Táborští hráči setřásli počáteční nervozitu a do série s Trutnovem vykročili velmi rázně

28.02.2015 22:55, autor: Pavel Šácha

Táborská hokejová parta udělala v sobotu první rázný krok vstříc postupu do dalšího kola play-off druhé ligy. V úvodu prvního osmifinálového duelu sice Trutnovští vystrašili favorizované Kohouty velmi dobrou hrou i vedoucím gólem, od druhé části ale tahali za kratší konec provazu a odjeli od Jordánu s nepořízenou.

Táborští hráči setřásli počáteční nervozitu a do série s Trutnovem vykročili velmi rázně

HC Tábor - HC Trutnov

7:1 (1:1, 2:0, 4:0)

Sobota, 28.2.2015 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 18. Kellner (Seidl, Černý), 22. Krätzer (Mařík, Kanov), 24. Matušík (Krätzer), 45. Krätzer (Matušík), 47. Krätzer (Mařík), 49. Mařík (Kellner), 55. Blažek (Krätzer, Kanov). - 16. Junek (Veselý, Chytráček).

Rozhodčí: Hornáček - Beránek, Žídek.   Vyloučení: 5:8   Využití: 3:0   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 0:1, 7:1   Střely: 41:26   Diváci: 1328

HC TÁBOR: Klestil (Panec) - Černý, Havran, Kanov, Hlaveš, Heršálek, Dvořák - Kellner, Mrkvička, Seidl - Mařík, Matušík (47. Blažek), Krätzer - Kolomý, Boháč, Březina.

HC TRUTNOV: Jeschke (Kukin) - Voženílek, Škvor, Dufek, Chaloupka, Karlík, Junek, Souček - Smékal, Zítka, Veselý, Šimoníček, Březina, Janoušek, Luštinec, Koutník, Chytráček, Vacek, Perutek, Kozák, Procházka.

.

I. třetina

Jestliže mělo něco hráče Tábora varovat před kvalitami trutnovského soupeře, pak to byl průběh úvodní dvacetiminutovky. Soupeř z Podkrkonoší ji rozehrál velmi směle, hýřil pohybem a využíval každé příležitosti i chyb domácí družiny k ohrožení Klestilovy branky. A uměl přitom být i pořádně nebezpečný. Jeho přečíslení dva na jednoho vyřešil až obětavý zákrok domácího Kanova, šanci Veselého zneškodnil Klestil, a také při dalších dvou tutovkách Draků se musel vyznamenat táborský gólman. Hru domácího favorita naproti tomu sužovala přílišná nervozita a za zmínku stály snad jen průnik Seidla a Kellnerova šance s nepřesným zakončením. Na konci 10. minuty se Jihočeši ocitli na více než minutu a půl ve třech proti pěti, oslabení ovšem odehráli mimořádně obětavě a vysloužili si za to potlesk diváků. Téměř vzápětí si zahráli v početní převaze také domácí hokejisté, jejich tlak ovšem postrádal potřebnou efektivitu. Nakonec to byli právě hosté, kteří se odměnili za sympatický výkon a vyplnili první kolonku v gólové listině střetnutí. V čase 15:31 vystřelil po vyhrané buly v útočném pásmu Junek a kotouč zapadl k pravé tyči Klestilovy klece – 0:1. Domácí mužstvo naštěstí dokázalo najít na inkasovaný gól včasnou odpověď. Jen o dvě minuty později se rázně probil kolem mantinelu Seidl a nabil Kellnerovi, jenž předvedl pohotové, a především přesné zakončení – 1:1.

II. třetina

Začátek prostřední periody se ocitl v moci táborského hokejového hurikánu, který změnil obraz hry k nepoznání a nemilosrdně smetl z ledu všechno trutnovské. Hned zahajovací střídání první táborské formace v čele s Mrkvičkou zahřálo hostujícího gólmana Jeschkeho mnohem víc, než by si asi sám přál. To ještě netušil, co ho čeká v nejbližších minutách. V čase 22:31 rozpoutali peklo v obranném pásmu Trutnova členové druhého táborského útoku a na konci parádního střídání stál vedoucí gól z hole Krätzera – 2:1. Jen o minutu později rozjásala stejná formace diváky znovu. Tentokrát se prosadila v přesilové hře, to když zůstal u levé tyče jen na chvíli nestřežený Matušík a poradil si s koncovkou vskutku mazácky – 3:1. Z pokračujícího velkého náporu domácích se zrodily další přesilové hry a celá kupa gólových šancí, pojišťující čtvrtá branka ale nepadla. Na svědomí to má nejen velmi dobře chytající Jeschke, ale také chybějící přímočarost v zakončení táborských akcí. Domácí brankář Klestil si připsal první opravdu ostrý zákrok až na konci 38. minuty, kdy spolehlivě zlikvidoval šanci Březiny. V závěru ještě tým ze severovýchodu Čech zahrozil při početní převaze čtyř proti třem, ale žádný užitek mu to nepřineslo.

III. třetina

Zatímco v předchozím domácím duelu s Pelhřimovem táborští hokejisté dvoubrankový náskok trestuhodně prohýřili, tentokrát už si dali pozor. Svému vítězství navíc dokázali v poslední třetině vtisknout jednoznačnou podobu. V úvodu 45. minuty hrál domácí celek přesilovku, ve které Matušík narýsoval krásnou přihrávku na Krätzera, a ten pohotově usměrnil puk za Jeschkeova záda – 4:1. O necelé dvě minuty později dovršil táborský kanonýr svůj zápasový hattrick, když tentokrát dokonal dílo spoluhráče Maříka – 5:1. Těsně před příchodem poslední desetiminutovky se hráči v modrých dresech dostali do přečíslení a Kellnerovu pobídku nenechal ležet ladem přesně zakončující Mařík – 6:1. Výsledek střetnutí dostal konečnou podobu pět a půl minuty před třetí sirénou. Přesilovkové nahození obránce Kanova od mantinelu posunul Krätzer šikovně k Blažkovi a střídající táborský mladíček nekompromisně zacílil do odkryté trutnovské svatyně – 7:1.     

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality