)

Sobota, 30.1.2016 17:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 20. Kuchta (Kozlík, Loginovskij), 33. Endál (Přidal, Třetina), 47. Třetina, 55. Semrád (Přidal, Třetina), 57. Endál (Třetina, Kulhánek) - 6. Boháč (Březina, Černý), 9. Seidl (Matušík, Heršálek).

Rozhodčí: Honza - Huryta, Urupčík.   Vyloučení: 5:8   Využití: 1:0   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 0:2, 5:2   Diváci: 654

BK HAVLÍČKŮV BROD: Novák (Zvolánek) – Semrád, Kulhánek, Kolda, Loginovskij, Vala, Duben, Kořínek, Pecen – Přidal, Třetina, Endál – Kuchta, Kozlík, Beneš – Chlubna, Vlasov, Kondratěv – Ludvík, Cejpek, Pejchal.

HC TÁBOR: Klestil (Petřík) - Černý, Klíma, Kanov, Kolomý, Heršálek, Dvořák, Hlaveš - Kellner, Přibyl, Polodna - Vaniš, Matušík, Seidl - Blažek, Boháč, Březina.

Na marodku táborského celku čerstvě přibyl brankář David Novák (koleno), a tak se chopil jistící role za Tomášem Klestilem junior Adam Petřík. Především se ale poprvé přihlásil do služby staronový bojovník Filip Kolomý, který se zapojil do přípravy mužstva a chopil se role člena defenzivní vozby týmu.

I. třetina

Táborští hokejisté rozehráli utkání v Kotlině znamenitě. Hned v úvodu se bez potíží ubránili soupeřově přesilovce a vzápětí se sami chopili aktivity. Po necelých pěti minutách hry zakončil přečíslení hostů Březina a po jeho ráně poskakoval puk na zádech domácího gólmana Nováka, ale nakonec zůstal před brankovou čarou. O minutu později už Jihočeši poprvé slavili. Při jejich dalším výpadu posunul Březina kotouč na Boháče, jenž svůj únik středem hřiště parádně zakončil – 0:1. Podle podobného scénáře se odehrály i další minuty první třetiny. Táborský celek přečkal bez úhony vyloučení Černého a téměř vzápětí přichystal domácím hráčům další nepříjemný direkt. Po manévrech před Novákovou klecí přistál puk na holi Seidla a Novák neměl nejmenší šanci na jeho dorážku dosáhnout – 0:2. Na tento moment zareagovala havlíčkobrodská střídačka oddechovým časem,  který padl na úrodnou půdu. Domácí tým přidal na důrazu, zpřesnil hru a postupem času se zvolna přestěhovala aktivita na jeho hokejky. V obranném pásmu Kohoutů bylo rázem nebezpečněji, díky příkladné defenzivní práci se ovšem Bruslaři neprodrali do žádné ryzí vyložené šance. O to větší zklamání zavládlo na táborské střídačce i mezi hostujícími fanoušky pouhých dvanáct vteřin před první sirénou. Po prohrané buly v obranném pásmu proskotačil puk až před Klestilovu branku a důrazný Kuchta ho se štěstím usměrnil za záda táborského gólmana – 1:2

II. třetina

Gólový okamžik ze závěru první části se viditelně podepsal na průběhu druhé periody.  Havlíčkobrodští vtrhli na led s obrovským elánem, dostali hostující družinu pod výrazný tlak a v táborské třetině bylo permanentně velice rušno. Ve 23. minutě zazvonila za již překonaným Klestilem horní tyč jeho klece a hosté si mohli oddechnout. Na konci 27. minuty mohl vzít bojovným hráčům z Kotliny vítr z plachet Březina, jenž v situaci jeden na jednoho obelstil Semráda, ale následný nedovolený zákrok brodského \beka mu znemožnil efektivnější zakončení. Následnou přesilovku hosté přes několik slibných střeleckých pokusů nevyužili. Hned vzápětí trnuli při úniku Semráda, který se bezprostředně po svém návratu řítil sám na Klestila, ale ten jeho pokus vytěsnil. Zasloužené odměny se však  domácí soubor přece jen dočkal. Na začátku 33. minuty Táborští otáleli za brankou s jednoduchým řešením situace, o puk přišli a neobsazený Endál měl před odkrytou částí branky snadný úkol - 2:2. Ve zbytku druhé třetiny se musel celek Tábora bránit náporu soupeře, který umocnila i dvě slepená hostující vyloučení, stav zápasu přesto zůstal před závěrečnou dvacetiminutovkou v rovnovážné podobě.

III. třetina

Herně vyrovnaný start poslední části hodně slevil na četnosti střel a několik minut se hrála sice důrazná, ale nepříliš atraktivní partie. Ledy se pohnuly až s příchodem 46. minuty a k obrovské radosti domácích fans se o to postarali domácí hokejisté. Houževnatý Chlubna sice ještě zakončil svou akci střelou nad, ale o necelou minutu později dostal luxusní prostor pro vyjetí před táborskou branku zkušený Třetina a přesnou bekhendovou střelou dokonal výsledkový obrat – 3:2. V 50. minutě se objevil ve slibné střelecké pozici hostující Kellner, ale Novák byl na jeho zakončení připravený. Tento okamžik se stal v podstatě ofenzivní labutí písní druhého týmu tabulky, naproti tomu jeho sok probudil na svém stadionu opravdovou euforii. V 53. minutě byl rozhodčím vykázán za katr mladý táborský forvard Březina. Když už to vypadalo, že se hosté z jihu Čech ubrání i sedmému zápasovému oslabení, vykouzlil nádhernou trefu od horní tyče Semrád a čtvrtým gólem poslal do publika uklidňující depeši - 4:2  O dvě minuty později se podobně umístěnou střelou prosadil Endál a definitivně sfoukl naději hostů na cenný bodový zisk - 5:2. Na tomto výsledku ni nezměnila ani početní převaha Kohoutů v závěru zápasu. Kotlina slavila ještě dlouho po závěrečné siréně, táborští hráči nasedli smutní do klubového autobusu a odjeli domů s prázdnou.

Ohlas po utkání

Arpád Györi, asistent trenéra HC Tábor: „Do zápasu jsme měli dobrý nástup, byli jsme aktivnější a do desáté minuty jsme vedli 2:0. Poté soupeř přidal na důrazu i bruslení, ale my jsme to ještě dokázali eliminovat. Bohužel jsme v posledních vteřinách první třetiny inkasovali kontaktní a dost nešťastný kontaktní gól, a to byl možná jeden ze zlomových momentů zápasu. Druhá třetina a v podstatě i další průběh utkání se odehrával v režii domácích, kteří nakonec dokázali výsledek otočit. Nemůžeme se nijak vymlouvat na rozhodčího, ale bylo tam hodně verdiktů v náš neprospěch a vinou toho jsme e vůbec nemohli dostat do hry. Čtyři oslabení ve druhé třetině nám vzala hodně sil. Na druhé straně je nutné přiznat, že domácí vyhráli zcela zaslouženě. Výborně bruslili, napadali, dělali nám velké problémy v obranném pásmu, a my už jsme nebyli schopní účinně kontrovat.“              

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality