Táborští hráči si cenný zisk v Hodoníně nechali proklouznout pod rukama

25.11.2018 01:51, autor: Pavel Šácha

Kdyby je silný soupeř ze Slovácka jasně převálcoval, asi by se nevraceli domů tak skleslí… Hokejisté Tábora odehráli v sobotu na ledě Hodonína velmi solidní zápas. Dvakrát se dokázali zmobilizovat po gólech inkasovaných při vlastní početní převaze, ve druhé části se dokonce dostali do vedení, to však záhy ryze vlastní vinou ztratili. Jejich hostitel si nakonec nemohl být do poslední chvíle úspěchem jistý, sedm vteřin před koncem ale střelou do opuštěné táborské klece zpečetil své vítězství 5:3.

Táborští hráči si cenný zisk v Hodoníně nechali proklouznout pod rukama

SHK Hodonín - HC Tábor

5:3 (1:1, 3:2, 1:0)

Sobota, 24.11.2018 17:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 6. Matula (Růžička), 24. Jurča (Finsterle), 36. Škutchan (Matějka), 39. Finsterle (Růžička, Kellner), 60. Finsterle (Mikéska) - 19. Hajič (Matušík), 24. Tesař (Matušík, Hajič), 33. Kachyňa (Hrala, Březina).

Rozhodčí: Čuňočka - Musil, Čelechovský.   Vyloučení: 7:8 - navíc Hrala (Tábor) 10 minut OT.   Využití: 1:1   Góly v oslabení: 2:0   Průběžné skóre: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3, 5:3   Střely: 35:30   Diváci: 995

SHK HODONÍN: Štěpanovský (Juríček) – Sedlák, Dresler, Šaršok, Kellner, Kobylík, Mikéska, Ševčík, Miklík, Polák – Charvát, Hložánek, Matějka, Leška, Finsterle, Škutchan, Růžička, Matula, Jurča.

HC TÁBOR: Řehoř (Dudáček) - Havran, Tesař, Kachyňa, Raiterman, Dvořák, Duben, od 41. navíc Košař - Blažek, Matušík, Hajič - Březina, Zayml, Hrala - Prášek, Pechánek, Drda.


Táborský celek rozehrál sobotní zápas v Hodoníně směle a s domácími si od úvodních minut pranic nezadal. Na začátku 5. minuty si hosté vynutili faul na Šaršokovi a v následné přesilovce prožili domácí hokejisté první sladké chvilky. Nejprve si jejich brankář Štěpanovský přivolal na pomoc štěstí při šanci Pechánka, aby vzápětí vyrazili do přečíslení Růžička s Matulou a druhý jmenovaný procedil puk přes Řehoře – 1:0. Nepříjemný okamžik nezanechal na táborské družině výraznější stopy a nadále pokračovala v sympatické otevřené partii. Její aktivita brzy vyústila v další prohřešky Drtičů a před kohouty se otevřela téměř minutová přesilovka pěti proti třem. V ní si vypracovali slibné gólové příležitosti Zayml a hodonínský odchovanec ve službách Tábora Kachyňa, ale zamířili mimo branku, resp. do výstroje Štěpanovského. V 18. minutě byla k vidění podobná situace jako při první domácí brance, tentokrát však v opačném gardu. Hráči Hodonína uzamkli Jihočechy v jejich obranném pásmu a několikrát měli blízko k navýšení skóre, místo toho se ale narodil rychlý táborský výpad a Matušík se zakončujícím Hajičem ho sehráli tak, že by byl ozdobou ankety Zlatá helma – 1:1.

Na začátku druhé periody se opakovala situace z úvodní dvacetiminutovky. Už po necelých dvou minutách usedl na trestnou lavici hodonínský Kellner a hosté od Jordánu šli na led v početní výhodě. Namísto očekávaného náporu ale v útočné třetině chybovali, dva Drtiči vyrazili na jediného táborského obránce a Jurča si se zakončením věděl rady – 2:1. Radost na hodonínské střídačce ovšem vydržel jen čtyřiačtyřicet sekund. V závěru pokračující přesilové hry prokázali Táborští dostatečný důraz na domácím brankovišti a obránce Tesař obstaral vyrovnání – 2:2. Tento moment měl vrátit na hokejky hostů potřebný klid, ale následnou fázi střetnutí vůbec nezvládli a vinou čtyř prohřešků proti pravidlům „vyrobili“ Moravanům luxusní několikaminutovou přesilovku. Celek od Jordánu v čele s brankářem Řehořem ovšem přestál horké chvíle bez úhony a v čase 32:03 (už při hře čtyři na čtyři) se za to náležitě odměnil. Březina se ihned po vlastní vyhrané buly prodral k zakončení, Štěpanovský jeho střelu vyrazil, ale na rázný projektil Kachyni pod horní tyč už dosáhnout nemohl – 2:3. Tímto momentem Tábor očividně nahlodal sebevědomí domácí družiny a na led zavítaly výraznější emoce. Hosté ovšem komfortní situace využít nedokázali a úplně zbytečně si nechali protéct vedení mezi prsty. Na začátku 36. minuty si kohouti při hře čtyři na čtyři nechali trestuhodně ujet Škutchana, a ten překonal Řehoře povedeným blafákem – 3:3. O tři minuty později se modro-oranžové barvy v hledišti rozzářily ještě více, to když dostal Finsterle před táborskou brankou dostatek prostoru k tomu, aby usměrnil volný kotouč za brankovou čáru – 4:3. Minutu před druhou sirénou si bojovník Hrala vynutil faul na Ševčíkovi a v následné přesilovce hostů měl vyloženou příležitost k vyrovnání Matušík, ale Štěpánovský prostor u tyče uhájil a jednobrankové vedení týmu SHK i-Clinic zůstalo v platnosti.

Závěrečná dvacetiminutovka už oboustranně ztratila potřebný říz. Hokejisté Tábora v ní sice několikrát dokázali zahrozit, ale nic vyloženě neřešitelného z toho pro gólmana Štěpanovského nebylo. Také nebezpečné momenty na druhé straně minuly kategorii vyložených šancí. Výjimkou se stala situace ze závěru 56. minuty, kdy domácí hráči dopravili puk za brankovou čáru, ale sudí Čuňočka už předtím hru přerušil v domnění, že ho má táborský gólman pod kontrolou. Branka tak nemohla být uznána. V čase 59:36 zakotvili hosté v útočném pásmu a sáhli ke hře bez brankáře. Namísto vyrovnání ale vyvezl puk do středního pásma Finsterle a střelou do opuštěné klece zpečetil výhru hodonínské družiny – 5:3.

Někteří její členové po utkání ocenili táborský tým jako nejlepšího soupeře, který se v této sezoně na ledě Drtičů představil, ale to byla jen slabá náplast na zklamání ze ztráty dalšího slibně rozehraného utkání.

Ohlasy trenérů

Arpád Györi, HC Tábor: „Začátek zápasu pro nás vyzněl poměrně dobře, hráli jsme velice solidně a po první třetině to bylo 1:1. Ve druhé části jsme přežili čtyři zbytečná oslabení, a i když jsme znovu inkasovali při vlastní přesilovce, dokázali jsme na to zareagovat a dostali se do vedení. Bohužel úplně nepochopitelným řešením některých herních situací jsme soupeři sami umožnili, aby otočil skóre. To nás nakonec stálo vítězství. Bohužel je to stále dokola. Za to, že hrajeme dobrý zápas a oddřeme ho, si nic nekoupíme, když se pak sami takhle srazíme do kolen. Navíc se nesmí stát, abychom dostali dva góly při vlastní přesilovce, i když to pramení z přemíry snahy.“

Ivan Dornič, SHK iClinic Hodonín (pro domácí klubový web): „Jsem velmi šťastný a spokojený. Radost mám nejen z výsledku, ale také z předvedené hry. Vítězství se rozhodně nerodilo lehce. Šli jsme sice poměrně brzy do vedení, ale soupeř ještě do konce první třetiny vyrovnal. V prostřední části se situace opakovala. Pozitivní je, že jsme první dva góly vstřelili ve vlastním oslabení. Chlapci ukázali morální vlastnosti, když pokaždé dobře zaútočili. Po třetí inkasované brance jsme se však dostali pod tlak. Pozitivní je, že to kluci nezabalili. Naopak, za nepříznivého stavu začali hrát sdrcem, žádný puk pro ně nebyl ztracený a bojovali do posledního dechu. Výsledkem snahy bylo, že jsme zápas otočili v náš prospěch. Bylo to vydřené vítězství proti nejtěžšímu soupeři, který letos v Hodoníně hrál. Hosté z Tábora celou dobu výborně bruslili, napadali nás. Neměli jsme prostor pro kombinaci. Takový hokej se musel divákům líbit. Jsem rád, že těm lidem, co přišli, se hráči odměnili. Vítěznou sérii chceme protáhnout i v úterý v Opavě.“ 

               

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality